פורעים ערבים הציתו בתי כנסת, מכינה קדם צבאית ותלמודי תורה
גיא עזרא, פרסם היום ב"חדשות סרוגים": מאות פורעים ערבים התפרעו ברחבי העיר לוד, הציתו בתי כנסת, מכינה קדם צבאית ותלמוד תורה. מאיר ליוש, תושב העיר: "משפחות שלמות עם ילדים מתבצרות בבתים ולא יודעות מה לעשות."
פורסם בתאריך: מאת:
נכתב על ידי
מערכת רמלוד נט ובאר יעקב
בתמונה: מכינה קדם צבאית בלוד-צילום ויקסייט
מאות פורעים ערבים התפרעו ברחבי העיר לוד, הציתו בתי כנסת, מכינה קדם צבאית ותלמוד תורה. מאיר ליוש, תושב העיר: "משפחות שלמות עם ילדים מתבצרות בבתים ולא יודעות מה לעשות."
מאות ערבים הבעירו הלילה (שלישי) מוקדים רבים בעיר לוד, חסמו כבישים, יידו אבנים והחליפו את דגלי ישראל שהיו תלויים ברחבי העיר בדגלי פלסטין.
הפורעים הערבים הציתו תלמודי תורה, מכינה קדם צבאית, בתי כנסת, מוזיאון ועשרות רכבים חונים. תושבי העיר עברו במהלך הלילה בבתי הכנסת ואספו לבתיהם את ספרי התורה, מחשש שבתי כנסת יוצתו וספרי התורה ישרפו.
מאיר ליוש, פעיל חברתי ותושב העיר, תיאר בחשבון הטוויטר שלו את הלילה הנוראי שעבר עליהם: "לפני מספר דקות הייתה כאן הפגנה עם דגלי ישראל, עכשיו הם כבר הציתו שם אש ומנסים לעלות עם ההמון על שכונת החשמונאים ברחוב שליד. הגברים בחוץ כדי לפטרל ולראות שלא שורפים להם שוב רכבים כמו לפני כמה חודשים. אבנים, אש, עשן. מדינת ישראל, מלחמה".
משרד הפיקוח של אגף הביטחון בשוק העירוני, נשרף ע"י פורעים ערביים.
ליוש סיפר כי "בשכונת החשמונאים ההמון הערבי ניסה לפרוץ לתוך השכונה, המשטרה לא הגיעה דקות ארוכות, התושבים נאלצו לירות באוויר מול המון שלא הזיז לו, עד שהם ירו לכיוונם ופצעו שניים מהפורעים. משפחות שלמות עם ילדים מתבצרות בבתים ולא יודעות מה לעשות, בפרט כשהפורעים מתכוונים לחזור בלילה. מאורעות תשפ"א".
ליוש מנה את המקומות שהוצתו כליל: "מוזיאון הפסיפס החדש נשרף, תלמוד תורה נשרף, תחנות משטרה, המכינה הקדם צבאית, בתי כנסת רכבים ועוד – נשרפו. המשטרה בעיר, לא מספיקה. רימוני הלם – לא מספיקים. צריך הוראות פתיחה באש של המשטרה עם ירי לפלג גוף תחתון. מי שפורע במטרה לפגוע באחר – צריך למות. נקודה".
תגובות
כתבות אחרונות בחדשות לוד
250 רקדנים על במה אחת: האקדמיה למחול של תמי מיכאלי בן דוד סחפה את לוד
לוד תחגוג את העצמאות ויום ירושלים: מוסדות החינוך יפעלו כרגיל למחרת
נבחרו משיאי המשואות בלוד לכבוד חגיגות יום העצמאות ה-78 למדינת ישראל ולעיר לוד
חזקים בעברית: בית הספר עתיד למדעים בלוד מהמובילים במתמודדים באולימפיאדת הלשון העברית



ש. | 17:05 11.05.21