ראש עיריית רמלה יואל לביא ערב ראש השנה תשעז: רמלה מובילה בחינוך ומצויה בצמיחה המציבה אותה בשורת הרשו
ראש עיריית רמלה יואל לביא ערב ראש השנה תשעז: רמלה מובילה בחינוך ומצויה בצמיחה המציבה אותה בשורת הרשויות המתקדמות והמבוקשות בישראל
פורסם בתאריך:
לביא: רמלה הפכה לעיר מבוקשת ואטרקטיבית. נמשיך לנהל את התקציב העירוני באחריות, נפעל לקידום מערכת החינוך, קידום בנייתם של ההפרדות המפלסיות, מימוש הסכמי הגג והתוכנית להתחדשות עירונית, פיתוח העיר ובניית סל שירותים מגוון, איכותי וזול לרווחתם של תושבי העיר
בטקס מכובד שנערך באולמי אשר ברמלה, ציינו עובדי עיריית רמלה את כניסתה של השנה החדשה תשע"ז הבאה עלינו לטובה. ראש עיריית רמלה יואל לביא, בירך וציין, כי השנה שחלפה וזו שבאה עלינו לטובה יושם דגש מיוחד לקידום התוכנית להתחדשות עירונית בינוי - פינוי והסכמי הגג לבנייתם של 7,500 יחידות דיור חדשות שישדרגו את איכות חיי תושבי העיר. ראש העיר ציין את העובדה שרמלה מצויה בצמיחה המציבה אותה בשורת הרשויות המתקדמות והמבוקשות בישראל וכי יותר ויותר זוגות צעירים בוחרים את ביתם ברמלה. פרמטרים אלה מעידים על מעמדה המשתנה לחיוב של העיר בעיני תושבי הארץ. "נמשיך בעבודתנו לפתח את העיר ולשדרג את שירותי העירייה לתושב בסל שירותים איכותי וזול".
עוד הוסיף לביא, כי רמלה ממשיכה להוביל בחינוך וכי בכוונת העירייה להמשיך להשקיע משאבים בקידום מערכת החינוך. לביא: "ילדי העיר ועתידם כאזרחים בחברה הישראלית, כחברים במשק כלכלי משוכלל ימשיכו להיות הדבר החשוב ביותר לעירייה. נגדיל המשאבים לטיפוח החינוך הטכנולוגי-מדעי מרמת גנ"י, דרך בתי הספר לרמותיהם השונות ועד וכולל מכללת קמפוס השפלה. מדיניות זו - מקדמת את תלמידי העיר להשתלבות טובה במשק הטכנולוגי הישראלי". ראש העיר הוסיף, כי העירייה תקפיד על הקניית תשתית ידע שהיא טובה ונכונה בוודאות לעתיד. מתמטיקה, אנגלית, הבעה בעברית ופיתוח קוגניטיבי, עם ארגז כלים זה, ניתן יהיה להשתלב בעולם המחר".
לביא התייחס בדבריו גם לנושא ניהול כספי העירייה ואמר: "חברי מועצה מן האופוזיציה שמעידים על עצמם בריש –גלי, כי אינם יודעים לקרוא דו"חות חשבונאים, מפיצים "עובדות" הזויות על המצב הכספי של העירייה, שהוא איתן ! מעבר להחלטות של מעלות לדרג את מצבה הכספי של העירייה בהחזר אג"ח בדירוג גבוה מאוד POSITIVE AA אוסיף ואומר שהיקף פרע"מ השנתי של העירייה עומד על שיעור של 4%. כל בעל משכנתא משלם כ-25% מהכנסותיו, 4% מהכנסות העירייה הם ממש חסרי ערך מבחינת ניהול כספי.
למה איננו זוכים בפרס ניהול ? – חובות העבר שלא ניתנים לגבייה הם "הגיבנת", ללא נוהל שמאפשר מחיקתם, נישאר עם פרמטר שלא מאפשר להעניק לנו הפרס.
בתחום התשתיות, הדגיש ראש העיר, כי הפרדה מפלסית 208 נפתחה לתנועה בשעה טובה לרווחת תושבי העיר וסביבתה, הפרדה מפלסית 132 – בכניסה המערבית לעיר בשלבי ביצוע! הפרדה מפלסית 210 – צומת תעבורה בעיבוד תוכניות מחדש וכביש 200 ותוכנית מערב רמלה – יוצאים לדרך השנה ועוד.
בסיום דבריו הודיע ראש העיר, כי החליט שזוהי הקדנציה האחרונה שלו בעיר וכי לא יתמודד לראשות העיר בבחירות הבאות ב-2018. ראש העיר הודה למנהלי האגפים והמחלקות בראשם למנכ"לית העירייה איילת כהן, לקרן רמלה, תאגיד המים, לסגניו מ"מ ראש העירייה עו"ד מוטי יצחקי וסגן ראש העירייה ניסים פנחסוב, לחברי המועצה על תרומתם לקידום העיר. לביא: "אני מאחל לתושבי העיר, לכלל השותפים, במיוחד למתנדבי העיר ולכם עובדים יקרים חג שמח, שנה טובה גמר חתימה טובה וימים מלאי בשורות טובות".
כיבדו בנוכחותם, מ"מ ראש העירייה עו"ד מוטי יצחקי, סגן ראש העירייה ניסים פנחסוב, הרב הראשי לרמלה הרב יחיאל אבוחצירא, יו"ר המועצה הדתית עו"ד סמי ישראל, יו"ר מועצת הפועלים במרחב משה ארבלי, מפקד כיבוי אש איילון טפסר רמי אברהם, יו"ר בית יד לבנים סימו אברהמי, מפקד משטרת רמלה סנ"צ דודי מירון, יו"ר ועד העובדים בעיריית רמלה שלום אליהו והרב אברהם מדוויל שקידם את השנה הבאה עלינו לטובה בתקיעת שופר, חברי מועצה ונציגי הקהילה המוסלמית והנוצרית ואורגני העירייה.
במסגרת הטקס נבחרו 36 עובדים מצטיינים מכלל מחלקות ואגפי העירייה, 10 מהם נבחרו לייצג את העירייה בתחרות העובד המצטיין של "ידיעות אחרונות". האירוע הופק על ידי מחלקת ספורט ואירועים בהנהלת ניסים רון.


