בעירייה בוחנים הקמת חממה טכנולוגית בלוד
בעירייה בוחנים הקמת חממה טכנולוגית בלוד
פורסם בתאריך:
ח"כ אראל מרגלית (עבודה), מייסד ויו"ר קרן הון סיכון (Jerusalem Venture Partners) JVP, ביקר בשבוע שעבר בלוד יחד עם שותפתו לשדולת ההיי-טק בכנסת ח"כ איילת שקד (הבית היהודי) ועם צוותו הבכיר בקרן, כדי לבחון הקמת חממה טכנולוגית בעיר.
חממה טכנולוגית היא גוף עסקי דרכו יכולים יזמים בשלבים התחלתיים להקים חברה או עסק, לרוב על סמך טכנולוגיה חדשה, שנמצאת בשלבי מחקר ופיתוח.
בחממה מקבלים היזמים לתקופה קצובה, מימון וסיוע בניהול, בשיווק ובאדמיניסטרציה (לרוב כולל מקום פיזי), עד שיוכלו להגיע למוצר מסחרי עצמאי, או עש שיתאפשר להם לגייס הון ממשקיעים נוספים.
כמו כן מסייעת החממה ביצירת קשרים עסקיים ואסטרטגיים עבור היזמים ובגיוס השקעת ההמשך, כל זאת תמורת חלק מהבעלות על החברה. שלב החממה כרוך לרוב בסיכון כלכלי רב, אך בהתאם לכך גם התמורה מהצלחה של חברה בשלב זה הינה גבוהה.
ראש העיר יאיר רביבו אירח את חברי הכנסת בלשכתו וערך בפניהם סקירה רחבה של העיר לוד, תוך שהוא מציין את התמורות, שחלו בלוד בשנים האחרונות.
רביבו: "חממה טכנולוגית בלוד יכולה למתג את העיר, כאמצעי נוסף להעברת מסר לפיו העיר לוד מתחדשת גם בתשתיות, גם באוכלוסייה חזקה, וגם בתעסוקה ויזמות עסקית". רביבו הודה לחברי הכנסת על היוזמה ועל הביקור שערכו בלוד, והבטיח את הסיוע הדרוש ככל שיבשילו התנאים להקמת חממה טכנולוגית בלוד.
ח"כ מרגלית הדגיש את חשיבות ההיי-טק כמנוע צמיחה איתן, שיכול לסייע באזורי פריפריה: "באתי ללוד כח"כ וכיזם היי-טק, האתגר שלנו הוא לשנות ולהשפיע,ולמצוא את השילוב בין חדש לישן. מכללה טכנולוגית יכולה ליצור מהפכה חברתית-תרבותית בוד ולייצר מאות מקומות עבודה לצעירים, מבוגרים וסטודנטים",
במפגש נטלו חלק גם סגני ראש העיר, יוסף חיים הרוש ואביב וסרמן, שאף הוביל את הסיור בעיר, וכן הדס ואורי ויינריב מהגרעין התורני, שיזמו את הזמנתם של חברי הכנסת ללוד.
בתום המפגש העניק ראש העיר את דגלון העיר בהוקרה לחברי הכנסת.



אנונימי | 21:58 19.09.16