חברת נתיבי איילון תצא בקרוב לביצוע הפרדה 132 בכניסה הראשית לרמלה
חברת נתיבי איילון תצא בקרוב לביצוע הפרדה 132 בכניסה הראשית לרמלה
פורסם בתאריך:
נתיבי איילון בחרה את החברה המבצעת "טר ארמה" לבנייתה של ההפרדה המפלסית 132. החברה הזוכה נערכת בימים אלו לתחילת עבודות הביצוע. ראש עיריית רמלה יואל לביא: אני שמח שמאמצנו להקמת ההפרדות המפלסיות נושאים פרי. אחרי בנייתה של הפרדה 208, תחל בקרוב בנייתה של ההפרדה המפלסית 132. ההפרדה תביא לשיפור משמעותי בתשתיות התחבורה, ובעיקר תתרום לפתרון בעיית מצוקת הפקקים בכניסות לעיר, תמנע מפגעי בטיחות ותהווה מנוף נוסף לפיתוח העיר ושכונותיה
חברת נתיבי איילון, סיימה את הליך המכרז לבחירת החברה שתבצע את בנייתה של הפרדה 132 בכניסה הראשית לרמלה. יצוין, כי החברה הזוכה היא "טר ארמה" שנערכת בימים אלה לתחילת ביצוע העבודות שיימשכו כ-3 שנים. על פי התוכנית הקמת ההפרדה כוללת בנייתו של גשר באורך של 250 מטר וכביש דו מסלולי לכל צד ברוחב כולל של כ-40 מ'. כמו כן ייבנו מדרכות ושבילי אופניים שיתחברו לפארק המסילה והפרדה 208 שנפתחה לתנועה לפני מספר חודשים.
כזכור לפני כשנה הודיע מנכ"ל נתיבי איילון אבי חודין לראש עיריית רמלה יואל לביא, על החלטת החברה לצאת לביצוע והקמתה של ההפרדה המפלסית, "נמסרת בזאת הודעה לפי סעיף 261 (ד) לחוק התכנון והבנייה, כי חברת נתיבי איילון בע"מ מתכוונת להוציא מן הכוח אל הפועל, לצורך ביצוע עבודות להקמת הפרדה מפלסית 132".
לביא ציין, כי אחרי שלב הצגת התוכניות לבניית הפרדה 132, הגיע שלב הביצוע: "אני שמח שמאמצנו להקמת ההפרדות המפלסיות נושאים פרי. אחרי שהושלמה בנייתה של ההפרדה המפלסית 208, זוהי בשורה טובה לתושבי העיר וכל הבאים בשעריה. העירייה רואה חשיבות רבה בהקמתן של ההפרדות המפלסיות וקידומם של פרויקטים תחבורתיים בעיר. יצירת מחלף לכניסה הראשית לעיר יניבו שיפור תשתיות תחבורה במקום ובעיקר יביאו לפתרון בעיית מצוקת הפקקים בכניסות לעיר, ימנעו מפגעי בטיחות ויהוו מנוף נוסף לפיתוח העיר ושכונותיה. העירייה תמשיך בפעילותה למען הקמת ההפרדות המפלסיות למען רווחתם של תושבי העיר".
כזכור מנהל מינהל התכנון בנתיבי איילון מר ירון שרון, הציג לראש עיריית רמלה מר יואל לביא, את התוכנית להקמתה של ההפרדה המפלסית וציין, כי בהתאם להחלטת הממשלה ומשרד התחבורה, הקמת ההפרדה המפלסית בכניסה לרמלה הוגדרה בעדיפות א', זאת בהתאם לסיכום שניתן לראש העיר. עוד הוסיף, כי ההפרדה תוקצבה ובנייתה חשובה לעיר ותושביה משני היבטים, ההיבט הבטיחותי וההיבט התחבורתי תנועתי.

