יום ראשון, 17 במאי 2026, א' סיון ה' תשפ"ו
לפרסום חייגו: 08-9255158

חדשות רמלה ברמלוד נט

חדשות רמלה

"כבוד בינלאומי לרמלה: ‘ויטראז’ זכה להוקרה בפסטיבל ‘הרמוניקה’ בבולגריה"

תיאטרון רמלה–ישראלי בשפה הרוסית רשם הישג מרגש בזירה הבינלאומית כאשר השתתף בפסטיבל התיאטרון הבינלאומי "הרמוניקה" בעיר ורנה שבבולגריה.

פורסם בתאריך:    מאת:


נכתב על ידי

מערכת רמלוד נט ובאר יעקב

תיאטרון רמלה–ישראלי בשפה הרוסית רשם הישג מרגש בזירה הבינלאומית כאשר השתתף בפסטיבל התיאטרון הבינלאומי "הרמוניקה" בעיר ורנה שבבולגריה. חברי הלהקה – ויטראז, המורכבת מילדים ובוגרים כאחד – הציגו את ההצגה “אגדת הזהב” על פי אלכסנדר פושקין, וזכו לתשואות רמות מהקהל המקומי והבינלאומי.

אחת מגיבורות ההצגה, רימה אוצ’יטל – מנהלת מדור חמ”ע בעיריית רמלה – זכתה בפרס “חביבת הקהל” על הופעה מרגשת וכובשת. מדובר בהוקרה חשובה שהוענקה לה על ידי ועדת הפסטיבל, כהכרה בתרומתה האמנותית והאישית להצלחת ההצגה.

בפסטיבל השתתפו 10 להקות תיאטרון מבולגריה, נורבגיה, גרמניה, בלגיה וישראל, והוצגו בו הפקות מקצועיות לצד מופעים של ילדים ונוער, במטרה לטפח קשרים תרבותיים בינלאומיים. ההצגה הישראלית–רמלאית בשפה הרוסית בלטה באיכותה ובייחודה.

לצד הזכייה של רימה, גם ראש העיר רמלה, מיכאל וידל, קיבל תעודת הוקרה מיוחדת על תמיכתו המתמשכת והמשמעותית בפעילות ויטראז ועל תרומתו להובלת התיאטרון העירוני להשתתפות בפסטיבל הבינלאומי.

ראש העיר מיכאל וידל בירך את רימה ואמר: "רימה היא דוגמה ומופת לשגרירה תרבותית של העיר רמלה. כישרונה, אהבתה לבמה ומסירותה לתרבות מביאים כבוד גדול לעיר שלנו בארץ ובעולם. אני גאה בה על הזכייה ומאחל לה עוד שנים רבות של יצירה והצלחה."

ההשתתפות בפסטיבל "הרמוניקה" לא רק חיזקה את הקשרים הבינלאומיים בתחום התיאטרון, אלא גם הדגישה את מקומה של השפה הרוסית בישראל ככלי לביטוי תרבותי עשיר, המחבר בין קהלים ועולמות.

 

 

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: