יום שישי, 25 באפריל 2025, כ"ז ניסן ה' תשפ"ה
לפרסום חייגו: 08-9255158

אוכל טעים ובריא ברמלוד נט

מדוראוכל

לקראת ט"ו בשבט

מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, ירון בלחסן, קורא לציבור: בייחוד השנה על כולנו לצרוך פירות טריים תוצרת הארץ ולא פירות יבשים מיובאים, ובכך לתמוך בחקלאי ישראל ובאלו היושבים בגבולות המדינה- שלא נטשו את המטעים בעוטף ובגבול לבנון וסיפקו לאורך כל המלחמה תוצרת חקלאית טרייה

פורסם בתאריך:    מאת:


נכתב על ידי

מערכת רמלוד נט ובאר יעקב

בתמונה: ירון בלחסן מנכ"ל מגדלי הפירות בישראל במטע תפוחים

המלחמה הארוכה מאז ה- 7 לאוקטובר הוכיחה שוב, כי ישנה חשיבות עליונה לקיומו של ענף חקלאות על אדמות הלאום ובגבולות ישראל. בה בעת שחקלאי ישראל מתמודדים עם שיקום ענף המטעים מנזקי הלחימה- קורא ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, לציבור- לקראת ט"ו בשבט- לצרוך רק פירות טריים ארץ ישראליים, במקום הפירות היבשים המיובאים מטורקיה וממדינות נוספות.

"ט"ו בשבט הוא חג החקלאות ותנובת האדמה. לאורך כל המלחמה חקלאי ישראל היושבים בגבולות המדינה, בצפון ובדרום, לא יכלו לטפל במטעי הפרי באופן שוטף ושטחי חקלאות רבים הוכרזו שטח צבאי סגור, ולמרות זאת לא עזבו החקלאים את המשקים, והמשיכו בהפוגות לקטוף, לעיתים תוך סיכון חייהם. בימים אלה אנו נמצאים בהליך שיקום של המטעים אשר חלקם ניזוקו קשות מהמלחמה", אומר בלחסן ומוסיף, "במיוחד השנה אין סיבה לצרוך בט"ו בשבט פירות יבשים מיובאים, כשניתן לציין את החג עם פירות טריים ובריאים תוצרת הארץ, ולתמוך בכלכלה המקומית ובחקלאים הישראלים. כאשר צרכני ישראל שומרים על החקלאות והחקלאים, הם שומרים הלכה למעשה על גבולות המדינה וביטחון המזון".

אכילת פירות יבשים בט"ו בשבט הינה חלק ממסורת היסטורית שהתקבעה לפני קום המדינה, כאשר היה מחסור בפירות טריים בקהילות הגולה באירופה בתקופת החורף. בכדי למלא אחר מצוות אכילת פירות הארץ, צרכו פירות שיובשו ונשלחו מישראל.

כיום, כאשר קיים מגוון רחב של פירות תוצרת חקלאי ישראל, אין צורך להמשיך במסורת הישנה של אכילת פירות מיובשים, מלאי סוכר ולעיתים צבעי מאכל ופחות בריאים, בעיקר כאשר הפירות היבשים מיובאים מטורקיה וממדינות נוספות.


תפוחי פינק ליידי במטעי הגולן- צילום תקשורות יעל שביט

פירות טריים תוצרת חקלאי ישראל, בריאים, טעימים ובעלי ערך תזונתי גבוה: סיבים תזונתיים, ויטמינים, נוגדי חמצון ומינרלים. זאת לעומת הפירות היבשים, המאבדים חלק מהערכים התזונתיים בתהליך התעשייתי של הייבוש כמו גם הוויטמינים שבהם, בנוסף- הפירות היבשים עתירי קלוריות ביחס למשקלם.


פירות טריים. צילום -ארגון מגדלי הפירות

עוד מציין בלחסן: "כבר ידוע כי הצרכן הישראלי מעדיף פרי ישראלי על פני פירות מיובאים, הגדלים בתנאים שאינם ידועים. בט"ו בשבט חג החקלאות והאדמה, על כולנו להוקיר את החקלאים בישראל ולהגיד  לא לפירות היבשים המיובאים, ולרכוש פירות טריים, ובכך לעודד את החקלאות הישראלית המהווה את רשת הביטחון לייצור מזון עצמאי בישראל".


פירות טריים תוצרת חקאלית ישראלית. צילום ארגון מגדלי הפירות

ארגון מגדלי הפירות בישראל מייצג כ-3,000 מגדלי פירות בארץ, המעבדים כ-360,000 דונם מטעים (לא כולל הדרים), המניבים כ-600,000 טון פרי בשנה ומספקים מגוון פרי איכותי לשווקי ישראל וליצוא. ערך תפוקת ענף הפירות (ללא הדרים) בישראל כ-7 מיליארד, הענף מהווה כ-23% מהתפוקה החקלאית בארץ.

אם חקלאות כאן- מולדת כאן!


סלסלת פירות חקלאי מישראל- על גבול הלבנון. צילום ארגון מגדלי הפירות בישראל

 

 

 

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: