יום שישי, 14 באוגוסט 2026, א' אלול ה' תשפ"ו
לפרסום חייגו: 08-9255158

חדשות רמלה ברמלוד נט

חדשות רמלה

סיפור לשבת מרמלה: מיכאל וידל מספר על העיר שממשיכה לכתוב את סיפורה

ראש העיר רמלה, מיכאל וידל, מספר על המפגש עם מנחם ותחיה הורוביץ במסגרת תוכניתם החדשה, על האתרים, האנשים והטעמים של רמלה – ועל הגאווה בעיר שמחברת בין יותר מ-1,300 שנות היסטוריה לעתיד חדש.

פורסם בתאריך:    מאת:


נכתב על ידי

מערכת רמלוד נט ובאר יעקב

קרדיט צילום לכל התמונות דוברות רמלה.

ראש העיר רמלה, מיכאל וידל, הקדיש את "סיפור לשבת" לעיר שאותה הוא לדבריו "אף פעם לא מתעייף מלספר עליה", בעקבות ביקורם של מנחם ותחיה הורוביץ במסגרת התוכנית החדשה שלהם, "מנחם ותחיה בדרכים".

במסגרת התוכנית, בני הזוג הורוביץ יוצאים מדי שבוע לעיר אחרת בישראל, במטרה להכיר אותה דרך האנשים, הטעמים, ההיסטוריה והסיפורים שמרכיבים אותה. בשבוע שעבר הגיעו השניים לרמלה ליום צילומים, כאשר התוכנית צפויה להיות משודרת בקרוב.

וידל נפגש איתם בתחילת יום הצילומים, וסיפר כי גם מול המצלמות מצא את עצמו מספר על רמלה באותה התלהבות ואנרגיה כאילו זו הפעם הראשונה.
לדבריו, רמלה היא עיר שיש בה "באמת מה לספר עליה". לאחר המפגש עמו יצאו מנחם ותחיה למסע ברחבי העיר, שכלל ביקורים בבריכת הקשתות, במגדל הלבן, בשוק העירוני ובמפגש עם תושבי העיר. בנוסף, הם ביקרו במועדון הטאקוונדו של המאמן יחיעם שרעבי וסיירו ברחובות רמלה.

אולם מבחינת וידל, הסיפור של רמלה אינו מסתכם באתרי התיירות ובמקומות שבהם ביקרו האורחים. הוא מדגיש כי הסיפור האמיתי נמצא גם במה שמתרחש בין המקומות הללו – ובעיקר באנשים שמרכיבים את העיר. רמלה, לדבריו, היא עיר בעלת יותר מ-1,300 שנות היסטוריה, שבמקביל ממשיכה לכתוב פרק חדש בתולדותיה. העיר משנה את פניה, מתפתחת וצומחת, מקדמת פרויקטים משמעותיים ותוכניות לעתיד, לצד אתגרים שאותם העירייה אינה מסתירה ושעמם היא מתמודדת מדי יום.

וידל ציין כי דווקא ביקורים של אנשים המגיעים מחוץ לעיר מאפשרים לעיתים לתושבי העיר ולמי שמוביל אותה להביט מחדש על רמלה ולראות אותה בעיניים אחרות.
"אני מודה – בכל פעם שזה קורה, אני מתמלא מחדש בגאווה", כתב וידל, והוסיף כי מאחורי כל אתר, רחוב וטעם ברמלה נמצאים אנשים, ומאחורי העיר כולה עומד סיפור גדול שעדיין ממשיך להיכתב. את דבריו סיכם ראש העיר במשפט: "אפשר לספר על רמלה שוב ושוב, ובכל פעם לגלות בה סיפור חדש."

מיכאל וידל חתם את דבריו בהתייחסות לפרשת השבוע, ובברכת שבת לתושבות ותושבי רמלה: "ואחרי כל התוכניות, הפרויקטים והעשייה, מבחינתי הדבר החשוב ביותר נשאר האנשים. אני אוהב את העיר הזאת ואוהב את תושביה, וגאה בכל הזדמנות לספר את הסיפור שלנו."

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: