כ-2,400 תלמידים ותושבים צפו השבוע בהצגה “התופרות מאושוויץ” ברמלה
כ-2,400 תלמידות, תלמידים ותושבי רמלה צפו במהלך השבוע האחרון ובהמשך גם במסגרת העצרת העירונית לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה, בהצגה המרגשת “התופרות מאושוויץ” של תיאטרון רמלה, שהוצגה בהיכל התרבות רמלה.
פורסם בתאריך: מאת:
נכתב על ידי
מערכת רמלוד נט ובאר יעקב
התופרות מאושוויץ בהצגת בכורה. צילום: דוברות רמלה
ההצגה, שעלתה בבכורה במסגרת אירועי יום השואה בעיר, מבוססת על הספר “התופרות מאושוויץ” מאת לוסי אדלינגטון, נכתבה על ידי מור ענטר ובוימה על ידי יוסי ג’וז כהן. היא מביאה לבמה את סיפורן המטלטל של נשים שבתוך זוועות המחנה הצליחו לשמור על אנושיות, חברות וערבות הדדית - גם בלב התופת.
התופרות מאושוויץ בהצגת בכורה. צילום: דוברות רמלה
העובדה שאלפי צופות וצופים, בהם בני נוער רבים ממערכת החינוך בעיר, נחשפו להצגה במהלך השבוע, העניקה לאירועי יום הזיכרון ברמלה בתקופה מורכבת זו ממד חינוכי וערכי עמוק במיוחד, וחיזקה את המחויבות העירונית להמשיך ולהנחיל את זיכרון השואה לדור הצעיר באמצעים משמעותיים, נגישים ומעוררי הזדהות.
ראש העיר רמלה, מיכאל וידל, אמר: “הזיכרון של השואה מחייב אותנו לא רק לזכור – אלא לפעול. לשמור על הערכים שלנו, לחזק את החברה שלנו, ולבחור בכל יום מחדש להיות ראויים לזיכרון הזה.”
מנהל מחלקת התרבות בעיריית רמלה, אבי ברנס, הוסיף: למרות התקופה המורכבת במלחמה וחוסר הבהירות לגבי קיומה, בני הנוער המשתתפים בתיאטרון רמלה הצליחו לעבוד וליצור את ההצגה, אין ספק שבחיבור לסיפור של השואה נראה שיש לנו דור צעיר שלא מוותר על הסיפור היהודי-ישראלי גם בזמנים קשים.
עיריית רמלה מבקשת להודות לכל מי שלקחו חלק בהפקת ההצגה והאירועים סביבם; לתיאטרון רמלה, ליוצרי ושחקני ההצגה, לאגף ספורט ואירועים, למחלקת התרבות, לצוות היכל התרבות, למתנ”ס רמלה, למערכת החינוך העירונית ולכלל הצוותים והעובדים שפעלו במסירות להצלחת השבוע החשוב והמרגש הזה.
התופרות מאושוויץ בהצגת בכורה. צילום: דוברות רמלה


