יום שבת, 09 במאי 2026, כ"ב אייר ה' תשפ"ו
לפרסום חייגו: 08-9255158

חדשות לוד ברמלוד נט

חדשות לוד

467 דירות של חברת רוטשטיין במקום 60 דירות ישנות במתחם אאינשטיין בלוד

תוכנית ענק לפינוי בינוי יוצאת לדרך במתחם איינשטיין בלוד: הוועדה המחוזית אישרה השבוע תב"ע לבניית פרויקט בן 467 דירות של חברת רוטשטיין בין הרחובות איינשטיין, בן חקון וחטיבת יפתח בלוד. במסגרת הפרויקט יהרסו 60 דירות ישנות, ובמקומן יבנו 467 יח"ד חדשות במתחם בעירוב שימושים.

פורסם בתאריך:    מאת:


נכתב על ידי

מערכת רמלוד נט ובאר יעקב

בתמונה: צילום: הדמייה: Olin

במתחם בין הרחובות איינשטיין, בן חקון וחטיבת יפתח בלו, קיימים היום 3 מבנים ישנים בצורת H ועוד 4 מבני רכבת קטנים של שתי קומות. מבנים אלו יהרסו ובמקומם תיבנה שכונה חדשה שכוללת 3 בניינים בני 10 קומות, מגדל אחד בן 17 קומות ו-3 מגדלים בני 24 קומות.

מטרת התוכנית המאושרת על פי הוועדה הינה פיתוח המתחם כרקמה עירונית פעילה בעירוב שימושים ושילוב של מגוון פעילויות שונות כמו שילוב של מסחר ותעסוקה, מוסדות ציבור והקצאה לשטחים ציבוריים פתוחים. את המתחם תכנן האדריכל ניר חן ממשרד חן אדריכלים.

רוטשטיין פועלת במתחם מזה כמספר שנים, שבמהלכן, היא התקשרה בחוזים עם כ-90% מבעלי הדירות ופעלה לאישור התב"ע לתוקף. עתה פועלת החברה להוציא היתר בנייה ולצאת לבניית הפרויקט.

איתי סמדר, סמנכ"ל התחדשות עירונית בחברת רוטשטיין: "הפרויקט באיינשטיין הוא עדות לרוח הגבית ולרצון של עיריית לוד לקדם פרויקטים של התחדשות עירונית בעיר. בתוך שנתיים וחצי תוכנית הפרויקט אושרה בוועדה המחוזית מחוז מרכז ובטווח זמן של עד שנה וחצי נצא לבנייה של השכונה החדשה שכוללת מלבד הקמת בנייני המגורים, שטחי ציבור, מסחר ותעסוקה".

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: