ביקור נשיאותי ברמלה – פרק מיוחד בהיסטוריה
מעטים יודעים, אך רמלה זכתה לארח בשנת 1878 דמות מהחשובות במאה ה־19 – נשיא ארצות הברית ה־18, יוליסס סימפסון גרנט.
פורסם בתאריך: מאת:
נכתב על ידי
מערכת רמלוד נט ובאר יעקב
גרנט, ששימש כמפקד העליון של צבא האיחוד במלחמת האזרחים האמריקאית ולאחר מכן כיהן כנשיא ארה"ב בשנים 1869–1877, יצא לאחר סיום כהונתו למסע עולמי רחב היקף – ובדרכו כלל גם ביקור בארץ הקודש.
במסגרת ביקורו בישראל סייר גרנט במגדל הלבן ובריכת הקשתות ברמלה, תחנות מרכזיות בעיר שהיוו מוקדי עניין כבר אז. את מסעו ליווה הדרגומן רולא פלויד, מראשוני המתיישבים האמריקאים ביפו, שתיעד את התחנות השונות לאורכה ולרוחבה של הארץ. במסלולו ביקר גרנט גם בירושלים, יפו, נצרת, בית לחם, כפר נחום ואף הגיע לדמשק ולביירות – אך רמלה הייתה אחת הערים הראשונות שבהן עצר.
ביקורו של נשיא ארה"ב לשעבר ברמלה מהווה עדות לחשיבותה של העיר כצומת מרכזי בלב הארץ – על הדרך ההיסטורית שחיברה בין יפו לירושלים ובין קהיר לדמשק. העובדה שרמלה נכללה במסלולו של מנהיג בסדר גודל עולמי ממחישה כיצד כבר במאה ה־19 הייתה העיר מוקד בינלאומי, שבו נשזרו תרבויות, אמונות וקהילות.
היום, כמעט 150 שנה לאחר אותו ביקור היסטורי, רמלה ממשיכה לשאת בגאווה את דימויה כעיר של עולם – עיר מרכזית, מגוונת ופתוחה למפגש בין תרבויות ועמים.
תגובות
כתבות אחרונות בחדשות רמלה
מאות תלמידים פותחים שנה עם תיק חדש: מיזם “תיק לכל תלמיד” ברמלה
סיפור לשבת מרמלה: מיכאל וידל מספר על העיר שממשיכה לכתוב את סיפורה
ראש עיריית רמלה לבעל דגל ישראל הענק שהוסר מכפר שמריהו: “בוא לרמלה - נשמח להניף אותו בגאווה”
רמלה: אלפי תושבים נהנו בשבועות האחרונים משלל אירועים, מופעים ופעילויות. ב-27.8 תתקיים חגיגת סוף הקיץ

