יש ספורט בלוד
כבוד גדול למדינה ולעיר לוד: לראשונה בתולדות לוד, אופק נחושי ממועדון הטניס שולחן של הפועל לוד זכתה במקום ראשון באליפות אירופה שנערכה בצרפת!
פורסם בתאריך: מאת:

נכתב על ידי
מערכת רמלוד נט ובאר יעקב
בתמונה: אופק נחושי בטורניר היוקרתי "יורו-צ'אמפ"
טניס שולחן
אופק נחושי זכתה במקום ראשון באליפות אירופה בצרפת
העיר לוד שוב גאה: אופק נחושי, שחקנית מועדון הפועל לוד בטניס שולחן, זכתה השבוע במקום הראשון בטורניר היוקרתי "יורו-צ'אמפ", שנערך בעיר שטרסבורג, צרפת, בקטגוריית בנות עד גיל 13. הטורניר, הנחשב לאליפות אירופה הלא-רשמית, אירח עשרות שחקניות צעירות ממדינות שונות, ואופק הצליחה להוביל את עצמה עד לפסגה - תוך הפגנת יכולת טכנית גבוהה, קור רוח ונחישות יוצאת דופן.
הישג משמעותי בדרך לפסגה
הזכייה בתואר מהווה אבן דרך משמעותית במסע הספורטיבי של אופק, שממשיכה לבסס את מעמדה כאחת התקוות הגדולות של ענף הטניס שולחן בישראל. ההישג מצטרף לשורת הצלחות קודמות, ביניהן מדליית ארד בטורניר WTT בברלין והעפלה לרבע הגמר באליפות בצ'כיה - הישגים שהעניקו לה הכרה ארצית ובינלאומית.
איציק אברמוביץ', המאמן הראשי של הפועל לוד: "אופק היא דוגמה לנחישות, התמדה ורוח לחימה. היא עובדת קשה בכל אימון, לא מוותרת גם ברגעים קשים, וממשיכה להפתיע אותנו בכל תחרות. לראות אותה עומדת על הפודיום באירופה - זו גאווה גדולה להפועל לוד ולעיר לוד כולה."
תמיכה עירונית שמאפשרת הצלחות
אברמוביץ': "ההישגים המרשימים של אופק לא היו מתאפשרים ללא התמיכה הרחבה מצד עיריית לוד ואגף הספורט העירוני, שמספקים את כל התנאים לצמיחת אלופים בעיר: מתקנים איכותיים, ליווי מקצועי, תחרויות בינלאומיות ומסגרת חינוכית ערכית." אברמוביץ' מוסיף: "אני רוצה להודות לראש העיר עו"ד יאיר רביבו, למחזיק תיק הספורט אריה לוי, לראש אגף הספורט מאיר אליהו, ולמנהל מחלקת הספורט ירון זרד - על הגב המקצועי והערכי שהם מעניקים לכל ענפי הספורט בעיר, ובמיוחד לטניס השולחן."
העתיד כבר כאן
אופק נחושי אולי רק בת 13, אבל הדרך שלה לפסגה כבר ברורה. עם התמדה, תמיכה נכונה ומסגרת מקצועית - אין ספק שהיא תמשיך לייצג את לוד ואת ישראל בכבוד, ולהביא הישגים מרשימים גם בשנים הבאות. יישר כוח, אופק!
אופק נחושי מקבלת את מדליית הזהב ממארגני האליפות
אופק נחושי, אלופת אירופה - על הפודיום
טניס שדה
אגם אוזן מלוד זכתה במקום הראשון בדרג ב' בתחרות ארצית בטניס והוזמנה לנבחרת ישראל!
סיום החופש הגדול הביא עמו רגעים מרגשים במיוחד לעיר לוד. והפעם בזכות הישג יוצא דופן של ילדה אחת, אגם אוזן, שחקנית מועדון הטניס הפועל לוד, שתהיה בשבוע הבא בת 9 בלבד.
בתחרות הארצית לגילי 10, שנערכה השבוע בעיר חיפה מטעם איגוד הטניס, השתתפה נציגות מכובדת ממועדון הטניס לוד, אך מי שגנבה את ההצגה הייתה אגם, שהתחרתה בקטגוריית הגילים 10-11 מול יריבות גדולות ממנה, בגיל ובניסיון.
דרך ארוכה לגמר, "דרבי" אזורי וניצחון בשיניים
אגם פתחה את שלב הבתים עם ניצחון מרשים, אך במשחק השני נכנעה ליריבה חזקה. המאזן של ניצחון והפסד הקנה לה מקום בשלב הנוקאאוט בדרג ב', שם שובצה ישירות לרבע הגמר בזכות תוצאה טובה יחסית.
ברבע הגמר גברה אגם על יריבה ממועדון "אביחיל עמק חפר" בתוצאה 3:6, 4:6. בחצי הגמר פגשה יריבה מאגודת ספורט כפר ורדים, אותה כבר ניצחה בשלב הבתים, וגם הפעם ניצחה בביטחון: 2:6, 2:6.
בגמר חיכתה לה יובל לביא מהאקדמיה לטניס TERO תל אביב. פרט פיקנטי: יובל היא נכדתו של יואל לביא, ראש עיריית רמלה המיתולוגי. כך הפך הגמר לדרבי אזורי מרתק בין שתי בנות מוכשרות. המשחק היה מותח לכל אורכו. אגם הפסידה את המערכה הראשונה 6:3, אך חזרה בענק במערכה השנייה עם ניצחון 2:6. בשובר השוויון הארוך (Super Tiebreak) הצליחה אגם לנצח 8:10 - ולזכות במקום הראשון בדרג ב'!
זימון לנבחרת ישראל, והעתיד עוד לפניה
בעקבות הישגיה המרשימים, זומנה אגם לאימוני נבחרת ישראל לקטגוריית הגילים 10-11 – הישג נדיר ומרגש לילדה בת 9 בלבד. מאור חמרה, מנהל מועדון הטניס לוד, ואהרון חמרה - מאמן העל של המועדון, מלווים את אגם ואת שאר הילדים ההישגיים במסירות רבה, תוך השקעה בלתי פוסקת במתקני הטניס המחודשים בעיר ובמרכז החדש בגני אביב.
הזמנה פתוחה לתושבי לוד
בהזדמנות זו נזכיר כי נפתח לאחרונה מרכז טניס חדשני בשכונת גני אביב, וההרשמה בעיצומה. ילדים, נוער והורים - כולם מוזמנים להצטרף למהפכת הטניס בלוד. בהצלחה!
אגם עם הגביע
חוגים
פתיחת חוגי ספורט בבית ספר "ביכורים" החדש: ספורט, ערכים, קהילה
שכונת נופי בן שמן היוקרתית והחדשה הולכת ומתאכלסת, ובית הספר היסודי שלה - "ביכורים", הופך למרכז ספורט שוקק חיים! בשיתוף פעולה מבורך בין אגף הספורט, בית הספר והחברה הכלכלית לוד, נפתחו חוגים חדשים ומגוונים לילדים ולנוער, שיביאו איתם לא רק פעילות גופנית, אלא גם ערכים, העצמה אישית ותחושת שייכות.
בין החוגים שייפתחו השנה:
- אקרובטיקה והתעמלות קרקע
- ג'ודו
- כדורסל (בנים ובנות)
- שיעורי בדמינטון במסגרת בית הספר
החוגים מועברים על ידי מדריכים מקצועיים, בעלי ניסיון ויחס אישי, והם מותאמים לפי גיל ורמה.
חוגי ספורט בבית הספר "ביכורים"
אקרובטיקה - עם לין ומיטל, הלב של לוד
את חוג האקרובטיקה מובילות לין גורביץ’ ומיטל אלגבי, מאמנות ותיקות ומובילות בתחומן שמובילות ביה"ס להתעמלות ואקרובטיקה, מגיעות ללוד עם שליחות ברורה: להוביל כל ילד וילדה להאמין בעצמם, לפרוץ גבולות ולהגשים חלומות.
האימונים יתקיימו באולם הספורט החדיש שנמצא בצמוד וחלק מבית הספר, נרכש ציוד מיוחד להתעמלות ואקרובטיקה וכל זה בשביל לקדם את ענף האקרובטיקה לרמת תחרותית.
לו״ז שיעורים - בית ספר ביכורים, לוד
יום שני:
- כיתה א׳ - 14:30-15:15
- כיתה ב׳ - 15:15-16:00
- ג׳ ומעלה - 16:00-16:45
- גן חובה-טרום חובה - 16:45-17:30
יום חמישי:
- ג׳ ומעלה - 14:30-15:15
- כיתה א׳ - 15:15-16:00
- כיתה ב׳ - 16:00-16:45
- גן חובה-טרום חובה - 16:45-17:30
לפרטים והרשמה:
- מיטל: 050-9600322
- לין: 054-5806779
חוג התעמלות קרקע ואקרובטיקה
קבוצת האקרובטיקה והתעמלות הקרקע של לין ומיטל
ג׳ודו - עם אור חסן ומועדון "עוצמת הג׳ודו"
מועדון "עוצמת הג׳ודו" מצמיח אלופים ואלופות בבית הספר ״ביכורים״ בשכונת נופי בן שמן החדשה! חוג הג׳ודו שייפתח השנה בבית הספר יאפשר לילדים וילדות מגיל 4, וכן גם לתלמידי בית הספר, מכיתה א׳ ומעלה, להצטרף לאחד ממועדוני הג׳ודו המובילים בישראל.
במועדון "עוצמת הג׳ודו" משלבים מצוינות ספורטיבית עם ערכים חינוכיים. הילדים ייהנו מהדרכה מקצועית ברמה הגבוהה ביותר, לצד הקניית כלים לחיים: משמעת, כבוד הדדי, ביטחון עצמי, יכולת עמידה בלחץ והתמודדות עם אתגרים.
האימונים מועברים על ידי מאמן מוסמך ובעל הישגים מרשימים, עם ניסיון רב בגידול דור העתיד של הג׳ודו בארץ. זוהי הזדמנות להיות חלק מקהילה תומכת, מקדמת וחזקה, ולבנות בסיס פיזי ומנטלי שילווה את הילדים בכל תחומי החיים.
אגף הספורט בעיר לוד, בהובלת ראש האגף, מאיר אליהו, ומנהל מחלקת הספורט, ירון זרד, העלה את הרעיון להרחיב את פעילות המועדון בעיר ולהביא את תחום הג׳ודו גם לשכונה החדשה בלוד.
אור חסן, מייסד מועדון "עוצמת הג׳ודו":
"אני שמח לראות איך הילדים נהנים לא רק מהצד הספורטיבי של הג׳ודו, אלא גם מהערכים שהוא מביא אתו - משמעת, כבוד הדדי, ביטחון עצמי ויכולת התמודדות עם אתגרים. תודה גדולה לאגף הספורט בלוד, בראשות מאיר אליהו, ולמנהל מחלקת הספורט, ירון זרד, על התמיכה והחזון להרחיב את פעילות המועדון גם לשכונה החדשה. בע"ה, יחד נמשיך להצמיח דור של אלופים ואלופות בג׳ודו ובחיים!"
לו״ז שיעורים - בית ספר ביכורים, לוד
יום ראשון:
- כיתות א׳-ב׳ - 15:00-15:45
- כיתות ג׳-ד׳ - 16:00-16:45
- גנים - 16:45-17:30
יום רביעי:
- כיתות א׳-ב׳ - 14:30-15:15
- כיתות ג׳-ד׳ - 15:15-16:00
חוג ג'ודו עם אור חסן מ"עוצמת הג'ודו"
כדורסל - עם אליצור לוד
חוג הכדורסל יועבר מטעם מועדון אליצור לוד, בראשות היו"ר אבי גולדברג. המועדון פועל מתוך חזון ברור: להעניק לילדים מסגרת מקצועית, ערכית ומחנכת, שתאפשר להם להתפתח כשחקנים וכאנשים. "התמיכה העירונית מאפשרת לנו לבנות תשתית איתנה לעתיד הכדורסל בעיר", אומר גולדברג.
חוג כדורסל עם אליצור לוד
לו״ז שיעורים - בית ספר ביכורים, לוד
יום ראשון - כדורסל בנות:
14:30-16:00
יום רביעי - כדורסל בנים (במסגרת הצהרון):
- כיתות א׳-ב׳ - 14:30-15:15
- כיתות ג׳-ד׳-ה׳ - 15:15-16:00
בהדרכת מיכה פוקס
לפרטים נוספים: 054-5684149
בדמינטון - עם דייויד ורולקר ומכבי לוד
שיעורי בדמינטון יתקיימו כחלק מתוכנית הלימודים בבית הספר, לתלמידי כיתות ב׳-ה׳, ולא כחוג נפרד. הפעילות תועבר על ידי דייויד ורולקר, יו"ר מועדון מכבי לוד - מהמובילים בישראל בתחום.
