יום שני, 06 ביולי 2026, כ"א תמוז ה' תשפ"ו
לפרסום חייגו: 08-9255158

חדשות רמלה ברמלוד נט

חדשות רמלה

הרשעה אחרי שבע שנים - יצחק סילברה הורשע ברצח משולש במועדון קלפים ברמלה

שבע שנים אחרי השריפה והרצח במועדון הקלפים ברמלה, שבה מצאו את מותם שלושה אנשים, בית המשפט המחוזי בלוד הרשיע לפני כשבוע את הנאשם המרכזי - יצחק סילברה - בשלוש רציחות. הפרקליטות תבקש לגזור עליו שלושה מאסרי עולם שירוצו במקביל - כמאסר עולם אחד - ואילו ההגנה תוכל לטעון לעונש קל יותר. 

פורסם בתאריך:    מאת:


נכתב על ידי

מערכת רמלוד נט ובאר יעקב

בתמונה: המועדון אחרי השריפה(צילום: דוברות כיבוי אש איילון)

סילברה, בן 67, הורשע בשלושה מקרי רצח בסיסי מתוך אדישות, ובשלוש עבירות של גרימת חבלה חמורה בנסיבות מחמירות לאחר הסדר טיעון. רצח מתוך אדישות מתרחש כשהנאשם לא רוצח כוונה תחילה - אבל יודע שייתכן שמעשיו עלולים להוביל למוות, והוא עושה את המעשים כשהוא אדיש לתוצאותיהם.  

מדובר בתיק רצח מורכב שמתנהל שנים בבית המשפט, שעניינו הצתה מזעזעת בבית קפה ברמלה, בעיצומו של משחק קלפים, שגרמה למותם של שלושה בני אדם ששהו בחדר פנימי - מיכה ביטון, אבנר לוי ושלום אביטן.

בשנת 2014 הוגש כתב אישום נגד שלושה מעורבים ברצח, יצחק סילברה, בנו ויקטור בן ה-36 וידידיה אלואשוילי בן ה-39. האישום המקורי ייחסם להם רצח תוך ביצוע הצתה. לפי כתב האישום המקורי, יצחק סילברה ואדם נוסף הפעילו שני בתי קפה סמוכים ברחוב יצחק שדה ברמלה. בבתי קפה אלו היו לעיתים משחקי קלפים, וסילברה היה מקבל סכומי כסף מהשחקנים. בשלב מסוים שני מפעילי בתי הקפה התאחדו והפעילו יחד את הקפה של סילברה, אך בהמשך התפצלו שוב, לאחר ששותפו החליט לשוב להפעיל את בית הקפה הקודם שלו.

בתגובה, שלושת הנאשמים החליטו להצית את בית הקפה המתחרה, באמצעות שלושה בקבוקים בגודל ליטר וחצי שמלאים בחומר דליק. ב-8 באפריל 2014 בשעה 22:30 שיחקו ביטון, לוי, אביטן ושחקן נוסף הפנימי בבית הקפה, בזמן שמלצרית העניקה להם שירות. בחדר החיצוני שהו שלושה אנשים נוספים ושיחקו. הנאשמים נכנסו פנימה והחלו להתיז את החומר הדליק בחדר החיצוני על שולחן המשחק שבו ישבו שלושה אנשים, ועל השולחנות והקירות. הם נכנסו לחדר הפנימי, ואחד השחקנים הצליח להימלט. 

לפי האישום, סילברה צעק אז: "מי שלוקח לסילברה את הפרנסה סילברה לוקח לו את החיים". הנאשמים התיזו דלק גם בחדר פנימי, כולל על שניים מהנוכחים. לאחר מכן חזר סילברה לחדר החיצוני, שלף סכין גדולה והורה לנוכחים לא לזוז. אז, נטען, שני הנאשמים האחרים חסמו פיזית את היציאה לשלושה המנוחים ששיחקו בחדר הפנימי. בשלב מסוים פרצה אש בחדר הפנימי, וכשהמלצרית ניסתה להימלט היא החליקה על החומר הדליק - והאש אחזה בה ובאדם נוסף.  

מהפגיעות של הדליקה נפצעו אנושות שלושה, ובהמשך נפטרו. ביטון נפטר למחרת, לוי כעבור שבוע ואביטן כעבור 17 ימים.. כולם סבלו מכוויות. גם המלצרית סבלה מכוויות בדרגה 3-2, ושני מעורבים נוספים נפצעו.

גם המציתים בעצמם נפגעו באירוע. אלואשוילי נפצע באורח קשה, וסילברה ובנו נפגעו באורח בינוני. הם נמלטו מהמקום ופינו את עצמם לבית החולים קפלן. אלואשוילי אף היה בתרדמת כמה חודשים, וכשהתעורר נחקר והואשם. 

קרדיט צילומים: תיעוד כבאות והצלה איילון

לפני יותר משבוע, שלושה שופטים - בראשות נשיאת בית המשפט המחוזי בלוד רות לורך - קיבלו את ההסדר שחתמה פרקליטות מחוז מרכז עם נציגו של סילברה, עורך הדין גיל גבאי, והרשיעו את יצחק ברציחות. שני הנאשמים האחרים כבר הודו בהסדר בהמתה בקלות דעת ונידונו ל-17 שנות מאסר, לאחר שהפרקליטות התחשבה בנסיבות חייהם המורכבות. בסופו של דבר לא ידוע בדיוק כיצד נדלקה האש, לאחר שפיכת הדלק, במקום הקטן והצפוף, וייתכן שהיא ניצתה מסיגריה או תנור ולא הודלקה בפועל על-ידי המעורבים.

התיק התנהל תקופה ארוכה מסיבות שונות. שלוש פעמים הוא היה בגישור, ובשלב מסוים הסנגור שייצג את הנאשמים הפסיק לייצג את הנאשם המרכזי כי זה טען שהאחרים הם שאשמים במעשה, כולל בנו - והייצוג שלו הוחלף. 

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: