לעולם לא עוד!
הערב ומחר, נתייחד כולנו ונזכור את 6 מיליון היהודים שהושמדו, נטבחו ונשרפו חיים בשואה רק בגלל היותם יהודים. לדאבונינו, בשביעי באוקטובר 2023, שעון השנאה, הרוע והאכזריות ציצל שוב לאחר 85 שנים והעיר כל בית יהודי בעולם למציאות בלתי נתפסת של שואה נוספת ודואבת. להלן הספדו של סגן ראש עיריית באר יעקב - נועם ששון לזכרם של הנספים.
פורסם בתאריך: מאת:
נכתב על ידי
מערכת רמלוד נט ובאר יעקב
הערב ומחר, נתייחד כולנו ונזכור את 6 מיליון היהודים שהושמדו, נטבחו ונשרפו חיים בשואה רק בגלל היותם יהודים. לדאבונינו, בשביעי באוקטובר 2023, שעון השנאה, הרוע והאכזריות ציצל שוב לאחר 85 שנים והעיר כל בית יהודי בעולם למציאות בלתי נתפסת של שואה נוספת ודואבת. להלן הספדו של סגן ראש עיריית באר יעקב - נועם ששון לזכרם של הניספים.
"הערב ומחר כולנו נתייחד, נזכור ונכאב את רצח 6 מיליון יהודים ע"י הצורר הנאצי האוים והנורא במלחמת העולם השניה.
טף, ילדים נשים וגברים נרצחו בקור רוח, מטורף רק בשל עצם היותם יהודים. חיים שלמים נגדעו בטרם עת ע"י אדם נתעב וחייליו.
בזמן שאנו מחזיקים בידנו את דפי ההיסטוריה המדדמת, אנו נחשפים לסיפורי הזוועות של רכבות המוות, תאי הגזים, הגטאות ושדות האיומים שריח המוות עלה מהם. מנגד, אין ספור סיפורי גבורה אמיצים ונועזים.
לדאבונינו, בשביעי לאוקטובר 2023, שעון השנאה, הרוע והאכזריות צילצל שוב והעיר כל בית יהודי בעולם למציאות בלתי נתפסת של שואה נוספת ודואבת לאחר 85 שנים.
דמעות נשפכו וכאב עמוק פילח את הלב ושבר אותנו לרסיסים.
עם שלם היה מוכה תדהמה בעקבות מעשה הנבלה שביצע ארגון הטרור חמאס בתושבי העוטף, בחיילים בבסיסים ובמשתתפי פסיטיבל נובה. משפחות שלמות, נפשות טהורות, נספו במסע הרג שבוצע ללא רחמים, באכזריות ובחוסר אנושיות שאינה נתפסת ומתקבלת על הדעת.
ארועי אוקטובר שוב המחישו לנו כמה חשובה אחדות למול אויבנו שרוצים לכלותינו ללא רחמים, ובכל רגע נתון.
ביום הזה אנו עומדים כמקשה אחת יד ביד לאמר לכולם לעולם לא עוד. לעולם לא נשכח! נמשיך לזכור, להזכיר, ללמוד וללמד את זיכרון השואה.
אנו גולשים בין דמעות הכאב והזוועות לבין רוחות התקווה הנצחית של עם הנצח.
יהיה זכרם של הניספים ברוך"
תגובות
כתבות אחרונות בחדשות באר יעקב
אות הוקרה הוענק למאיר לוי מתנדב יחידת האופנוענים בבאר יעקב
בשורה לתושבי באר יעקב: פרויקט הטמנת רשת החשמל יוצא לדרך
באר יעקב מחזקת את הקהילה: מרכז גישור לפתרון סכסוכים בדרכי נועם
באר יעקב: "אין מקום לשתיקה" שיח חינוכי נגד אלימות בעקבות רצח הנער ימנו זלקה ז״ל


