באר יעקב: מאתרים ניצולי שואה בעיר לליווי אישי ולתמיכה
העירייה והאגף לשירותים חברתיים פועלים לאיתור שורדי ושורדות השואה המתגוררים ביישוב – כדי לוודא שאף אחד ואחת לא נשארים לבד
פורסם בתאריך: מאת:
נכתב על ידי
מערכת רמלוד נט ובאר יעקב
עיריית באר יעקב, בשיתוף האגף לשירותים חברתיים, יצאה בימים אלו במהלך יזום לאיתור שורדי ושורדות השואה המתגוררים בעיר, ובפרט כאלה שייתכן ואינם מוכרים למערכות העירוניות.
מטרת המהלך היא ליצור קשר אישי עם כל שורד ושורדת, להכיר את צורכיהם, ולוודא כי הם מקבלים את מלוא המענה, הליווי והזכויות המגיעים להם – הן ברמה החברתית והן ברמה הרווחתית.
העירייה פונה גם לבני משפחה, שכנים ומכרים של שורדי שואה המתגוררים בבאר יעקב, ומבקשת את שיתוף הציבור במילוי טופס ייעודי לצורך יצירת קשר וסיוע. המידע שיימסר ישמש אך ורק את גורמי העירייה והאגף לשירותים חברתיים, במטרה להעניק מענה מותאם ורגיש.
ראש העיר, ניסים גוזלן, התייחס למהלך ואמר: ״שורדי ושורדות השואה הם עמוד התווך הערכי והאנושי של החברה שלנו. זו חובתנו המוסרית לוודא שכל אחד ואחת מהם מוכרים, מלווים וזוכים למלוא הזכויות והיחס הראוי. באר יעקב היא קהילה חמה ומחבקת, ואנחנו נעשה הכול כדי שאף אחד לא יישאר לבד״.
בעירייה מדגישים כי שיתוף הפעולה של התושבים הוא מפתח להצלחת המהלך, וקוראים לכל מי שיכול לסייע – לעשות זאת.
תגובות
כתבות אחרונות בחדשות באר יעקב
אות הוקרה הוענק למאיר לוי מתנדב יחידת האופנוענים בבאר יעקב
בשורה לתושבי באר יעקב: פרויקט הטמנת רשת החשמל יוצא לדרך
באר יעקב מחזקת את הקהילה: מרכז גישור לפתרון סכסוכים בדרכי נועם
באר יעקב: "אין מקום לשתיקה" שיח חינוכי נגד אלימות בעקבות רצח הנער ימנו זלקה ז״ל

