ג'קי גונגרדי: "באר יעקב רק בתחילת הדרך!"
ממלא מקום ראש העיר, ג'קי גונגרדי, מסכם תקופה של עשייה מואצת והתרחבות משמעותית בתחומי אחריותו. הוא מדבר על תנופת הפיתוח, הביטחון, החינוך והאתגרים של העיר הגדלה, ומבהיר: "יש לי זכות גדולה לעבוד לצד ניסים גוזלן. הוא מנהיג עם חזון, יכולת ביצוע נדירה ואהבה אמיתית לבאר יעקב"
פורסם בתאריך: מאת:
נכתב על ידי
מאיר יוגב
האחריות גדלה, החזון נשאר!
לפני כשנתיים, כשפגשנו את ג'קי גונגרדי, סגן ראש העיר באר יעקב, הוא סיפר לנו על תחושת השליחות, על אהבתו לעיר ועל השותפות המיוחדת עם ראש העיר ניסים גוזלן. מאז עברו על באר יעקב ועל גונגרדי הרבה מים מתחת לגשר. העיר המשיכה לצמוח בקצב מואץ, פרויקטים חדשים קרמו עור וגידים, תחומי האחריות שלו התרחבו, ובאביב האחרון הוא מונה לממלא מקום ראש העיר ברוטציה.
אבל דבר אחד לא השתנה: גונגרדי עדיין מדבר על באר יעקב בהתלהבות של מי שרואה בעיר הרבה יותר ממקום מגורים. עבורו זו שליחות.
יותר אחריות, יותר עשייה!
כיום גונגרדי מחזיק בשורה ארוכה של תחומים מרכזיים, ובהם שפ"ע, ביטחון ופיקוח, חירום, קשרי קהילה, חדשנות ואסטרטגיה, והוא גם עומד בראש ועדת החינוך. בנוסף, הוא ממונה על פרויקטים רבים בתחומי ההנדסה, הפיתוח והתשתיות, ומעורב בקידום תהליכים משמעותיים המשפיעים על התפתחותה של העיר.
המינוי לממלא מקום ראש העיר הוא מבחינתו לא רק תואר, אלא אחריות נוספת להמשיך ולקדם את העיר בתקופה שבה היא משנה את פניה בקצב מסחרר. "אני רואה בתפקיד הזה זכות גדולה ואחריות גדולה", הוא אומר. "באר יעקב נמצאת בתנופת פיתוח אדירה, והאתגר שלנו הוא לוודא שהתשתיות, השירותים העירוניים, החינוך, הביטחון ואיכות החיים מתקדמים יחד עם קצב הצמיחה".
ואכן, תקציב העירייה לשנת 2026 עומד על יותר מ־423 מיליון שקל וכולל השקעות משמעותיות בחינוך, רווחה, תרבות, ספורט, תשתיות ושירותים לתושב. גונגרדי היה שותף לעבודה על התקציב לצד ראש העיר וחברי הנהלת העיר.
עיר שצומחת, עיר שמשתנה!
אחת המשימות המרכזיות העומדות בפני הנהלת העיר היא להדביק את קצב הצמיחה. שכונות חדשות מאוכלסות, תשתיות מוקמות, מרחבים ציבוריים מתפתחים והעיר מקבלת אופי עירוני יותר ויותר. "אנחנו חייבים להסתכל קדימה", אומר גונגרדי. "הצמיחה היא ברכה גדולה, אבל היא מחייבת אותנו לחשוב היום על באר יעקב של מחר. לא רק על עוד בניינים, אלא על איכות החיים של האנשים שיגורו בהם".
בשנה האחרונה נמשכו גם עבודות ההתחדשות במרחבים הציבוריים ובשכונות הוותיקות. אחד הפרויקטים הבולטים הוא שדרוג גבעת חוטר, לצד המשך פיתוח המרכז העירוני החדש. לאחרונה נפתחה גם השדרה החדשה במע"ר, כחלק מתהליך ההתחדשות של מרכז העיר. ראש העיר גוזלן עצמו הודה לגונגרדי ולשותפים הנוספים על חלקם בהובלת הפרויקט.
"באר יעקב רק בתחילת הדרך!". ג'קי גונגרדי מדבר על המשך העשייה ועל האתגרים שעוד ניצבים בפני העיר
ביטחון הוא לא סיסמה!
גם בתחום הביטחון, שבו מחזיק גונגרדי כבר שנים, הוא מדגיש שהעבודה אינה מסתיימת לרגע. "התקופה האחרונה לימדה את כולנו עד כמה חשובה תחושת הביטחון של התושב", הוא אומר. "אנחנו משקיעים בהיערכות, בכוח האדם, בפיקוח ובחיזוק הקשר עם הקהילה. בסופו של דבר, ביטחון הוא לא רק מספר ניידות או פקחים. הוא גם התחושה של תושב שהוא לא לבד".
אחד המהלכים שקודמו בשנים האחרונות הוא חיזוק סיירת ההורים העירונית. גם בקיץ 2026 פנו גונגרדי וגוזלן לתושבים וקראו להם להצטרף לסיירת, שפועלת בשעות הערב במרחבים שבהם נמצאים בני הנוער. המטרה: נוכחות הורית חיובית, קשר עם הצעירים וחיזוק תחושת הביטחון הקהילתית.
חינוך מגיל הגן ועד בית הספר!
המעורבות של גונגרדי בתחום החינוך אינה מסתכמת בעבודה בוועדת החינוך. הוא מעורב גם בתוכניות פדגוגיות ובתוכניות המיועדות לגני הילדים, מתוך תפיסה שההשקעה בחינוך צריכה להתחיל כבר בגיל הרך ולהימשך לאורך כל שנות הלימודים.
פתיחת שנת הלימודים תשפ"ז המחישה את התנופה: מוסדות חינוך חדשים, השקעה בתשתיות והמשך הרחבת המענים לתלמידים ולילדי הגנים. "אני מאמין שחינוך הוא ההשקעה החשובה ביותר שאנחנו יכולים לעשות", אומר גונגרדי. "מבנה יפה חשוב, אבל בסופו של דבר אנחנו רוצים לתת לכל ילד וילדה את הכלים להצליח, להתפתח ולהאמין בעצמם. לכן חשוב לי להיות מעורב גם בתוכניות הפדגוגיות וגם בתוכניות לגני הילדים, כבר מהשלבים הראשונים".
הכול מתחיל בשותפות!
כששואלים את גונגרדי מה מאפשר לבאר יעקב להתקדם בקצב הזה, הוא אינו מהסס להפנות את הזרקור אל ראש העיר. "אני אומר את זה גם היום, בדיוק כפי שאמרתי לפני שנתיים: ניסים גוזלן הוא מנהיג עם חזון יוצא דופן", הוא אומר. "הוא מכיר את העיר לעומק, יודע להציב מטרות, ובעיקר יודע להפוך חזון למציאות. יש לו יכולת נדירה לחבר בין אנשים, משרדי ממשלה וגורמים שונים כדי להביא לבאר יעקב את מה שהיא צריכה".
"ניסים גוזלן יודע להפוך חזון למציאות. יש לו יכולת ביצוע נדירה ואהבה אמיתית לבאר יעקב!"
"אני עובד לצד ניסים כבר שנים, ואני יכול לומר בלב שלם שהשותפות בינינו מבוססת על אמון, על חברות ועל מטרה משותפת. הוא נותן לי ולשאר חברי הנהלת העיר את האמון לקחת אחריות ולהביא תוצאות. מבחינתי זו זכות גדולה ללמוד מאדם עם הניסיון והיכולות שלו".
השותפות בין השניים ניכרת גם בשטח. בחורף האחרון, למשל, יצאו גוזלן וגונגרדי יחד לבחון מקרוב את היערכות העיר למזג האוויר הסוער, כולל נקודות הצפה ופעילות צוותי החירום.
"הצמיחה היא ברכה גדולה, אבל היא מחייבת אותנו לחשוב על באר יעקב של מחר".
העיר מתרחבת בקצב מואץ, והנהלת העיר נערכת כבר לאתגרים של הדור הבא
מסתכלים כבר על השנה הבאה!
למרות ההישגים, גונגרדי אינו נשמע כמי שנח על זרי הדפנה. להפך. מבחינתו, התנופה רק מגבירה את האחריות. "היעד שלי הוא שבאר יעקב תהיה עיר שבה אנשים לא רק רוצים לגור, אלא גם גאים לגור בה. עיר נקייה, בטוחה, מטופחת, עם מערכת חינוך מצוינת, פארקים, תרבות, ספורט ושירות עירוני שמכבד את התושב. יש עוד המון עבודה. העיר גדלה, הצרכים גדלים, והציפיות של התושבים גדלות. מבחינתי זו לא סיבה להאט, אלא בדיוק להפך".
חינוך, הנדסה ופיתוח. ג'קי גונגרדי מעורב בשורה של תוכניות ופרויקטים,
מגני הילדים והתוכניות הפדגוגיות ועד לפרויקטים משמעותיים בהנדסה ובפיתוח העיר
"זוהי זכות גדולה להיות שליח ציבור!"
אולי זה גם הסיפור שמלווה את גונגרדי לאורך כל השנים: למרות התפקידים, הסמכויות והאחריות, הוא עדיין מדבר בעיקר על האנשים. "מה שאני הכי אוהב בעבודה הזו הוא הקשר עם התושבים", הוא אומר. "החיוך של תושב שמקבל שירות טוב, ילד שנהנה מפארק חדש, משפחה שמרגישה שהעירייה קשובה אליה. בשבילי אלה הדברים שנותנים משמעות לעשייה הציבורית".
ואם לפני שנתיים הוא אמר לנו שהוא רואה בשליחות הציבורית את "משימת חייו", הרי שהיום, עם אחריות גדולה עוד יותר על כתפיו, נדמה שהוא רק מתחזק באמונה הזו.
"זו לא סיבה להאט, אלא בדיוק להפך". למרות ההישגים, גונגרדי מסתכל קדימה ואינו נח על זרי הדפנה: "יש עוד המון עבודה!"
ברכת שנה טובה!
לרגל השנה החדשה מבקש ג'קי גונגרדי לאחל לתושבי באר יעקב ולכל אזרחי ישראל שנה של בריאות, ביטחון, אחדות ושגשוג.
"אני מאחל לכל תושבי באר יעקב ולכל עם ישראל שנה טובה ומתוקה, שנה של שקט, שלווה ובשורות טובות. שנזכה לראות את כל החטופים חוזרים הביתה, את חיילי צה"ל שבים בשלום למשפחותיהם, ושנוכל כולנו להסתכל קדימה בתקווה ובאמונה. שנמשיך יחד לבנות, להתפתח ולעשות טוב. שנה טובה ומבורכת לכולם!"
תגובות
כתבות אחרונות בחדשות באר יעקב
מחלום למציאות: ניסן חסון מסכם שנה של עשייה בבאר יעקב, עם מבט אל העתיד
ראיון עם סגן ראש העיר באר יעקב, נועם ששון: "באר יעקב ממשיכה להתחדש ולהתרחב:
״באר יעקב כבר מזמן לא יישוב שגדל ליד הערים הגדולות – אנחנו עיר שמובילה, יוזמת וחושבת קדימה״
באר יעקב: רווחה שהיא הרבה מעבר לסיוע , היא מעטפת קהילתית לאורך כל השנה


