העבודות להנחת קו ביוב מאסף צפוני חדש יוצאות לדרך!
תאגיד מי לוד ממשיך לשדרג את מערכת הביוב העירונית: כחלק מהטיפול בתשתיות הביוב בלוד, שלא טופלו במשך עשרות שנים וגרמו לבעיות רבות של קריסת קווים וסתימות חוזרות ונשנות, תאגיד מי לוד ממשיך בביצועם של פרויקטים גדולים, לשיפור ושדרוג תשתיות הביוב בעיר.
פורסם בתאריך: מאת:
נכתב על ידי
מערכת רמלוד נט ובאר יעקב
בימים אלה החל התאגיד את עבודות להנחת קו ביוב מאסף חדש (המאסף הצפוני) שראשיתו בשטח הפתוח הסמוך למסילת הרכבת המזרחית , חוצה את רחובות מיכה רייסר והלן קלר וממשיך לרחוב המסגר. הפרויקט, יבוצע בשילוב של מספר שיטות אשר כל אחת מהם נבחרה בהתאם לדרך בו עובר הקו. ברחובות עירוניים הנחת הקו תתבצע בשיטה מתקדמת של קידוח אופקי שתצמצם באופן משמעותי את ההפרעה לתושבים , ובעלות המוערכת בכ-8 מיליון שקלים, אשר הושקעו בשיפור איכות חייהם של תושבי העיר לוד לטווח הארוך.
המאסף הצפוני הוא קו ביוב מאסבסט צמנט שהונח לפני קום התאגיד וגילו מוערך בכ- 30 שנים. קו זה אוסף את שפכי השכונות רמט, רסקו, עמידר, העיר העתיקה, חסכון ג', סביוני לוד, משמר נוף, אזור התעשייה הצפוני וחלקים משכונות הסמוכות לאלו. בנוסף, תחנת השאיבה בשכונת גני אביב שמקבלת אליה את כל חלקה המערבי של העיר (גני אביב, חב"ד, שכונת הרכבת), מזרימה את השפכים לקו זה במקביל.
קו הביוב הישן סובל משנים של כניסת מי גשמים הממלאים אותו בחול ומשקעים נוספים וכמו כן אינו תואם את גודל האוכלוסייה ואת כמות השפכים. כתוצאה מכך תושבי האזור ובעיקר מתפללי בית הכנסת "בית אהרון" סובלים מקריסות והצפות ביוב לעיתים קרובות ומשיבוש באורחות החיים. הדרך בה עובר הקו הקיים אשר בין היתר קימת עליו גם בניה בלתי חוקית, לא אפשרה תחזוקה שוטפת וגם לא במקרה של קריסת הקו או סתימתו. בנוסף לכך, השלכת פסולת כגון מגבונים לקו זה גורמת לסתימות והצפות רבות.
במהלך השנה האחרונה התאגיד השקיע מאמצים רבים למתן פתרונות זמניים עד לביצוע העבודות להחלפתו – ביניהם צינורות מעקף לחלק מהמקטעים.
קטע הקו שמיועד לשדרוג מתחיל בשטח הפתוח שבין מסילת הרכבת המזרחית לבין המסילה הצפונית, ונגמר בצומת המסגר / המחקר. החלפתם של קווים ראשיים, המתחברים לקווים משניים, המובילים לבנייני מגורים, דורשת תכנון הנדסי מוקפד. עם סיום מלאכת התכנון והתיאום של הדרך בה יעבור הקו החדש, התאגיד צפוי להתחיל בביצוע הפרויקט שימשך כחצי שנה ובסיומו, הקו יעבור בתוואי חדש שמותאם לתוכניות הפיתוח העירונית ויאפשר תחזוקה שוטפת, וזרימה חופשית של השפכים מחלק נרחב של העיר אל תחנת השאיבה הראשית לביוב 'לוד צפון'.
הקו החדש והמשודרג עתיד להקל משמעותית על קווי הביוב הקיימים ויאפשר זרימה תקינה של כלל השפכים. כתוצאה מכך יפחתו משמעותית סתימות וקריסות קווי הביוב בעיר ואיכות חיי התושבים תשתפר משמעותית.
במהלך העבודות, תושבי האזור נדרשים לשים לב לשינויי התנועה. העבודות יתקיימו במהלך שעות היום וכתוצאה מכך יהיה נתיב סגור לתנועה ברחוב מיכה רייסר וכן שינויים בהסדרי התנועה ברחוב הלן קלר. לעיתים גם יתקיימו עבודות לילה שעליהן תצא הודעה מסודרת בנפרד.
פזית נויברגר, מנכ"לית התאגיד: "מדובר בפרויקט בהיקף גדול מאוד שישפר דרמטית את איכות חיי תושבי לוד. כלל הפרויקטים אותם מבצע התאגיד מבוצעים עם ראיה תכנונית לעשרות שנים קדימה. לצד פרויקט זה, קיימים עוד פרויקטים רבים, אשר תוכננו זה מכבר ומבטיחים השקעה בתשתיות ורצף עבודה בכל חלקי העיר. הפרויקט וביצוע העבודות בשטח דורשים את סבלנותם והבנתם של התושבים, אך בעוד כחמישה חודשים ישתפרו דרמטית איכות חייהם של תושבי העיר לוד והאזור בפרט. תאגיד מי לוד ימשיך לפעול במרץ רב לפיתוח ושדרוג התשתיות בעיר, לרווחתם של תושבי העיר".
תגובות
כתבות אחרונות בחדשות לוד
250 רקדנים על במה אחת: האקדמיה למחול של תמי מיכאלי בן דוד סחפה את לוד
לוד תחגוג את העצמאות ויום ירושלים: מוסדות החינוך יפעלו כרגיל למחרת
נבחרו משיאי המשואות בלוד לכבוד חגיגות יום העצמאות ה-78 למדינת ישראל ולעיר לוד
חזקים בעברית: בית הספר עתיד למדעים בלוד מהמובילים במתמודדים באולימפיאדת הלשון העברית


