לוד זוכרת ולא שוכחת: אירועי זיכרון והנצחה לבני העיר שנפלו ונרצחו במלחמת חרבות ברזל
שלוש שנים חלפו מאז השבת השחורה של 7 באוקטובר ופרוץ מלחמת חרבות ברזל, ובימים אלה מתקיימים אירועי זיכרון ואזכרות לבני לוד שנפלו ונרצחו • העיר מתייחדת עם זכרם של נוה אלעזר לקס הי"ד, רון שמר הי"ד, רומן גנדל ז"ל, אברהם נריה כהן הי"ד ומרדכי חיים אמויאל הי"ד • עיריית לוד קוראת לציבור להשתתף באירועי ההנצחה ולחבק את המשפחות השכולות
פורסם בתאריך: מאת:
נכתב על ידי
מערכת רמלוד נט ובאר יעקב
ראש העיר באזכרה לזכרו של רון שמר הי"ד במלאת 3 שנים להירצחו
שלוש שנים חלפו מאז אותו בוקר נורא של שמחת תורה, 7 באוקטובר 2023, ששינה את מדינת ישראל לעד. בימים אלה מתקיימים בלוד וברחבי הארץ אירועי זיכרון ואזכרות לזכר הקורבנות שנפלו בקרבות ונרצחו במתקפת הטרור ובמלחמת חרבות ברזל.
- סגן נוה אלעזר לקס הי"ד , בן 21 מלוד ולוחם בסיירת מטכ"ל, נפל ב-7 באוקטובר בקרב הגבורה בקיבוץ בארי, בעת שלחם במחבלים שהשתלטו על הקיבוץ.
- רון שמר הי"ד, בן 23 מלוד, היה בין משתתפי מסיבת הנובה ברעים. עם פרוץ מתקפת המחבלים ניסה להימלט ולהציל את חייו, אך נרצח באותו יום.
- רב-נגד רומן גנדל ז"ל, בן 47 מלוד ולוחם ותיק במשמר הגבול, נפל ב-7 באוקטובר בקרב מול מחבלים באזור ניר עם, בעת שלחם להגנת תושבי הדרום.
- סמ"ר אברהם נריה כהן הי"ד, בן 21 מלוד, שהה באזור מסיבת הנובה עם פרוץ מתקפת הטרור. במקום להימלט מהאזור, החליט לרוץ לעבר בסיס אוגדת עזה שבו שירת, במטרה להתחמש, להזעיק תגבורת ולשוב להילחם ולהציל חיים. בדרכו נתקל במחבלים ובקרב שהתפתח בצומת גמה נורה ונפל. לאחר נפילתו הועלה לדרגת סמ"ר.
- רס"ב (במיל') מרדכי חיים אמויאל הי"ד, בן 42 מלוד ואב לשישה ילדים, היה פטור משירות מילואים, אך עם פרוץ המלחמה התעקש להתגייס ולתרום להגנת המדינה. הוא נפל בקרב בדרום לבנון ב-23 באוקטובר 2024, הושענא רבה תשפ"ה. לאחר נפילתו הועלה לדרגת רס"ב.
מאחורי כל אחד מהשמות עומד עולם ומלואו - משפחה, הורים, ילדים, אחים ואחיות, חברים, חלומות וסיפור חיים שנגדע. אירועי ההנצחה המתקיימים בימים אלה הם הזדמנות עבור תושבי לוד לכבד את זכר הנופלים והנרצחים, להמשיך לשאת את סיפור חייהם ומורשתם כחלק בלתי נפרד מסיפורה של העיר, ולהביע חיבוק ותמיכה במשפחות השכולות.
ביום שני השבוע, עלה ראש העיר לבית העלמין בלוד לשאת תפילה, אמירת משניות וקדיש על קברו של רון שמר הי"ד, בנה של עובדת העירייה המסורה סיגל שמר תחי', שנרצח לפני 3 שנים בטבח האכזרי.
בטקס שהתקיים בחלקה הצבאית בבית העלמין הישן בלוד, התייחדו חבריו ליחידה הטקטית של רב-נגד רומן גנדל ז"ל יחד עם בני משפחתו, וחברי קיבוץ ניר עם - יאיר וליאל, שריגשו בדבריהם על גבורתו של רומן בהגנה על הקיבוץ.
ראש העיר לוד, עו"ד יאיר רביבו: "שלוש שנים חלפו מאז היום הנורא ששינה את חיינו במדינה, אבל עבור המשפחות השכולות הגעגוע אינו חולף. לוד זוכרת ולא תשכח את בניה היקרים - נוה, רון, רומן, אברהם נריה, מרדכי חיים וכל הקורבנות שנפלו ונרצחו במלחמה. כל אחד מהם הוא עולם ומלואו וסיפור של אהבת הארץ, מסירות, אומץ וגבורה. חובתנו כעיר וכקהילה לעמוד לצד המשפחות, לחבק אותן, לספר את סיפורם של יקיריהן ולהעביר את מורשתם לדורות הבאים. יהי זכרם ברוך ונצור בליבנו לעד".
באזכרה לזכרו של רומן גנדל הי"ד במעמד המשפחה וחבריו ליחידה הטקטית, ונציגי קיבוץ ניר-עם
תגובות
כתבות אחרונות בחדשות לוד
נוער לוד מציין את אירועי ה-7 באוקטובר
לוד זוכרת ומחבקת: אירועי זיכרון ואזכרות לחללי 'חרבות ברזל' ונרצחי ה-7 באוקטובר
לוד לבשה חג: אלפי תושבים יצאו אמש לחגוג את שמחת תורה בהקפות שניות שהתקיימו ברחבי העיר
חוגגים שמחת תורה: הקפות שניות מרכזיות יתקיימו במוצאי שבת בכיכר קומנדו בלוד


