יום שישי, 08 בדצמבר 2023, כ"ה כסלו ה' תשפ"ד
לפרסום חייגו: 08-9255158

חדשות רמלה ברמלוד נט

חדשות רמלה

תביעת פינוי כנגד חבר מועצת עיריית רמלה - יאיר דידי

רשות הפיתוח ע"י מנהל מקרקעי ישראל, באמצעות חברת עמידר, תובעת את חבר מועצת עיריית רמלה מר יאיר דידי וקרוב משפחה נוסף, לפנות באופן מידי דירת מגורים ברחוב אלי כהן ברמלה, בטענה כי הם פלשו לדירה באופן לא חוקי.

פורסם בתאריך:    מאת:


נכתב על ידי

מערכת רמלוד נט ובאר יעקב

בתמונה: מר יאיר דידי - חבר מועצת עיריית רמלה

בכתב התביעה נטען כי התובעים הינם הבעלים הרשומים של המקרקעין וכי הנתבעים פלשו לדירה שלא כדין וללא הסכמת התובעים. עוד טוענת חברת עמידר, כי הנתבעים לא רק שפלשו לדירה שלא כדין וללא רשות, הם אף אינם משלמים דבר בגין החזקתם ושימושם בדירה.

 כידוע חבר המועצה יאיר דידי, הינו חבר אופוזיציה בעיריית רמלה ומשמש יו"ר וועדת הביקורת בעירייה וחבר בוועדה לתכון ובניה של העירייה ומתוקף תפקידיו הוא אמור לבקר גם את חריגות הבניה הבלתי חוקית בעיר. 

בתגובה להגשת התביעה שלחה עיריית רמלה לעו"ד רואי נגריס, המייצג את חברת עמידר, מכתב חריף בו מוטחות האשמות קשות כנגד יאיר דידי. לטענת העירייה אין זו הפעם הראשונה שיאיר דידי פולש לנכס בבעלות עמידר, והוסיפו כי משנת 2015 פלש דידי לנכס ברחוב מונטיפיורי בעיר וכי הוגשה נגדו תביעה על ידי עיריית רמלה בגין החזקת הנכס שפלש. עוד עולה מהטענות כי התצהיר אותו מסר דידי לבית המשפט הינו שקרי וכי העירייה תשמח להעביר כל חומר לחברת עמידר אשר יעזור להם לבסס את תביעתם כנגד יאיר דידי.  כמו כן לטענת עיריית רמלה, בביקור שנעשה בשטח ע"י פקחי העירייה, עולה כי במקום נעשתה תוספת בנייה בלתי חוקית.

כזכור, רבים הם הפרסומים ברשתות החברתיות ובפרוטוקולים של מועצת העירייה, בהם מבקר חבר המועצה יאיר דידי ומטיח האשמות קשות כגון "כי ישנם פוליטיקאים מושחתים בהנהלת העיר..." , תוך ציון המשפט: "היכן שאין שקיפות יש שחיתות". בנוסף לאמירה זאת, כינה מר יאיר דידי את ראש העיר מיכאל וידל, בתיאורים: "מושחת" ו"ארכי מושחת". 

מעיריית רמלה נמסר בתגובה:

לעיריית רמלה הועבר דיווח על בניה בלתי-חוקית ברחוב אלי כהן 18 בעיר.

מבדיקה של הפיקוח על הבנייה בעירייה אכן נתגלתה בניה בלתי-חוקית, ובהתאם לכך הנושא עבר לטיפול התביעה העירונית.

תגובת  מר יאיר דידי באמצעות עו"ד אריה טויטו: 

ראשית התביעה לא מתנהלת נגד יאיר דידי, מדובר בסכסוך פשוט שנדון בבית המשפט בתביעה אזרחית על זכויות. האבא של יאיר רכש את הזכויות בקרקע מעמידר כדין, יש חוזה כדין, טענות של עמידר לגבי הזכויות שיש להם לכאורה (נקרא להן זכויות אובליגטוריות, אבל לא מכיר זכויות כאלה), ידונו בבית משפט. בין זה לבין התערבות של גורמים כלשהם מעיריית רמלה, בסכסוך אזרחי שלא קשור במישרין ולא בעקיפין לעיריית רמלה, מראה בדיוק על הניסון הנואל של גורמים בעיריית רמלה לסכל את עבודתו החשובה והנוקבת כיו"ר ועדת הביקורת בעניין התנהלות העירייה, לרבות דו"ח אלקלעי והחקירה המאומצת בעמותת הספורט מ.ס רמלה. אני מציע לכל הנוגעים בדבר "שמי שמרוחה לו חמאה על ראשו, לא להסתובב בשמש."

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: