חגיגות חג המולד ברמלה
שוק חג המולד בשישי ושבת * הדלקת עץ המולד * קרנבל ססגוני ותהלוכת חג מולד * המגדל הלבן, בריכת הקשתות ומוזיאון המשאיות יפתחו לציבור בסופי השבוע
פורסם בתאריך: מאת:
נכתב על ידי
אוה אהרונוף
בתמונה: חג המולד ברמלה. צילום רון פלד
העיר רמלה נכנסת לאווירת חג המולד: ההכנות בעיצומן, ורוח הכריסטמס מורגשת בכל פינה בעיר העתיקה. מי שמחפש השנה חגיגות מיוחדות, שמחות ומרגשות, מבלי לטוס לחו"ל או לנסוע רחוק ימצא אותן כאן, בעיר רמלה, עיר רב-תרבותית שבה חיים תושבים מכל הדתות. העיר רמלה מציינת את חג המולד ואת תחילתה של שנה חדשה לצד אלפי התושבים הנוצרים ומזמינה את הקהל הרחב לחוויית חג מולד קסומה בעיר העתיקה הכוללת אווירה חורפית, ריחות מתוקים, מוזיקה חיה, פעילויות לכל המשפחה ושילוב ייחודי של היסטוריה, אדריכלות ותרבות.
מיכאל וידל, ראש עיריית רמלה:" העיר רמלה גאה לארח את חגיגות חג המולד ולהציג חוויה תרבותית מיוחדת המשלבת מסורת, קהילה ורב-תרבותיות שמאפיינת את העיר שלנו. אנו מזמינים את כל תושבי מדינת ישראל להגיע, להרגיש את רוח החג, ליהנות מהאירועים המגוונים ולגלות מחדש את היופי של העיר העתיקה ואת האתרים ההיסטוריים המרשימים של רמלה."
חג המולד ברמלה. צילום רון פלד
בין אירועי חג המולד ברמלה:
- שוק חג מולד בכל שישי ושבת, החל מה-4.12 ועד 3.1
- שוק חגיגי ומואר בצבעי כריסטמס, עם דוכנים צבעוניים, ממתקים, שוקולדים, משקאות חורפיים,
עצי חג, קישוטים ועוד, ממש כמו בשווקים האירופאים. הדוכנים ימוקמו בסמטה הקסומה שבמסדר הפרנציסקני. - בימי שישי בשעות 15:00–13:00 יתקיימו הופעות חיות עם שירי חג קלאסיים.
- בימי שבת ייהנו ילדים והורים מפינות יצירה, הפעלות ופעילויות משפחתיות.
כתובת: רח' קהילת דטרויט 7 רמלה, בשעות 11:00–18:00.
בין שאר הפעילויות:
- הדלקת עץ חג מולד בכנסייה הפרנציסקנית - אירוע חגיגי ומרגש בעיר העתיק שיתקיים ב5.12.
- שוק חג מולד נוסף ייפתח ברחבת הצופים האורתודוקסים, עם הדלקת עץ חג רשמית ב־19.12. השוק יפעל גם ב־20.12 ברחבת הצופים - רח' המעפילים.
- קרנבל ותהלוכת חג המולד המסורתית של הצופים האורתודוקסים
- תהלוכה צבעונית, מוזיקה, תלבושות ומסורת רמלאית ארוכת שנים תתקיים ב־2.1 או 3.1 (תלוי מזג אויר)
- ביקור באתרים ההיסטורים של רמלה
- המגדל הלבן, בריכת הקשתות המחודשת ומוזיאון המשאיות האהוב על הילדים יפתחו לקהל הרחב במהלך סופי השבוע. שעות פעילות: שישי עד 14:00, שבת עד 16:00.
לפרטים נוספים אתר התיירות של רמלה www.goramla.com
חג המולד ברמלה. צילום רון פלד


