יום שני, 18 במאי 2026, ב' סיון ה' תשפ"ו
לפרסום חייגו: 08-9255158

חדשות מקומיות ברמלוד נט

החדשות המקומיות באזור

מי התא"ל שיחזיר את רשות שדות התעופה למסלול ההמראה?

שלושה תתי-אלופים במילואים הגישו מועמדות למכרז על תפקיד מנכ"ל רשות שדות התעופה (רש"ת) - מכרז שנסגר השבוע ביום רביעי. דדי שמחי, נציב כבאות והצלה היוצא, אהוד (אודי) בר-עוז, סמנכ"ל המבצעים, שלמה אורן, לשעבר סמנכ"ל מינהל וארגון.

פורסם בתאריך:    מאת:


נכתב על ידי

ג'אק שיטרית

רמלודנט באר יעקב

המראה מעל העיר לוד. (צילום: lod.mun.il)

מנכ"ל רשות שדות התעופה (רש"ת), קובי מור, פורש מתפקידו לאחר ארבע שנים - כך נמסר היום (ב') בהודעת הרשות. הוא צפוי לסיים את התפקיד לאחר שייבחר מנכ"ל חדש. גורם ברשות העריך כי הסיבה לעזיבה היא מיצוי: "התפקיד של מנכ"ל הרשות מורכב וכנראה שלאחר ארבע שנים הוא הרגיש שחיקה ומיצה את עצמו".

יו"ר מועצת המנהלים של רש"ת, עובדיה עלי, מסר: "בתקופת כהונתו של קובי מור עשתה הרשות כברת דרך משמעותית בפיתוח התשתיות התעופתיות בהיקף של כשלושה מיליארד שקל, תוך הקפדה על רמת שירות גבוהה ושמירה על האיתנות הפיננסית של הרשות".

יו"ר ועד עובדי רש"ת, פנחס עידן. (צילום: ליכודניק)

יו"ר ועד העובדים פנחס עידן, מסר בתגובה: "המנכ"ל קובי מור הביא את רש"ת להישגים רבים. עבדנו לאורך השנים בשיתוף פעולה מלא ובמערכת יחסי עבודה תקינה. אנו מאחלים לו הצלחה בהמשך הדרך".

רש"ת אחראית על ההחזקה, ההפעלה, הניהול והפיתוח של כל שדות התעופה האזרחיים בישראל, ועל מסופי הגבול היבשתיים. עד משבר הקורונה, 60% מהכנסות רש"ת הגיעו מאגרות ששילמו לה נוסעים וחברות תעופה, ו-40% הנותרים הגיעו מפעילות מסחרית - בעיקר מזכויות להפעלת חנויות דיוטי פרי בנתב"ג.

שרת התחבורה מרב מיכאלי. (צילום: טוויטר)

המועמד שייבחר לתפקיד מנכ"ל רש"ת, בידי שרת התחבורה, מרב מיכאלי, ייהנה אמנם ממשכורת חודשית של 54 אלף שקל ברוטו - אך ייאלץ להתמודד עם המצב הקשה שבו נתונה רש"ת בעקבות רצף המשברים שנחתו עליה בשנתיים האחרונות: השבתת הטיסות בשל מגפת הקורונה, המשבר הפוליטי שמנע מינוי דירקטורים חדשים, והסכסוכים בצמרת הארגון.

יו"ר ועד העובדים של רשות שדות התעופה, פנחס עידן, מסר לכתבנו כי הוא סמוך ובטוח כי שרת התחבורה , מרב מיכאלי תבחר את המועמד הטוב ביותר לעת הזאת כי הרשות חייבת לחזור לימיה המוצלחים ביותר כפי שהיו בעבר, עוד לפני שנגיפי הקורונה נחתו בארץ.

בראש ועדת האיתור לבחירת המנכ"ל, שמינתה מיכאלי, עומדת מנכ"לית משרד התחבורה, מיכל פרנק. הוועדה נפגשה עם המנכ"ל היוצא, יעקב גנות, ויו"ר הדירקטוריון, יצחק (ג'רי) גרשון, ושמעה מהם על התכונות הנדרשות לדעתם מהמנכ"ל הנכנס. מיכאלי תבחר במועמד הראוי בעיניה לאחר שהוועדה תראיין את המועמדים ותגיש את מסקנותיה.

 

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: