יום רביעי, 30 באפריל 2025, ב' אייר ה' תשפ"ה
לפרסום חייגו: 08-9255158

חדשות מקומיות ברמלוד נט

החדשות המקומיות באזור

מנכ"לית אקים: "אנשים עם מוגבלות נכנסו לסדר העדיפויות"

סיגל פרץ יהלומי הובילה את מטה המאבק, וגאה לומר שלא מדובר בהסכם שכר בלבד: "הדרכה וטיפול הם פרופסיה שאנחנו רוצים לקבע כמקצוע ברמה הלאומית, ואנחנו נכשיר את העובדים שלנו בהתאם לתפיסה ששמה את האדם במרכז"

פורסם בתאריך:    מאת:


נכתב על ידי

מערכת רמלוד נט ובאר יעקב

בתמונה: סיגל פרץ יהלומי, מנכ"לית אקים (מימין); דדי עטאס, מנכ"ל אלו"ט; ואורית אילון פרידמן, מנכ"לית איל"ן

סיגל פרץ יהלומי: "מאוד כאב לי שמשפחות של ילדים עם מוגבלות יוצאות להפגין באמצע אוגוסט. זה מאוד ריגש אותי" 

משרדי האוצר והרווחה והארגונים המפעילים מסגרות לאנשים עם מוגבלויות בקהילה חתמו ביום חמישי שעבר על הסכם שמקצה כ-330 מיליון שקלים, לאחר סגירת התקציב, ויעלה את שכרם של המטפלים והמדריכים בכמעט 2,000 שקלים. זאת, תוך הסדרה של הפרופסיה המקצועית של תומכים לאנשים עם מוגבלות, והכרה בטיפול באנשים עם מוגבלויות כמקצוע בעל מעמד מיוחד המצריך הכשרה.

ההסכם נחתם לאחר מאבק ארוך שניהל מול משרדי האוצר והרווחה מטה המאבק, שכולל 35 ארגונים שתומכים באנשים עם מוגבלות, בהם אקים, אלו"ט ואיל"ן, פורום פ"ת (פורום פיתוח תעסוקה של אנשים עם מוגבלות), פורום מצליח (פורום עמותות מסגרות הדיור) וארגונים נוספים שמפעילים מסגרות דיור, תעסוקה ופנאי לילדים ולאנשים עם מוגבלות לשיפור התנאים והעלאת שכר המטפלים והמדריכים, שכלל הודעת השבתה של המסגרות והפגנות גדולות בשורת מוקדים של מדריכים, אנשים עם מוגבלות והוריהם בשבוע שעבר.

"האמנתי שנצליח מהרגע הראשון, וזה לא כי יש לי איזו אמונה גדולה, פשוט אי אפשר היה אחרת", מספרת ל'דבר' סיגל פרץ יהלומי, מנכ"לית אקים וראש מטה המאבק, שניהלה את הדיונים מול משרדי הרווחה והאוצר בהשתתפות חבריה לוועד המטה. "אי אפשר היה להתחיל את השנה הזו בצל הקריסה וההידרדרות הזו, ולא יכולתי להאמין אחרת. אם לא היינו עושים את זה, הקריסה הזו הייתה נופלת על המדינה. הערנו אותם מתרדמת שנפלה עליהם כשלא הכלילו אותנו בהסכמי שכר ולא נתנו מענה בתקציב לשחיקת השכר. לכן משרד הרווחה תמך בנו בגאון. האוצר היה צריך למצוא תקציב. העובדה שהצלחנו להביא סכום כזה, במיוחד אחרי שכולם סביבי אמרו שאין לזה סיכוי ואין היתכנות, זה הישג מאוד גדול, שנותן מענה משמעותי".

"העובדה שהצלחנו להביא סכום כזה, במיוחד אחרי שכולם סביבי אמרו שאין לזה סיכוי ואין היתכנות, זה הישג מאוד גדול, שנותן מענה משמעותי", אומרת פרץ יהלומי על ההסכם, שבעיקריו נקבע שמשרד הרווחה והביטחון החברתי ישפה את הארגונים להעלאת שכרם של כ-9,500 המטפלים והמדריכים בכלל הארגונים ברחבי הארץ, שמתוקצב כיום על ידי המדינה בשכר מינימום, במסגרות הדיור (שפועלות 24/7) כך ששכרם יגיע ל-7,300 שקלים בחודש למשרה מלאה, ובמסגרות היום והתעסוקה (שהפעילות בהן היא יומית) ל-7,200 שקלים לחודש למשרה מלאה בשתי פעימות.

בפעימה הראשונה הארגונים ישופו בתוספת תקציבית לצורכי שכר המטפלים והמדריכים כבר החודש, ובפעימה השנייה, שתתבצע החל מיוני 2024, תינתן לכלל המטפלים והמדריכים תוספת שכר חודשית בסך 500 שקלים לאחר שיעברו הכשרה מקצועית על ידי משרד הרווחה ובמימון המדינה. מדובר בהכשרה בסיסית, שתאפשר שירות וטיפול טובים יותר באנשים ובילדים עם מוגבלות.

"ההסכם נשען על שלושה רכיבים", היא מסבירה. "הגדרתו מחדש של תפקיד המטפל והמדריך כתומך מקצועי לאדם עם מוגבלות, המלווה אותו חברתית, טיפולית ורגשית ומסייע להכללתו בחברה, על חובת ההכשרה של כלל התומכים המקצועיים ועל תוספות השכר.

"זה אומר שמלבד ההעלאה, כל המדריכים והמטפלים יוגדרו כתומכים מקצועיים לאנשים עם מוגבלות לאחר שיעברו הכשרה שתכלול את המענה הרגשי, החברתי והטיפולי בהתאם לסוגי הטיפול השונים.  זה לא פחות קריטי מההעלאה בשכר. זו פרופסיה שאנחנו רוצים לקבע כמקצוע ברמה הלאומית, ואנחנו נכשיר את העובדים שלנו בהתאם לתפיסה ששמה את האדם במרכז".

לדבריה, ההסכם יפעל גם למניעת ההתעללויות במוסדות. "אנחנו לא מפעילים מעונות, אבל אי אפשר לשמוע על המקרים האלה ולהישאר אדישים. כדי שהם לא יקרו, צריך לתת כלים לצוותים התומכים ולגייס את האנשים הנכונים. בשביל זה צריך להציע שכר ראוי".

קרדיט פרסום - "דבר היום"

 

 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: