היום ה-29 בספטמבר 2025: יתקיימו שני טקסים מרגשים להנצחת זכרה של שחר גולדמן הי"ד
היום, יום שני 29 בספטמבר 2025, תציין העיר לוד שנה להירצחה של שחר גולדמן הי"ד - בת העיר, רקדנית בינלאומית, יוצרת ומדריכת קפוארה, שנרצחה בפיגוע ירי אכזרי ברכבת הקלה ביפו, בכ"ח באלול תשפ"ד, 1 באוקטובר 2024.
פורסם בתאריך: מאת:
נכתב על ידי
מערכת רמלוד נט ובאר יעקב
לרגל יום הזיכרון, יתקיימו היום שני טקסים מרגשים בעיר:
1. טקס קריאת גן הילדים החדש על שמה של שחר, שיתקיים בשעה 11:15 בגן שחר, הבשור 10, גני אביב, ויבטא את אהבתה לילדים ואת הקשר המיוחד שיצרה עם כל ילד שפגשה.
2. בשעה 11:45 יתקיים טקס חניכת סטודיו המחול החדש במתנ"ס גני יער, בו רקדה ולימדה. הסטודיו יהפוך, בע"ה, למוקד של תנועה, יצירה והשראה - בדיוק כפי ששחר הייתה.
שני הטקסים הם חלק מהנצחה רחבה ומרגשת ביוזמת עיריית לוד, ובראשה ראש העיר עו"ד יאיר רביבו, שבחר להנציח את שחר דרך שתי אהבותיה הגדולות: ילדים וריקוד. "את זרעה שלא הספיקה להביא לעולם ננציח באמצעות מורשתה", אמר רביבו, "החמנייה - הפרח האהוב עליה, תמיד פונה אל השמש. כך גם שחר, שהקרינה אור ושמחה לכל סובביה."
תערוכה שמספרת סיפור של אור
במקביל לטקסים, נמשכת התערוכה המיוחדת לזכרה של שחר במוזיאון הפסיפס בעיר. התערוכה, שתינעל ב־16 באוקטובר 2025, מציגה פריטים אישיים מחייה: כלי פורצלן, יצירות זכוכית, ציורים שציירה אמה רותי, תלבושות ריקוד, דמויות לגו מיניאטוריות ומוטיבים של חמניות - סמל לאור, תקווה וחום.
שחר, בתם של רות ואברהם גולדמן, נולדה וגדלה בלוד, והותירה אחריה בעל, הורים ושלוש אחיות: אסתאר, דיקלה ומירב. היא הייתה נשמה מוארת, מלאת חיים, אהבה ואמונה בטוב. היא רקדה, יצרה, לימדה, חיברה בין אנשים, והשאירה אחריה מורשת של אור.
בני משפחתה אמרו: "שחר הייתה ילדה מיוחדת, מלאה בחיים ואמונה בטוב. היא חסרה לנו מאוד, אבל זכרה ימשיך להאיר דרך היצירה, הריקוד והאהבה שלה לאדם."
תגובות
כתבות אחרונות בחדשות לוד
במרפאת לוד האורן של כללית הוצב ממ"מ (מרחב מוגן) לרווחת המטופלים
אגף החינוך בלוד השיק: תכנית מנהיגות 'הנני' - בדרכו של המטכ"ליסט נווה לקס הי"ד שנפל ב-7 באוקטובר
בזמן שבישראל נרשמה ירידה במכירת דירות חדשות: מנכ"לי חברות נדל"ן חשפו כי בלוד ישנו זינוק חיובי
המצלמות תיעדו, פקחי עיריית לוד הזהירו - ונהג המשאית ששפך פסולת בטון על הכביש חזר לנקות את המרחב הציב


