יום ראשון, 05 ביולי 2026, כ' תמוז ה' תשפ"ו
לפרסום חייגו: 08-9255158

חדשות מקומיות ברמלוד נט

החדשות המקומיות באזור

YNET מפרגן לעיר רמלה ולתושביה

YNET מפרגן לעיר רמלה ולתושביה

פורסם בתאריך:


יואל לביא: רמלה מגדלור של דו קיום ושכנות טובה בין יהודים לערבים


אתר האינטרנט ynet פרסם בסוף השבוע האחרון סרטון וידיעה לאחר הבחירות תחת הכותרת: "הצבעת מחאה וערבים שתומכים בנתניהו. רמלה כמשל". במסגרת הכתבה הועלה סרטון וידיאו ובו ראיין האתר תושבים רבים יהודים וערבים שהעידו, כי על אף המחלוקות סביב הבחירות לכנסת, מערכת היחסים הטובה הקיימת בין היהודים לערבים טובה מתמיד.  ראש עיריית רמלה יואל לביא, ציין, כי הסרטון שפורסם מעיד יותר מכל על הפסיפס האנושי המיוחד והמדהים החי ברמלה המהווה מגדלור של דו קיום אמיתי ושכנות טובה בין יהודים וערבים, עולים חדשים וותיקים.

כתב האתר אסף קמר ציין, כי מפלגת השלטון קרי הליכוד, זכתה ל-39.81 אחוז מהקולות בעיר, זאת לעומת 8 אחוזים בלבד למחנה הציוני. התושבים לא הופתעו מהניצחון.

"נכון נתניהו טעה בקשר לדיור והצעירים, אבל הוא בסדר", "אני ערבי והצבעתי לביבי", טען אחד המרואיינים. וכך נכתב בין היתר בכתבה: "סיור בשוק העירוני שבו הדו קיום בין ערבים ליהודים הוא מציאות יום יומית מוצלחת עשוי לספק חלק מהתשובות וההסברים לתוצאות הדרמטיות של הבחירות.  ואכן במסגרת הסרטון צוטטו תושבי העיר יהודים וערבים כאחד על שותפות ושכנות טובה בעיר רב תרבותית. הרשימה הערבית המאוחדת זכתה ל-14.92 אחוז מהקולות ברמלה. אך לא כל הערבים בעיר נתנו לה את קולה, והיו לא מעט שבחרו בליכוד בראשות בנימין נתניהו. "אני בתור ערבי הצבעתי לביבי כי אין לו מחליף", סיפר מוסלמי תושב העיר. אך דומה שהמסר העיקרי שעלה מהכתבה הוא העובדה שעל אף קולות הבחירות והשיח המתלהם, העיר רמלה היא דוגמא ומופת לחיים משותפים טובים בין יהודים לערבים.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: