יום ראשון, 03 במאי 2026, ט"ז אייר ה' תשפ"ו
לפרסום חייגו: 08-9255158

חדשות לוד ברמלוד נט

חדשות לוד

פרקליטי התנ"ך: מכירת יוסף על דוכן הנאשמים: תלמידי לוד במשפט מבויים

בחודש מרץ התקיים אירוע שיא שבו התלמידים ערכו משפט מבויים ותלמידי קידום נוער לוד, בהנחיית עו"ד ליקול טימסוט התמודדו מול תלמידי קידום נוער ראשון לציון, בפני השופט בדימוס מר בן ציון גרינברגר. הסיפור המקראי שנבחר עאסק בסיפור מכירת יוסף, אחד מהסיפורים הדרמטיים והמורכבים בתנ"ך.

פורסם בתאריך:    מאת:


נכתב על ידי

מערכת רמלוד נט ובאר יעקב

בתמונה" תכנית 'פרקליטי תנך' במסגרת המחלקה לקידום נוער הילה לוד

השנה התקיים המחזור הרביעי של תכנית "פרקליטי תנ"ך" במסגרת המחלקה לקידום נוער היל"ה לוד בניהולה של ליאת בן משה, בשיתוף מוזיאון ארצות המקרא בירושלים.
במסגרת התוכנית, תלמידים לומדים סיפורי מקרא ומתעמקים בהם דרך פרספקטיבה משפטית, תוך ליווי של עורכי דין בכירים. הסיפור המקראי שנבחר הפעם עסק בסיפור מכירת יוסף, אחד הסיפורים הדרמטיים והמורכבים בתנ"ך, אשר מעלה שאלות של קנאה, צדק, נקמה וסליחה. התלמידים התמודדו עם הדילמות המשפטיות והמוסריות שעלו מהסיפור, תוך דיון בערכים כמו אחריות, חמלה ותיקון.

את האירוע פתחה חנה אוליאל, מנהלת תוכנית היל"ה ארצית במשרד החינוך, שאמרה: "השילוב בין מקורות עתיקים לטכנולוגיה חדשנית הוא חיוני בעידן הבינה המלאכותית. חשיבה ערכית ומוסרית, כפי שנלמדה כאן מהתנ"ך, הופכת למשמעותית יותר מאי פעם".

דיקלה גרוס פודור, מנחה פדגוגית ורכזת התוכנית, הוסיפה: "סיפור יוסף ואחיו אינו רק סיפור היסטורי, אלא מראה עכשווית לשאלות של צדק ופיוס. התלמידים למדו להעמיק, לנתח ולחשוב באופן ביקורתי, תוך חוויה לימודית משמעותית שתלווה אותם גם בעתיד".

מנהלת המחלקה לקידום נער בירכה את התלמידים והוריהם שבאו לצפות במשפט ואת הצוות המקצועי שלקח חלק בתהליך המשמעותי שהתלמידים עברו וציינה כי שפרויקט זה הנו דוגמא ראויה לפדגוגיה טיפולית שמחברת בין הפדגוגיה לתהליך הרגשי ומביאה את התלמידים למקסום תהליך למידה מעמיק ומשמעותי, שהתבטא הן בהבנה משפטית והן בפיתוח חשיבה ערכית, וכל זאת דרך דיאלוג מרתק בין עולמות המשפט והתנ"ך.


בתמונה: השופט בדימוס מר בן ציון גרינברגר מולו התמודדו התלמידים
 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: