יום שני, 18 במאי 2026, ב' סיון ה' תשפ"ו
לפרסום חייגו: 08-9255158

חדשות רמלה ברמלוד נט

חדשות רמלה

לא ניתן לפוליטיקה זולה לפגוע בפרנסתנו

עובדי עיריית רמלה מאוחדים סביב יו"ר הוועד - שלום אליהו.

פורסם בתאריך:    מאת:


נכתב על ידי

דוד דבוש

עורך ראשי

בתמונה שלום אליהו - כיפת הברזל של עובדי עיריית רמלה

בעקבות הכתבה שפרסמנו ביום שישי האחרון באפלייקציית "רמלודנט באר יעקב", ולנוכח הבחירות לוועד עיריית רמלה, שאמורות בע"ה להתקיים מחר (יום רביעי), פנו לדסק המערכת מספר רב של עובדי עיריית רמלה, אשר הביעו את הזדהותם עם יו"ר הוועד - שלום אליהו והדגישו בפנינו, כי חשוב שלא ניתן לפוליטיקה זולה לפגוע בפרנסתם. עוד ציינו העובדים, כי הם גאים שבראש הוועד עומד אדם ערכי, משפחתי, אמין ואכפתי כשלום אליהו, אשר הביא את העובדים לביטחון ויציבות כלכלית ולהישגים רבים בתחום רווחת העובד והדאגה אליו.

לטובת אלו שעדיין לא קראו את הכתבה, הרי היא מובאת לפניכם.

שלום אליהו – כיפת הברזל של עובדי עיריית רמלה

קצרה היריעה מלהכיל את פועלו של יו"ר הוועד המיתולוגי של עובדי עיריית רמלה – מר שלום אליהו, שמשרת ללא הפסקה וללא פשרות את עובדי עיריית רמלה ב-28 השנים האחרונות.

שלום אליהו, נשוי, פלוס שלושה, נולד למשפחת קשת יום, בת עשרה אחים ואחות אחת. אך אם תשאלו את אליהו, כמה אחים יש לוהוא יאמר לכם 1750, כמניין עובדי עיריית רמלה, אותם הוא מחשיב כאחים ואחיות ובני משפחה.

אליהו עובד בעיריית רמלה 42 שנים, כשמתוכם 30 שנה בוועד העובדים  ו-28 שנה שהוא משמש יו"ר וועד העובדים ביד חזקה ובזרוע נטויה. תפקיד אליו הוא נבחר פה אחד, כל פעם מחדש, בכל מערכת בחירות שהתקיימה לוועד העובדים בעירייה.


שלום אליהו -מלחמה בלתי מתפשרת למען זכויות העובדים

אליהו, הוא ללא ספק הדוגמא האידאלית אליה שואפים להגיע כל יושבי הראש של הוועדים בערים האחרות בארץ. ניתן לומר כי הוא הצליח להוציא את עובדי עיריית רמלה מעבדות לחירות ושום עובד לא פוטר, ואף עובד לא הועבר ללא הסכמת ועד העובדיםהמאבקים אותם ניהל שלום אליהו במשך השנים למען העובדים, כשלעצמם, יכולים לשמש תסריט לסרט הוליוודי. תסריט ובו מאבקים עיקשים ללא פשרות עם הנהלת העיר והעומד בראשה, במיוחד בתקופתו של ראש העיר דאז, מר יואל לביא, על כך ששלום אליהו לא היה מוכן להתגמש ובשל כך הוא שילם מחיר אישי כבד, מכתבי פיטורים אשר קיבל מספר פעמים מהנהלת העירייה, פיטורים של שני אחיו שעבדו בעיריית רמלה, תלונות כוזבות במשטרה, מאבקים בלתי מתפשרים בבתי משפט ובבתי הדין לעבודה.
לטענתו, הנהלת העירייה דאז, ניסתה לכאורה לתפור לו תיקים על מנת שייכנע לדרישותיהם, אך הוא סירב בתוקף ועמד כסלע איתן על זכויותיהם של עובדי העירייה. עוד לטענתו אם היה מסכים להיכנע לדרישות ההנהלה, שני אחיו שפוטרו, היו מועסקים עד עצם היום הזה בעיריית רמלה.


אלפי הוכחות מדוע שלום אליהו נחשב לכיפת הברזל של עובדי עיריית רמלה

היריעה קצרה מלהכיל את הישגיו למען עובדי העירייה, דבר המהווה מודל לוועדים אחרים ולשבחים רבים בקרב הסתדרות העובדים. בין יתר הישגיו הוא שילש את תקציב הוועד, הוא דואג לקידומי עובדי עיריית רמלה בעלויות של מיליוני שקלים בכל שנה, הוא  דואג לרווחת העובדים, להשתלמויות, טיולים, מתנות, ימי הולדת ועוד. אליהו נותן מעטפת הגנה ובטחון לזכויות העובדים וכל זאת ללא פשרות כי מבחינתו, העובדים הם מעל הכל.

 


אלפי סיבות מדוע שלום אליהו נחשב לכיפת הברזל של עובדי עיריית רמלה

ביום רביע הקרוב, בתאריך 17/1/2024, תערכנה הבחירות לוועד עיריית רמלה. שלום אליהו, עם ניסיונו הרב ומאבקיו הרבים למען עובדי עיריית רמלה, יתמודד שוב לתפקיד חברות בוועד ועל תפקיד יו"ר הוועדהעובדים שיודעים כי פרנסתם חשובה יותר מכל פוליטיקה זולה, ככל הנראה יתנו את קולם למי שהעניק להם את כיפת הברזל הכלכלית עד היום.

שלום אליהו - שילם מחיר אישי על מלחמתו למען זכויות עובדי העירייה

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: