רמלה: תלמידי י"ב מהרב-תחומי יגאל אלון הנציחו את זכר הנרצחים בפסטיבל נובה
ביוזמה חינוכית מרגשת וערכית, יצאו השבוע תלמידי כיתה י"ב מבית הספר הרב-תחומי יגאל אלון ברמלה אל אתר ההנצחה נובה שביער רעים, שם הציבו מיצג זיכרון אותו יצרו במסגרת פרויקט המחויבות הכיתית.
פורסם בתאריך: מאת:
נכתב על ידי
מערכת רמלוד נט ובאר יעקב
המיצג כולל ספסל ושולחן צבועים בצבעי פסטיבל נובה – סמל לרוח החופש והאהבה של האירוע – ועליהם שורה מהשיר "אמן על הילדים" של חנן בן ארי. מעל השולחן הוצבו דמויות רוקדות, כמחווה לרגעים של תקווה ושמחה שנגדעו באירוע הטרגי.
המיצג הונח בטקס מצומצם ומרגש תחת עץ רחב נוף, מול תמונות הנרצחים והחטופים. הוא יישאר במקום כמחווה חיה וערכית, פרי יוזמתם של תלמידים שבחרו לא לעמוד מן הצד, אלא לפעול, לזכור ולהזכיר.
בעיריית רמלה ממשיכים לעודד יוזמות חינוכיות מהסוג הזה, המשלבות ערכים, יצירה ורגש. "החינוך לזיכרון ושותפות רגשית הוא חלק בלתי נפרד מהעיצוב הערכי של הדור הבא", ציינו בעירייה.
תגובות
כתבות אחרונות בחדשות רמלה
כ-10,000 מתושבי רמלה חגגו בפארק עופר: חגיגות העצמאות ויום ירושלים התקיימו באווירה שמחה ומרגשת
מצדיעים להנהגת ההורים: ערב הוקרה מיוחד ושיח פתוח לקידום החינוך ברמלה
רמלה הצדיעה למורשת יהדות מרוקו: ערב מרגש של תרבות, זיכרון וגאווה קהילתית
גאווה לרמלה: שני בני נוער מהעיר נבחרו ל”פעיל מצטיין מחוזי” של מינהל חברה ונוער במחוז מרכז

