יום ראשון, 05 ביולי 2026, כ' תמוז ה' תשפ"ו
לפרסום חייגו: 08-9255158

חדשות מקומיות ברמלוד נט

החדשות המקומיות באזור

ברמלה משקיעים יותר בהתחדשות העירונית

ברמלה משקיעים יותר בהתחדשות העירונית

פורסם בתאריך:


יוצרים מקום, בונים קהילה בעיר

עיריית רמלה, בשיתוף משרד הבינוי והשיכון, קיימה סדנה מיוחדת לקידום ההתחדשות העירונית. ראש עיריית יואל לביא: "העירייה רואה בתכנית התחדשות עירונית, בינוי ופינוי וחידוש השכונות הוותיקות, משימה ראשונה במעלה בסדר העבודה העירוני"


סדנא מיוחדת בנושא  "יוצרים מקום, בונים קהילה בעיר" התקיימה בסוף שבוע שעבר בספרייה העירונית בלפר. הסדנא שהתקיימה בשיתוף עיריית רמלה, היא פרי יוזמת האגף להתחדשות עירונית במשרד הבינוי והשיכון, עמותת למרחב מרחב, אוניברסיטת ת"א  הפקולטה למדעי החברה, המכון ללימודים עירוניים   וחברת PPS  העוסקת במינוף ופיתוח מקומות ציבוריים בערים. החברה עוסקת בהפיכת מרחב עירוני פתוח כמו גינה, מדרכה, או רחבה למקום בו אנשים נהנים לשהות, דרכו אנשים רוצים לעבור ובוחרים להגיע. ראש עיריית רמלה יואל לביא, העניק למשתתפי הסדנא, סקירה קצרה על העיר בדגש לפיתוח שכונות חדשות ומודרניות וקידום התוכנית להתחדשות עירונית בינוי פינוי.

לביא: "עיריית רמלה רואה בתוכנית "התחדשות עירונית" בינוי פינוי וחידוש השכונות הוותיקות משימה ראשונה במעלה בסדר העבודה של העירייה בשנים הקרובות, זאת על מנת לאפשר לתושבי העיר רמת חיים גבוהה יותר ודירות בטוחות יותר מפגיעות דוגמת רעידת אדמה". תוכנית ההתחדשות העירונית ברמלה מיועדת  בשלב הראשון לאפשר שדרוג של 9,000 יח"ד (על בסיס של   1:6).

לביא: "זוהי הזדמנות לבעלי הדירות לקבל דירה חדשה גדולה יותר מהדירה הקודמת סטנדרט מגורים גבוה, נכס חדש שערכו הכלכלי גבוה יותר מערך הדירה היום".

יצוין, כי בבסיסן של תוכניות בינוי – פינוי ברמלה עומדת הדרישה שהדיירים יעברו ישירות מדירותיהם הישנות לדירות חדשות שייבנו טרם הפינוי, כך שבעלי הדירות אינם מסכנים לא את ביתם ולא את כספם. ראש העיר הוסיף, כי כל העלויות יחולו על הקבלנים והיזמים וכי הדיירים לא יישאו בהוצאות והדירות החדשות יימסרו להם ללא תמורה כספית,  "העירייה תקפיד לשמור על זכויותיהם של התושבים מול היזמים".

במסגרת הסדנא דנו משתתפיה בהם נציגי העירייה, משרד הבינוי והשיכון, אדריכלים ונציגי חברת  PPS ביצירת מקום סביב תהליכי ההתחדשות העירונית. נציגת האגף להתחדשות עירונית במשרד הבינוי והשיכון הגב' אילת קראוס הודתה לראש העיר על סקירתו ואירוח הסדנא וציינה, כי הסדנא הייתה מוצלחת ומפרה.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: