היום, מלאו 25 שנה לאסון המסוקים מעל מושב "שאר ישוב" בו קיפחו את חייהם 73 חיילים
בערב של יום כ"ח בשבט תשנ"ז (4.2.1997) אירע אסון המסוקים, האסון הכבד ביותר שארע למדינת ישראל ,כששני מסוקי יסעור התנגשו מעל מושב שאר ישוב. שבעים ושלושה הלוחמים, שעשו דרכם לפעילות מבצעית בלבנון, נהרגו, וביניהם היה מולטו אשר גדעון. בן עשרים ואחת היה בנופלו. הוא הובא למנוחת עולמים בבית העלמין הצבאי בלוד. הותיר אחריו הורים, אח ואחות. לאחר נפילתו הועלה מולטו לדרגת סמל.
פורסם בתאריך: מאת:
נכתב על ידי
ג'אק שיטרית
רמלודנט באר יעקב
סמל מולטו אשר גדעון, (21) בן זקונים להורים קשישים אשר עלו ארצה בשנת 1992. מסע העלייה הקשה כלל שהייה בת שנה אחת בסודן. במסע זה איבדה המשפחה תשעה מבניה. פרט להורים, זכו להגיע לארץ מולטו ועוד שניים מאחיו, אח ואחות.
מאז עלייתם לארץ התיישבו בלוד, ראשית במרכז הקליטה ואח"כ בדירה שרכשו.
סיפר אחיו, אובלם: "מולטו היה האור במשפחתנו, ומאז שנהרג- היום הפך לחושך. קשה לי מאוד, מולטו היה תמיד עמי, כעת אין לי עם מי להתייעץ ובמי להיעזר".
אנדרטת אסון המסוקים לזכרם של 73 חיילי צה"ל. (צילום-ויקיפדיה)
מולטו אשר גדעון היה הבן אשר דאג לכל צרכיהם של הוריו, קטנים כגדולים ועשה זאת באהבה ובהתמדה כבן וכמדריך.
מולטו סיים את לימודיו בפרוייקט ההכשרה המקצועית לעולי אתיופיה במכללת אורט שער הנגב.
מולטו גילה רצון עז לשרת בצה"ל ולהגן על מדינת ישראל כלוחם בחיל קרבי. ואכן, משגויס לשירות החובה בראשית יולי 1995, שובץ בפלוגת ההנדסה של חטיבת הנח"ל. על אף המצב הכלכלי הקשה בביתו בחר להיות לוחם, גילה נחישות ונכונות להקריב ולהשקיע. הוא היה לחייל בעל כוח רצון יוצא דופן, ותמיד עשה את מירב המאמצים למצות את יכולתו. מפקדיו מספרים שהיה חייל מקסים ואהוב עד מאוד על חבריו ליחידה. הוא היה בעל חוש הומור מיוחד במינו וידע לומר משהו מצחיק ומעודד גם ברגעים קשים.
יהי זכרו ברוך!
תגובות
כתבות אחרונות בחדשות לוד
250 רקדנים על במה אחת: האקדמיה למחול של תמי מיכאלי בן דוד סחפה את לוד
לוד תחגוג את העצמאות ויום ירושלים: מוסדות החינוך יפעלו כרגיל למחרת
נבחרו משיאי המשואות בלוד לכבוד חגיגות יום העצמאות ה-78 למדינת ישראל ולעיר לוד
חזקים בעברית: בית הספר עתיד למדעים בלוד מהמובילים במתמודדים באולימפיאדת הלשון העברית


