מדוע אברך ליטאי מלוד הביע את כעסו כלפי הרב הראשי של העיר לוד?
הרב שמעון מאיר ביטון הרב הראשי של העיר לוד מספר על מקרה שאירע באחד משיעורי התורה הרבים אותם הוא מעביר בלוד, כאשר אברך 'כעס' ושאל את הרב: "למה העלימו מאיתנו במשך כל השנים את הגאונות של הרבי מליובאוויטש?"
פורסם בתאריך: מאת:

נכתב על ידי
ג'אק שיטרית
רמלודנט באר יעקב
בתמונה: הרב שמעון מאיר ביטון הרב הראשי של העיר לוד. (צילום מסרטון וידאו של קול חב"ד)
הרב שמעון מאיר ביטון הרב הראשי של העיר לוד מספר על מקרה שאירע באחד משיעורי התורה הרבים אותם הוא מעביר בלוד, כאשר אברך 'כעס' ושאל את הרב: "למה העלימו מאיתנו במשך כל השנים את הגאונות של הרבי מליובאוויטש?"
הרב שמעון מאיר ביטון : "לפני חודש מסרתי דרשה באחד מבתי כנסת הליטאיים. כידוע אצלנו בלוד יש שלושת אלפים משפחות ליטאיות כן ירבו. כשיצאתי בסוף הדרשה מבית הנסת פנה אליי אברך בן חמישים, ואומר לי: "תשמע הרב, כל כך התפעלתי מהדרשה שלך... לא מצאתי ידיים ורגליים לכל המהלך שהרב הסביר, אבל על דבר אחד יש לי כעס. למה העלימו מאיתנו במשך כל השנים את הגאונות של הרבי מליובאוויטש?"
האברך הליטאי ממשיך:" כשהיינו בישיבה אמרו לנו שהרבי הוא אדמו"ר כשאר האדמו"רים. אבל כשרואים את הגאונות והחריפות של הרבי בשיחה, פשוט צער שהעלימו מאיתנו את הגאונות והחריפות של הרבי מליובאוויטש."
רבה של לוד חותם ואומר: "ברוך השם זכינו להיות השופר של הרבי אצלנו בעיר."
כתבנו מוסיף כאן בקצרה על הרבי מלובביץ':
רבי מנחם מענדל שניאורסון מכונה הרבי מלובביץ', ובחסידות חב"ד הרבי. הוא מנהיג רוחני בעל השפעה מקיפה בעולם כולו ובפרט בעם היהודי, נשיא השביעי של חסידות חב"ד, ומוגדר כמלך המשיח שיגאל את העם בגאולה האמיתית והשלימה. בין פעולותיו הבולטות הוא מפעל השליחות, וכן עשרת המבצעים שיזם, במטרה להביא את היהדות לכל יהודי ויהודי. בעשייתו, דיבוריו והשפעתו מודגשת הציפיה למשיח ופעילות להחשת הגאולה.
בג' בתמוז תשנ"ד נעלם מעיני בשר ודם, אם כי על פי דבריו מאמינים החסידים אודות נצחיות חייו בדורנו. בקרב חסידי חב"ד קיימים מגוון דעות והתייחסויות ליום ג' בתמוז, אך כולם מאמינים שזהו חלק מתהליך הגאולה ומצפים להתגלות הרבי כמלך המשיח, ונוהגים באחדות החסידים, כהוראת הרבי.
הרב שמעון הצדיק | 16:01 04.06.23