מזל טוב ללוד! הרב שמעון מאיר ביטון נבחר לרב הראשי ללוד
הרב שמעון מאיר ביטון זכה בקולותיהם של 14 בעלי זכות בחירה לעומת 10 קולות בהם זכה הרב יצחק מוזגרשוילי.
פורסם בתאריך: מאת:
נכתב על ידי
ג'אק שיטרית
רמלודנט באר יעקב
ועדת הבחירות לרבנות העיר לוד, בראשות ראב"ד תל אביב, הגאון רבי זבדיה כהן, הודיעה הערב (ראשון) כי הגאון רבי שמעון מאיר ביטון מונה לתפקיד רבה הראשי של העיר לוד. הרב זכה ב- 14 קולות מחברי הגוף הבוחר. יצוין כי הרב ביטון נמצא בבידוד בשל חשיפה לחולה קורונה מאומת.
בניגוד למערכות בחירות אחרות, ש"ס לא התערבה בגלוי לטובת אחד הרבנים ופעלה לקיום הבחירות, מה שכאמור לקח זמן רב בשל עתירות לבג"צ שעיכבו את ההליך.
על התפקיד התמודדו 12 רבנים, שני הבולטים היו: הגאון רבי שמעון מאיר ביטון, רב קהילת 'עוד יוסף חי' בעיר שזכה לתמיכת ראש העיר והגאון רבי יצחק מוזגרשוילי, רב שכונה בעיר, שזכה לתמיכת קהילת חב"ד בעיר, שזכה ב-10 קולות מחברי גוף הבוחר.
הליך הבחירות לרבה של לוד נפתח כבר לפני שש שנים, בתקופת כהונתו של השר דוד אזולאי ז"ל, אך נעצר שוב ושוב בהחלטת בג"צ, בשל בדיקה משטרתית באשר לדרך בו השיג אחד המועמדים את תעודת הכושר לרבנות.
הרב ביטון, יליד קרית שמואל, למד בצעירותו בבית הספר "אהרון הראה" של הציונות הדתית. המשיך וסיים את מסלול הישיבות קטנה וגדולה בתומכי תמימים חב"ד צפת וקרית גת.
לפני 26 שנים, מיד לאחר נישואיו עבר להתגורר בלוד והחל בפעילות הפצת תורה בשליחות הרבי מליובאוויטש. עם הקמת שכונת גני יער פתח את בית הכנסת "עוד יוסף חי", שהלך והתפתח לאחד מבתי הכנסת הגדולים והפעילים בעיר.
תגובות
כתבות אחרונות בחדשות לוד
250 רקדנים על במה אחת: האקדמיה למחול של תמי מיכאלי בן דוד סחפה את לוד
לוד תחגוג את העצמאות ויום ירושלים: מוסדות החינוך יפעלו כרגיל למחרת
נבחרו משיאי המשואות בלוד לכבוד חגיגות יום העצמאות ה-78 למדינת ישראל ולעיר לוד
חזקים בעברית: בית הספר עתיד למדעים בלוד מהמובילים במתמודדים באולימפיאדת הלשון העברית


