רמלה מצטרפת ליוזמה להנצחת משפחת ביבס: כיכר מרכזית תיקרא על שמם
עיריית רמלה, ביוזמת ראש העיר מיכאל וידל, החליטה להנציח את זכרם של בני משפחת ביבס – שירי, אריאל וכפיר ז"ל – שנחטפו מביתם בניר עוז ונרצחו באכזריות בידי מחבלי חמאס. כיכר מרכזית בכניסה לעיר תיקרא על שמם, כאות לזכרם וכסמל לכאבם של אזרחי ישראל כולם.
פורסם בתאריך: מאת:
נכתב על ידי
מערכת רמלוד נט ובאר יעקב
משפחת ביבס הפכה לסמל של הטרגדיה הנוראית שהכתה בעם ישראל, כשמיליוני אזרחים נשאו תפילה לשובם הביתה. אך עם היוודע הבשורה המרה על רציחתם, לבבות כולם נקרעו.
ההחלטה להנצחתם בכיכר מרכזית התקבלה לאחר פניות רבות של תושבי העיר, שביקשו לכבד את זכרם ולוודא ששמותיהם ייחקקו לנצח בתודעה הציבורית.
"משפחת ביבס הפכה לחלק בלתי נפרד מהלב של כולנו," אמר ראש העיר מיכאל וידל. "מאז ה-7 באוקטובר אנו נחשפים עוד ועוד לסיפורי כאב, אובדן וגבורה שראויים להנצחה בכל רחבי הארץ. זו זכות גדולה עבורנו להנציח את שירי, אריאל וכפיר ז"ל כאן ברמלה, בכיכר שתישא את שמם ותזכיר לכולנו שלא נשכח ולא נסלח. הם יישארו איתנו לעד בזיכרון הקולקטיבי, ונמשיך להנציח אותם ולהנחיל את מורשתם של הנרצחים לכל הדורות הבאים."
כיכר מרכזית בכניסה לעיר רמלה תיקרא על שמם של משפחת ביבס.
תגובות
כתבות אחרונות בחדשות רמלה
מאות תלמידים פותחים שנה עם תיק חדש: מיזם “תיק לכל תלמיד” ברמלה
סיפור לשבת מרמלה: מיכאל וידל מספר על העיר שממשיכה לכתוב את סיפורה
ראש עיריית רמלה לבעל דגל ישראל הענק שהוסר מכפר שמריהו: “בוא לרמלה - נשמח להניף אותו בגאווה”
רמלה: אלפי תושבים נהנו בשבועות האחרונים משלל אירועים, מופעים ופעילויות. ב-27.8 תתקיים חגיגת סוף הקיץ