דבר המנהלת, עדן סגל: "בית ספר ביכורים גאה להיות חלק מהתנופה הספורטיבית בעיר. החוגים והשיעורים החדשים הם הזדמנות לילדים לגדול בסביבה תומכת, ערכית ומקצועית. תודה מקרב לב לאגף הספורט בעיריית לוד ולחברה הכלכלית לוד, בראשות שירן בוקרה ג'רבי, על שיתוף הפעולה למען הספורט, הנוער וילדי בית הספר. אין תחליף לספורט ככלי חינוכי, חברתי ובריאותי - נפש בריאה בגוף בריא!"
דבר מנהל מחלקת הספורט, ירון זרד
"החוגים בבית ספר ביכורים הם חלק מתוכנית עירונית רחבה לקידום הספורט בשכונות. אנחנו שמחים לראות את שיתוף הפעולה עם החברה הכלכלית והצוותים המקצועיים, ומאמינים שהילדים ירוויחו מכל רגע. תודה והוקרה מיוחדת למנהלת בית הספר ביכורים, עדן סגל, שרואה בספורט דרך חיים ועושה ככל שביכולתה להנגיש את הספורט לכל תלמיד ותלמידה".
יישר כוח לכל העוסקים במלאכה!
ספורט במגזר הדתי
אגף הספורט ומתנ"ס חב"ד לוד: שותפות למען בריאות הגוף והנפש!
בשנה החולפת התקיימה בלוד יוזמה ייחודית ומבורכת: סדרת אימוני כושר לגברים, ביוזמת אגף הספורט העירוני ומתנ"ס חב"ד לוד. היוזמה, שנולדה מתוך הבנה עמוקה לחשיבותה של פעילות גופנית בקרב כלל האוכלוסיות בעיר, הפכה לדוגמה מובהקת לכך ששיתוף פעולה נכון יכול לחולל שינוי אמיתי בקהילה.
למרות לוחות זמנים צפופים ותפוסה מלאה באולמות, בחר אגף הספורט, בראשותו של מר מאיר אליהו, לפנות מקום באולם הספורט של ביה"ס "אורט", מתוך ראייה ערכית וחברתית, ומתוך הכרה בכך שגם בקרב הקהילה החרדית הולכת ומתרחבת המודעות לבריאות הגוף והנפש. ההחלטה הזו, המשלבת מקצועיות עם רגישות חברתית, הפכה את היוזמה להצלחה עירונית.
מנהלת מתנ"ס חב"ד, הגב' אריאלה יורקוביץ, מבקשת להביע הערכה עמוקה:
למאיר אליהו, מנהל אגף הספורט - על החזון, הנכונות והלב הרחב.
לפיני, מנהל האולמות - על ההירתמות ושיתוף הפעולה.
ליורם, מתחזק האולם - על האירוח המסור והחם.
וכמובן לראש העיר, עו"ד יאיר רביבו, שרואה את טובת התושב מעל לכל!
בזכות השותפות הזו, הצליחו עשרות גברים - כולל בני הגיל השלישי, לקחת חלק בפעילות ברמה גבוהה, שנשענה על שילוב של ידע מקצועי, ליווי אישי ותמיכה קהילתית.
את האימונים הוביל יותם קליין, מאמן כושר ותיק ובעל ניסיון עשיר, שהביא עמו רמה מקצועית יוצאת דופן. קליין לא הסתפק בהדרכה טכנית, אלא שימש מנטור למתאמנים: ידע להתאים תוכניות אישיות, ללוות את המשתתפים באופן צמוד, ולשלב בתהליך ערכים של התמדה, אמונה עצמית וחוסן נפשי. התוצאה: מתאמנים שהגיעו לכושר גופני מעולה וליעדים בריאותיים מרשימים, לצד תחושת סיפוק ושייכות.
כדורסל נשים למגזר הדתי
זה המקום להזכיר שבשנה האחרונה מתקיים באולם הספורט של בית הספר "אורט" בלוד חוג כדורסל נשים למגזר הדתי. החוג זוכה להצלחה רבה. בקרוב נביא סיקור מקיף על החוג.
ההצלחה הגדולה של היוזמה לא נעצרת כאן!
במתנ"ס כבר מתכננים להרחיב את שיתופי הפעולה עם אגף הספורט, ולהמשיך לפתח מסגרות שיקדמו את בריאות הגוף והנפש, תוך חיזוק חוסן אישי וקהילתי, כי השאיפה ל"נפש בריאה בגוף בריא" היא לא סיסמה, אלא דרך חיים.
