חוויה חלוצית בחטיבת הביניים "עידנים" ברמלה
חוויה חלוצית בחטיבת הביניים "עידנים" ברמלה
פורסם בתאריך:
תלמידי שכבת ח' מחטיבת הביניים "עידנים" יצאו בשבוע שעבר לגיחה השנתית-המסורתית, שהינה חלק ממערך הפעילויות השנתי של מקצוע השל"ח (שדה, לאום, חברה) הנלמד בחטיבה. מדובר בפעילות ייחודית, שכן חטיבה זו הינה היחידה בעיר בה מתקיימים שיעורים ופעילויות של"ח.
לאורך שנים חטיבת "עידנים" הציבה לעצמה מטרה ערכית חשובה של פעילות חברתית בבית הספר והקהילה. יחד עם ההצלחות, ההישגים הלימודיים והתכניות החינוכיות הרבות אשר בחטיבה, מתקיימות גם פעילויות חברתיות הבולטות באיכותן החברתית ערכית.
חטיבת עידנים הינה החטיבה היחידה בעיר, שבה מתקיימים שיעורים ופעילויות של"ח. במהלך שיעורים אלה מתחנכים התלמידים לאהבת הארץ והמולדת ויוצאים לימי שדה וטיולים ייחודיים, אחד מטיולים אלה הוא הגיחה המסורתית של שכבת ח'.
הגיחה שהתקיימה באתר ההנצחה "יד לשריון" בלטרון כללה בניית אוהלים מ"הסוג הישן" – סדינים ומוטות שהפכו לאוהלים מעשה ידיהם של התלמידים. בנייה מחנאית, בישולי שדה ופעילות אתגרית-קבוצתית, הכל בדגש על ערכים של שיתוף פעולה, מסירות, נחישות וגאוות יחידה. בלילה נערך טקס מרשים שכלל הדלקת כתובת אש וביום למחרת סיור חינוכי וערכי במוזיאון "יד לשריון" שבאתר.
מנהלת החטיבה, שרונה שליו, הגיעה לבקר את התלמידים והמחנכים והשתתפה בפעילויות השונות במהלך הערב. לדבריה, לגיחה יתרונות חברתיים ערכיים ברורים: היא מאפשרת ראייה חיובית לפעילויות שדה, מעלה על נס נושאים חשובים בתחום מורשת ישראל ומאפשרת לתלמידים לבטא את כישרונותיהם תוך ביצוע מטלות אישיו וקבוצתיות המחייבות שיתופי פעולה בין התלמידים.
התלמידים חזרו עייפים, אך מלאי סיפוק מחוויה מהנה וייחודית. הגיחה הייתה מוצלחת ביותר הודות לצוות הנפלא של שכבת ח': רכזת השכבה, ורד מילר, מורות השל"ח חגית גיאר ואיילה צור, וכמובן, מחנכי הכיתות המסורים לתפקידם. תודה מיוחדת למש"צים (מדריכי השל"ח הצעירים) וכן למדריכים הבוגרים שמעורבותם הורגשה ותרמה לפעילות. תודה אחרונה להורים שהצטרפו וכן למדריך המוגנות של החטיבה הפועל מטעם תוכנית "עיר ללא אלימות" על העזרה הרבה בגיחה.
גיחה זו היא רק דוגמא אחת לפעילויות הייחודיות הרבות שבחטיבה, אשר חרטה על דגלה את טיפוח הערכים החברתיים ערכיים, ועושה זאת מתוך אהבה וגאווה רבה – חטיבה למופת!!



מאיה | 10:06 03.06.16