יום ראשון, 10 במאי 2026, כ"ג אייר ה' תשפ"ו
לפרסום חייגו: 08-9255158

חדשות לוד ברמלוד נט

חדשות לוד

ששת חברי המועצה הערביים פרשו מהקואליציה במועצת עיריית לוד

ששת חברי המועצה מהמגזר הערבי פרשו אתמול מהקואליציה במועצת עיריית לוד, בתגובה לדבריו של ראש העיר יאיר רביבו ברשתות השונות, בימים האחרונים. המכתב בו ציינו בין היתר, חברי המועצה את דבר פרישתם מהקואליציה העירונית, נכתב בשפה הערבית, את התרגום עבור מי שלא יודע את השפה הערבית, נעשה ע"י רונית מאי- עורכת חדשות קול-ישראל בערבית לשעבר.

פורסם בתאריך:    מאת:


נכתב על ידי

מערכת רמלוד נט ובאר יעקב

בתמונה: ששת חברי המועצה הערביים: מוחמד אבו שריקי, פידה שחאדה סאלחה, עו"ד עבד אל כרים אזברגה, עו"ד פרג' אבן פרג', ג'אמל אבו סיאם ואקראם סאקאלה.

קריאה לתפילה היא קו אדום ראש העיר רביבו התבטא בהתבטאויות גזעניות ונתעבות נגדנו שמקורן בנפשו הבזויה, וכרך בין הנפצים והקריאה לתפילה, בהקשר גזעני שפוגע ברגשותינו הדתיים והלאומיים כחברה ערבית אצילה בעיר המבורכת הזאת. לכן הרי המסרים שלנו לגזען הזה: הקריאה לתפילה היא קו אדום שאסור לדבר עליו בשום דרך ובשום צורה ולא נרשה לך לכנות את הקריאה לתפילה רעש. אנו אומרים לו שהדבר פירושו הכרזת מלחמת דת ומודיעים לך שאתה עצמך ומי שאתה מייצג יובס במלחמה הזאת. (כאן הוא מצטט פסוק דתי: האמת באה והשקר חלף, השקר נדון לכליה)

שנית: אל תאסור משהו על מישהו ותעשה בעצמך את הדבר האסור. כלומר, אתה לא אסרת על שימוש בנפצים ואתה בעצמך השתמשת בנפצים שגרמו לבהלה של אנשים שלווים והפריעו למתפללים ברמדאן, ביום הזכרון של הנכבה של עמנו הפלסטיני.

האם אתה חושב שאתה יכול לעשות כל מה שאתה רוצה ומתי שאתה רוצה בלי חשבון!

שלישית: המרחב הציבורי לא בבעלותך ולא בבעלות היהודים וזכותנו כערבים וכמוסלמים להנות מסמלינו הדתיים והלאומיים במרחב הציבורי. קול המואזין וצלצול פעמוני הכנסיות היו כאן עוד לפני שנולדת והם ישארו עוד אחריך, בעזרת האל.

רביעית: הגזען הזה הגדיל לעשות בפגיעה בערביי לוד כשהקפיא את כל התקציבים לחברה הערבית.

חמישית: אנו מציעים לך לגלות אחריות ולהתרחק מכל התנהגות שגורמת למתח בלוד, כי למתח שאתה מפיץ יש תוצאות קשות לגבי חיי כל האזרחים בלוד.

פעם היתה קואליציה מקיר לקיר

שישית: לאור כל מה שהוזכר, ולאור החלטתנו להתקרב לחברתנו ולמקומות הקדושים לנו ולדת שלנו, החלטנו אנחנו חברי עיריית לוד הערבים לפרוש מיידית מהקואליציה העירונית. לא נוכל לנעוץ פגיון בחברתנו או בדתנו או באמונתנו או בזהותנו. אלוהים הוא מופלא אבל בני האדם לא יודעים.

היום 19.4.21 הוועדה העממית הקריאה הערבית והתחייה הלודאית פורום ההגנה על המקומות הקדושים האמאמים והדרשנים במסגדים."

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה:
2
‏‏ראש עיר גזען
לודאי | 17:33   20.04.21
1
מבין
דוד | 14:51   20.04.21