עיריית לוד, משטרת ישראל, מד"א, כיבוי-אש ופיקוד העורף קיימו אימון לשעת חירום בלוד
מנהלים ועובדים מעיריית לוד השתתפו בשבוע שעבר ביום אימונים שלם בהובלת פיקוד העורף, לצד כוחות של משטרת ישראל, מד"א, כיבוי-אש, וזאת לקראת תרגיל ענק שייערך בתחילת חודש מאי – אז יתרגלו כלל הצוותים עת חירום, בסימולטור מיוחד של פיקוד העורף.
פורסם בתאריך: מאת:
נכתב על ידי
מערכת רמלוד נט ובאר יעקב
האימון כלל היערכות לשעת חירום בלוד, תוך הכנת תשתית עבודה בין מכלולי החירום, הסקת מסקנות וקבלת החלטות המדמות מפקד חירום שונים ברחבי העיר.
ביום האימונים השתתפו ועקבו מקרוב: מפקד מחוז ירושלים והמרכז בפיקוד העורף - אל"מ שלומי בן יאיר, מפקד משטרת לוד, סנ"צ ששי שלמה, ראש העיר לוד עו"ד יאיר רביבו וחברי הנהלת העיר, מנכ"ל העירייה אהרון אטיאס שהוביל את חדר המצב, מנהל אגף הביטחון בעירייה אלי דיין ועוד.
משה וינשטוק, סגן מנהל אגף ביטחון וממונה על החירום בלוד, אמר כי "ככל שנתרגל יותר בשגרה כך יהיה קל יותר לפעול בחירום אמיתי". סא"ל ד"ר רון גנני מפקד היקל"ר של פיקוד העורף, ציין לשבח את ההתגייסות המלאה של כל בעלי התפקיד ליום שלם של הדרכה ואימון לשעת חירום.
ראש העיר, עו"ד יאיר רביבו: "מדינת ישראל נערכת לתרחישי חירום וכך גם אנו מתכוננים ועושים את הכל כדי להיות ערוכים ככל שניתן לקראת מצבי חירום חלילה בלוד – כדוגמת רעידת אדמה, משבר הפסקת חשמל ארוכה, נפילת טיל או ירי טילים לעיר, התפרעויות והפרות סדר, זליגת חומרים מסוכנים באוויר ועוד. עובדי העירייה הוכיחו ביום זה כי המוכנות שלהם גבוהה – מה שהפתיע גם את מפקדי פיקוד העורף שציינו זאת בסיכום דבריהם. מאחל בע"ה שלא נזדקק לאירועי חירום אלו".
תגובות
כתבות אחרונות בחדשות לוד
משטרת לוד והעירייה פותחות בגיוס שוטרים ושוטרות.
לוד באור המדורות: אלפי תושבים חגגו אמש את ל"ג בעומר ברחבי העיר
ממשיכים במשילות: עיריית לוד סגרה עסק שמכר אלכוהול והיווה מטרד לציבור
התושבים בלוד הוזהרו והחליטו: מפרקים את הבנייה הבלתי חוקית לבד ונמנעים מהליך משפטי ופלילי


