משה ארבלי: "באתגרים הצפויים לנו נוכל להצליח רק ביחד ובנחישות!"
עם סיומה הקרב של שנת 2022 ובפתחה של שנת 2023 נערך בשבוע שעבר, הסמינר השנתי לסיכום השנה החולפת וגיבוש ל-200 חברי ועדים ממפעלי האזור ומוסדות ציבור. מפעל זה הפך כבר למסורת ומספר המשתתפים עולה ונוסק משנה לשנה, עדות לעוצמה של המרחב בראשות והנהגת יו"ר המרחב משה ארבלי.
פורסם בתאריך: מאת:
נכתב על ידי
מערכת רמלוד נט ובאר יעקב
עם סיומה הקרב של שנת 2022 ובפתחה של שנת 2023 נערך בשבוע שעבר הסמינר השנתי לסיכום השנה החולפת וגיבוש ל-200 חברי ועדים ממפעלי האזור ומוסדות ציבור. מפעל זה הפך כבר למסורת ומספר המשתתפים עולה ונוסק משנה לשנה עדות לעוצמה של המרחב בראשות והנהגת יו"ר המרחב משה ארבלי.
מרחב השפלה הוא מהמרחבים הגדולים והחשובים במפת מרחבי ההסתדרות בארץ וממוקמים בו מקומות עבודה גדולים ואסטרטגיים ברמה בלאומית והארצית, כמו רשות שדות התעופה, אל-על, תעשייה אווירית, רכבת ישראל תע"ש-אלביט, משרדי ממשלה ומוסדות ציבור ומקיף בתוכו 72 ישובים, שהבולטים שבהם רמלה, לוד מודיעי-מכבים-רעות, שוהם, מועצות אזוריות גזר, שדות דן, חבל מודיעין ואזורי תעשייה רבים המתעבים וגדלים.
הקשר בין ועדי העובדים לבין ההסתדרות במרחב בראשות משה ארבלי, הוא מודל ליתר המרחבים בארץ ומבוסס על אמון, מקצועיות, חברות אמיצה, הליכה משותפת אותה מנווט ומנהיג ארבלי יחד עם עובדי המרחב וביחד זוכה המרחב להישגים רבים בתחום יחסי העובדה, הסכמים קיבוציים שהם מהטובים בארץ, ועקב כך הסמינר זוכה להיענות והצלחה מרשימים.
המפגשים בין ועדי העובדים בסמינרים אלו יוצרים גיבושים חבריים, מקצועיים והבטחה לסולידריות ועזרה הדדית בין ההסתדרות וועדי העובדים ובינם לבין עצמם. הנושאים המקצועיים, שנלמדו רק יעניקו לוועדי העובדים כוח וידע שהוא כה חשוב בהתנהלות שלהם מול ההנהלות.
בדבריו בפני הוועדים אמר והדגיש ארבלי: "כשאנחנו ביחד אף אחד לא יכול לפגוע בנו, ולעמוד באתגרים הצפויים לנו ובעיקר עם כינונה של הממשלה החדשה." ארבלי ביקש מוועדי העובדים להעביר מסר ברור
במשאים ומתנים בנושא שכר המינינום שלא יפחת משכר עבודה של 6,000 ₪ בחודש ובכך לדאוג לאוכלוסיות החלשות והמוחלשות.
צפוי להיחתם הסכם מסגרת במגזר הציבורי, הנותן שדרוגי שכר ואופק תעסוקתי. מקומות העבודה הם רווחיים ועל כן אנחנו נעשה התאמות למען שיפור הסכם שכרם של העובדים בהסכמים הקיבוציים.
ארבלי שיבח והודה לוועדי העובדים במרחב על שיתוף הפעולה ועל דאגתם לעובדים במקצועיות, נחישות והתמדה. "עליכם להיות גאים במה שאתם עושים למען העובדים." ארבלי ביקש להודות ליו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד ולהנהגת ההסתדרות על הגיבוי והכלים המקצועיים והארגוניים שהם מעניקים למרחב וגורמים להצלחתו הרבה. ולאור כל זאת "ההסתדרות היא הבית של העובדים" סיכם ארבלי לקול תשואות מחיאות הכפיים וקריאות ההתלהבות של הוועדים.