אימוני כושר למגזר הדתי באולם הספורט של בית הספר אורט לוד
מאמן כושר ותיק, בעל ניסיון עשיר. יותם קליין
טאקוונדו
ספורטאי מועדון "הלוחם הצעיר" לוד זוכים לחוויה יוצאת דופן במחנה בינלאומי ביוון
שני ספורטאי טאקוונדו ממועדון "הלוחם הצעיר" לוד, מקסים וולקין ואיתן בוטבינקין, השתתפו בשבוע האחרון במחנה אימונים בינלאומי מהיוקרתיים ביותר באירופה, שהתקיים בעיר קרפניסי שביוון בין התאריכים 21-26 באוגוסט. המחנה, שאירח כ-300 ספורטאים מ-10 מדינות שונות, סיפק למשתתפים הזדמנות נדירה להתאמן עם מאמנים מהשורה הראשונה בעולם, ולחוות רמת אימון אולימפית.
מאמנים ברמה עולמית
המחנה אורגן על ידי טודוריס זינליס, מאמן נבחרת יוון, וכלל הדרכות עם כוכבי טאקוונדו בינלאומיים. בין המאמנים הבולטים: אקברה מצרפת - מאמן עטור שלוש מדליות אולימפיות. לאונרדו גמבוש - מאמן נבחרת בלגיה. הספורטאים הישראלים זכו ללמוד טכניקות מתקדמות, לשפר את יכולותיהם הטקטיות ולהתנסות באימונים אינטנסיביים לצד ספורטאים מובילים מרחבי העולם.
לוח זמנים אינטנסיבי
המחנה התאפיין בלוח זמנים צפוף ומאתגר: שני אימונים יומיים בני כשעתיים כל אחד, אימוני בוקר מוקדמים שהתמקדו בכושר גופני ספציפי למתחרים, אימוני ערב שהוקדשו לקרבות וליישום מעשי של החומר הנלמד. "זו הזדמנות פז עבור הספורטאים שלנו," אמר גורם במועדון, והוסיף: "המחנה מספק חשיפה לרמות אימון שלא ניתן למצוא בכל מקום, ומאפשר למתאמנים לבדוק את עצמם מול הטובים בעולם."
הכנה לעונה החדשה
ההשתתפות במחנה מהווה הכנה אידיאלית לקראת אליפויות ישראל שיתקיימו בסוף השנה. החשיפה לסגנונות אימון מגוונים, רמת התחרותיות הגבוהה והאווירה הבינלאומית צפויים לתרום רבות להתפתחותם של מקסים ואיתן, הן כספורטאים והן כאנשים. מועדון "הלוחם הצעיר" לוד ממשיך להוביל את תחום הטאקוונדו בישראל, תוך השקעה עקבית בספורטאים צעירים, שליחתם למחנות בינלאומיים והצבת רף מקצועי גבוה. הספורטאים צפויים לשוב ארצה עמוסי מוטיבציה, ידע וניסיון, כשהם מוכנים להוביל את המועדון להישגים חדשים בזירה הלאומית והבינלאומית.
ראשי המועדון מודים לראש העיר, עו"ד יאיר רביבו, למשנה לראש העיר ומחזיק תיק הספורט, אריה לוי, לראש אגף הספורט, מאיר אליהו ולכל עובדי האגף המסורים, על התמיכה במועדון.
מקסים וולקין, שני מימין, ואיתן בוטבינקין, שלישי מימין, במחנה האימונים ביוון
בטיחות בספורט
עובדי אגף הספורט עברו הדרכת החייאה ודפיברילטור
ביום ראשון האחרון התקיימה במשרדי אגף הספורט בלוד הדרכה מקצועית וחשובה במיוחד לכלל עובדי האגף, בנושא עזרה ראשונה, החייאה ושימוש בדפיברילטור. ההדרכה, שנמשכה כשלוש שעות, מהווה חלק ממדיניות ברורה של אגף הספורט, בראשותו של מאיר אליהו, להעניק לעובדי האגף כלים מצילי חיים - מתוך הבנה עמוקה לאחריות הרבה המוטלת עליהם במסגרת עבודתם. עובדי אגף הספורט פועלים מדי יום בקרבת ספורטאים, ילדים, בני נוער ומבוגרים, במתקנים שבהם מותקנים מכשירי החייאה (דפיברילטורים). ההכשרה נועדה לוודא שכל עובד יודע כיצד לפעול במהירות וביעילות במקרה חירום, לא עלינו, ולסייע בהצלת חיים בזמן אמת.
הדרכה מקיפה ומעשית
ההדרכה כללה סקירה תיאורטית של עקרונות ההחייאה, זיהוי מצבי חירום רפואיים, שימוש נכון בדפיברילטור, והנחיות לפעולה בשטח. בנוסף, התקיים תרגול מעשי מלא של כל העובדים - כולל החייאה על בובות ייעודיות, סימולציות של מצבים רפואיים והפעלה מדויקת של מכשירי ההחייאה. את ההדרכה העביר מדריך מקצועי מארגון "הצלה", בחור ירא שמיים, רהוט, קולח ובעל ניסיון רב בתחום, שהציל בחייו עשרות בני אדם.
העובדים התרשמו מהגישה המקצועית, מהיכולת להסביר בצורה ברורה ומובנת ומהשילוב בין ידע רפואי לבין ערכים של שליחות, אחריות ואמונה.
מחויבות עירונית לבטיחות
בדברי ההקדמה להדרכה מצילת החיים, אמר מאיר אליהו, מנהל אגף הספורט: "החיים של המתאמנים והמבקרים במתקני הספורט בידיים שלנו. אנחנו מחויבים להעניק לעובדים את כל הכלים הדרושים כדי לפעול נכון בשעת חירום. זו לא רק הדרכה - זו שליחות." ההדרכה מצטרפת לשורת פעולות שמבצע אגף הספורט בעיר לוד לקידום הבטיחות, הבריאות והאחריות המקצועית של עובדיו. העיר לוד ממשיכה להוביל לא רק בספורט, אלא גם באיכות השירות, ברמת ההכשרה ובדאגה אמיתית לתושבים.
בתמונות: הדרכה בנושא עזרה ראשונה, החייאה ושימוש בדפיברילטור באגף הספורט
כדורגל
מאות ילדים ממועדון הפועל בני רגב לוד התרגשו לפתוח את עונת 2025/6
מאות ילדים ובני נוער פתחו את עונת הכדורגל החדשה. מי יהיה הכוכב הבא של נבחרת ישראל? סיכוי גדול שהוא ייצא מכאן, ממחלקת הילדים והנוער של מועדון הפועל בני רגב לוד. ביום ראשון השבוע, נפתחה עונת הכדורגל לשנת 2025/26 באצטדיון העירוני "טוטו" ע"ש בני רגב ז"ל בלוד - מוקד מרכזי לקידום הספורט בעיר. אחר הצהריים הגיעו מאות ילדים ונערים, מלאי התרגשות, כדי להתאמן, לשחק ולחלום בענף האהוב עליהם.
מועדון הכדורגל הפועל בני רגב לוד ממשיך להוביל את תחום הכדורגל בעיר, עם מחלקת נוער מקצועית ורחבת היקף, הכוללת 18 קבוצות ליגה בכל שנתוני הגיל - מ-2008 ועד 2016. למעלה מ-500 שחקנים צעירים מגיעים מדי יום למגרשים, במסגרת קבוצות הממוינות לפי גיל ורמה מקצועית, וזוכים לאימון איכותי, יחס אישי וסביבה תומכת.
תמונה: קבוצת ילדים ממועדון הפועל בני רגב לוד
ניהול מקצועי ללא פשרות
בראש המחלקה עומד אייל פולטינגר, המנהל המקצועי של המועדון, שמוביל את הדרך עם צוות מאמנים בכירים ומנוסים. פולטינגר, מאמן ותיק ומוערך, מקפיד על סטנדרטים גבוהים, ומאמין בגישה חינוכית לצד מצוינות ספורטיבית. "קשה באימונים - קל במשחקים," אומר פולטינגר. "כל ילד אצלנו מקבל יחס מקצועי, בלי קשר לקרבה משפחתית. אנחנו מחנכים למצוינות, ערכים והתמדה."
השקעה בכל פרט
אופיר רגב, יו"ר העמותה, מוסיף: "אנחנו משקיעים בכל פרט - מהמאמנים ועד לתשתיות. השנה כבר שלחנו שחקן לנערים של מכבי תל אביב, וזה מוכיח שאנחנו בדרך הנכונה. המטרה היא שכל ילד ירגיש שהוא יכול להצליח." המחלקה פועלת מתוך חזון ברור: לבנות דור המשך איכותי, ערכי ומקצועי, שייצג את העיר לוד בכבוד בזירה הארצית והבינלאומית.
תמיכה עירונית שמאפשרת הצלחות
גם השנה, התמיכה העירונית מורגשת היטב. ראש העיר עו"ד יאיר רביבו, מחזיק תיק הספורט אריה לוי, ראש אגף הספורט מאיר אליהו ומנהל מחלקת הספורט ירון זרד - כולם תומכים בעמותה ובילדים בכל הכוח, ומסייעים להפוך את החזון למציאות.
העתיד כבר כאן
הפועל בני רגב לוד לא רק בונה קבוצות - היא בונה דור המשך. עם ערכים של חינוך, ספורט והתמדה, ועם מאות ילדים שמגיעים מדי יום למגרשים, העתיד של הכדורגל בלוד נראה מבטיח מתמיד. מי שעדיין לא נרשם - מוזמן להצטרף לחוויית הכדורגל המרגשת. ויוה לוד!
תמונה: קבוצת נוער ממועדון הפועל בני רגב לוד
קובי גנון מונה למנהל האצטדיון העירוני "טוטו" ע"ש בני רגב בלוד
מהצטיינות על הדשא לניהול:
קובי גנון פותח פרק חדש באצטדיון העירוני בלוד
אחרי קריירה מרשימה כשחקן בליגת העל, קובי גנון חוזר למגרש - הפעם מהצד הניהולי. בגיל 49, גנון נכנס לתפקיד מנהל האצטדיון העירוני "טוטו" ע"ש בני רגב בלוד, ומביא אתו ניסיון עשיר, אהבה עמוקה לספורט וראייה רחבה של מה שדורש ניהול מתקני ספורט ברמה גבוהה.
האצטדיון העירוני בלוד, שנחשב לאחד המטופחים והמרשימים בישראל, אירח לאורך השנים טורנירים מכובדים, ביניהם גם את אליפות אירופה לנוער. מינויו של גנון לתפקיד מסמן התחלה חדשה, עם שילוב של עבר ספורטיבי עשיר וניהול מקצועי, לטובת קידום הספורט בעיר.
קובי גנון נולד ב-17 במאי 1976. הוא החל את דרכו בגיל 9 במחלקת הנוער של מכבי חיפה כחלוץ, וכבש עשרות שערים. הוא זכה עם קבוצת הנוער בגביע המדינה, והצטיין גם באליפויות צה"ל. בעונת 1996/1997 הצטרף לקבוצת הבוגרים של מכבי חיפה, והוסב לתפקיד המגן השמאלי על ידי המאמן גיורא שפיגל.
בהמשך הקריירה שיחק גנון בהפועל בית שאן, הפועל כפר סבא, בית"ר ירושלים - שם הצטיין במיוחד - ולבסוף במכבי פתח תקווה, בה שיחק במשך יותר מעשור בליגת העל. בקיץ 2012, לאחר ירידת הקבוצה לליגה הלאומית, הודיע על פרישה ממשחק פעיל.
לפני כחודש, החליף גנון את אהרון זיתון, שפרש לגמלאות לאחר עשרות שנות שירות נאמן בעיריית לוד. אגף הספורט ערך לזיתון מסיבת פרידה מכובדת ומרגשת, בהשתתפות הצוות הבכיר של אגף הספורט. ראש העיר עו"ד יאיר רביבו, המשנה לראש העיר ומחזיק תיק הספורט אריה לוי, ראש אגף הספורט מאיר אליהו, מנהל מחלקת הספורט ירון זרד, ועובדי האגף - כולם איחלו לאהרון הצלחה בפרק החדש בחייו, שיגדל את נכדיו בנחת וייהנה מהפנסיה עד 120.
קובי גנון נבחר לתפקיד מתוך מועמדים רבים, לאחר שנמצא המתאים ביותר להוביל את האצטדיון העירוני בלוד. נאחל לו הצלחה רבה בתפקיד המאתגר והמחייב, ונשמח לשמוע ממנו על הדרך, על החזון, ועל התוכניות לעתיד.
ריאיון עם קובי גנון:
"לוד היא עיר של ספורט. אני גאה לנהל את האצטדיון העירוני!"
- קובי, קודם כל ברכות על המינוי! איך אתה מרגיש עם הכניסה לתפקיד החדש?
תודה רבה! אני מתרגש מאוד. זה תפקיד עם הרבה אחריות, אבל גם עם הרבה משמעות. לוד היא עיר חיה, תוססת, עם קהילת ספורט מרשימה, ואני גאה להיות חלק מהעשייה המקומית.
- מה הוביל אותך לבחור במסלול ניהולי דווקא בתחום הספורט העירוני?
הספורט תמיד היה חלק בלתי נפרד ממני - כשחקן, כמאמן, וכאדם. אחרי הפרישה, הרגשתי שאני רוצה להחזיר לקהילה ולתרום מהניסיון שלי. ניהול אצטדיון עירוני מאפשר לי לשלב בין אהבה לספורט לבין עשייה ציבורית.
- כמי ששיחק באצטדיונים רבים בארץ, איך אתה רואה את האצטדיון העירוני בלוד מבחינת תשתיות, תחזוקה ואווירה?
האצטדיון בלוד הוא פנינה אמיתית. הוא מטופח, נעים ויש בו אווירה מיוחדת. זה לא מובן מאליו למצוא אצטדיון עירוני ברמה כזו, ואני רואה בו פוטנציאל אדיר להמשך צמיחה.
- האם יש תוכניות עתידיות לשדרוג או להרחבת הפעילות באצטדיון?
בהחלט. אנחנו בוחנים אפשרויות לשדרוג התאורה, שיפור הנגישות והרחבת הפעילות לקבוצות נוספות - גם מקצועיות וגם קהילתיות. המטרה היא להפוך את האצטדיון למרכז ספורט שוקק חיים לאורך כל השבוע.
- איך אתה מתכוון לשלב בין פעילות ספורטיבית מקצועית לבין פעילות קהילתית וחינוכית באצטדיון?
אני מאמין שספורט הוא כלי חינוכי מהמעלה הראשונה. לצד משחקים מקצועיים, נפתח את האצטדיון לפעילויות חינוכיות, ימי ספורט לבתי ספר, טורנירים שכונתיים ואירועים קהילתיים. כולם צריכים להרגיש שהאצטדיון הוא שלהם.
- מה לדעתך החשיבות של אצטדיון עירוני עבור תושבי העיר, במיוחד בני נוער?
זה מקום שנותן תקווה, מסגרת, ערכים. בני נוער שמגיעים לאצטדיון רואים מודלים לחיקוי, לומדים על התמדה, על עבודת צוות, ועל התמודדות עם הצלחות וכישלונות. זה הרבה מעבר לספורט - זו הכנה לחיים.
- האם יש דמויות או רגעים בקריירה שלך שהשפיעו עליך במיוחד וילוו אותך גם בתפקיד הניהולי?
בוודאי. המאמן גיורא שפיגל, שהסב אותי לתפקיד מגן, לימד אותי לראות את המשחק מזווית אחרת - לחשוב אסטרטגית. גם התקופה בבית"ר ירושלים, עם הקהל והלחץ, חישלה אותי. כל אלה מלווים אותי גם היום.
- מה המסר שלך לצוות אגף הספורט ולעובדי האצטדיון?
ראשית, אני מודה למנהל אגף הספורט מאיר אליהו שבחר בי לתפקיד ונתן בי אמון. אעשה הכל כדי להצדיק את האמון. אני בא לעבוד יחד איתכם, כתף אל כתף. אני מעריך מאוד את העבודה שנעשתה כאן לאורך השנים, ורוצה שנמשיך יחד - בשקיפות, בשיתוף פעולה ובשאיפה למצוינות.
- ולסיום - מה תאחל לאהרון זיתון, אותו החלפת, עם יציאתו לגמלאות?
אני מודה מכל הלב לאהרון, על החפיפה המעולה והמקיפה שהוא עשה לי. אהרון הוא דמות מוערכת מאוד. אני מאחל לו בריאות, נחת, זמן איכות עם המשפחה, ובעיקר - שירגיש גאווה על מה שהשאיר אחריו. אני נכנס לנעליים גדולות, ואעשה הכול כדי להמשיך את דרכו בכבוד.
בהצלחה!
נפרדים מאהרון זיתון שפרש לגמלאות: ראש העיר, עו"ד יאיר רביבו, ראש אגף הספורט, מאיר אליהו, המשנה לראש העיר, אריה לוי ויו"ר ועד העובדים, דני כהן
קובי גנון מקבל את ברכת הדרך מראש אגף הספורט, מאיר אליהו