יום ראשון, 17 במאי 2026, א' סיון ה' תשפ"ו
לפרסום חייגו: 08-9255158

חדשות רמלה ברמלוד נט

חדשות רמלה

כובש את הלוח: אריה דאנדקר מרמלה, בן ה־11 ממשיך לקטוף ניצחונות בשחמט

הכישרון הצעיר מרמלה רשם השבוע שני הישגים מרשימים במיוחד: מקום ראשון באליפות באר יעקב, ומקום שני בטורניר ארצי באשדוד

פורסם בתאריך:    מאת:


נכתב על ידי

אוה אהרונוף

אריה דאנדקר, בן 11 בלבד, ממשיך להוכיח כישרון יוצא דופן ויציבות נדירה בלוח השחמט: ביום ראשון האחרון הוא זכה במקום הראשון באליפות באר יעקב לשחמט (קטגוריית תלמידי כיתה ו’), לאחר שרשם הישג מושלם – חמישה ניצחונות מתוך חמישה משחקים.

כמה ימים לאחר מכן, ביום שישי, אריה לא נח לרגע – והשתתף בטורניר “שח קיץ 2025” שהתקיים באשדוד, בתחרות שחקנים עד מד כושר 1500. גם כאן הוכיח הצעיר הרמלאי שהוא כאן כדי להישאר – וזכה במקום השני המכובד, בתום יום של משחקים מאתגרים מול שחקנים מצטיינים מרחבי הארץ.

אריה הוא חבר במועדון השחמט של אשדוד, שם זיהו את כישרונו כבר בגיל צעיר. בנוסף, הוא לומד שחמט באופן מקוון עם אמן שחמט מהודו – שילוב של התמדה, נחישות והדרכה איכותית שממשיכים לשאת פרי.

בני משפחתו מלווים אותו מקרוב בכל תחרות ומעודדים אותו להמשיך לפתח את כישרונו.
לדברי הוריו אסתר ואילן: “אנחנו גאים מאוד באריה. הוא משקיע המון, לומד ומתאמן כל יום. לראות אותו נהנה מהמשחק ומתקדם כל כך יפה – זו גאווה אמיתית.”

גורמים מקצועיים מספרים על ילד ממושמע, שקדן ובעל פוטנציאל מרשים במיוחד להתקדם בליגות הגבוהות של השחמט הישראלי. 
אם ימשיך בקצב הזה – אין ספק שעוד נשמע עליו לא מעט.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: