
הולך רגל בן 13 נפצע מפגיעת רכב בלוד
בשעה 21:01 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב איילון, על הולך רגל שנפגע מרכב ברחוב הלן קלר בלוד. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו לבי"ח שיבא-תל השומר, נער כבן 13 במצב בינוני, עם חבלת ראש.

בשעה 21:01 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב איילון, על הולך רגל שנפגע מרכב ברחוב הלן קלר בלוד. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו לבי"ח שיבא-תל השומר, נער כבן 13 במצב בינוני, עם חבלת ראש.

השבוע התקיים טקס סיום שנת הלימודים תשפ"ג במחלקת קידום הנוער - במעמד ראש העיר עו"ד יאיר רביבו, מנהל אגף החינוך שלום עזרן, מנהלת אגף שח"ר מחוז מרכז ריקי מורנו, מנחות מחוז מרכז דיקלה גרוס וליאת דביר, מנהלת וצוות קידום נוער, הורים ותלמידים.

היום החל בשעה 16:00 יתקיימו מחאות ברציפי רכבת ישראל: חיפה מרכז השמונה, בנימינה, הרצליה, תל אביב השלום, וגם בלוד. כל מי שיכול להמנע מלעות שימוש ברכבת ישראל, כדאי לו ולה, שלא להגיע לאחת מהתחנות אליהן יגיעו אלפים מהמפגינים.

שוטרי תחנת לוד פתחו בחקירה מואצת וסריקות מבצעיות אחר מעורב בירי לפני כשעתיים בלוד, בו נורו שניים ברכבם עפי גורמי רפואה באורח בינוני.

משלחת של מכובדים מגאורגיה שלה הסכם ברית ערים תאומות עם העיר לוד, התארחה בלוד במסגרת ביקורה בארץ – וסיירה ברחבי העיר, באתרים היסטוריים ותיירותיים.

הקורס המתפרש על פני שנת לימודים אחת, מקנה למשתתפות תעודת מקצוע בחינוך - טיפול לגיל הרך ומיועד לנשים העובדות במערכת המעונות המפוקחים (כולל פרטיים). המשתתפות מקבלות כלים תאורטיים ומעשיים וכחלק מתכנית הקורס מתקיים ליווי של מנחות הקורס בתוך המעונות עצמם.

עיריית לוד בהובלת אגף הביטחון הקימה השבוע חפ"ק במרכז העיר לסיוע בחיפושים אחר הנעדר - אהרון בן גל, תושב העיר שיצא מביתו כ-30 שעות קודם לכן ונעלם. חיפושים נרחבים נערכו אחר עקבותיו עם מתנדבים רבים שהחליטו לסייע במשימה. החפ"ק הוקם מול היכל התרבות העירוני, שם נראה בן גל לאחרונה במצלמות האבטחה ובשטח פעל גם צוות מיוחד עם רחפן לאיתורו.

רבים הלכו אחרי ארונו של רפי אפטר ז"ל, ביום רביעי שעבר, בדרכו האחרונה בבית העלמין החדש בלוד. כאשר קיבלתי את הודעת הפטירה מבתו אורלי, נזכרתי בדברים אותם אמר לי רפי כאשר ערכתי דצמבר 2017 את הכתבה לציון 43 שנים של התנדבות של רפי בלוד, וכך מסר לי רפי: "מעצם הנתינה באה הקבלה והכרת התודה והחיוך של הזולת, היא משאת נפשו של הנותן. משאלת ליבי היא לראות יותר מתנדבים למען הקהילה!" כדאי לקרוא בהמשך, על השיחה בין נשיא מצריים לנשיא ירדן, שהוקלטה ע"י האלחוטן רפי אפטר, ביום השני של מלחמת ששת הימים. רפי שירת ביחידת 374 לשעבר שלימים הפכה להיות 513 המפורסמת. היחידה עסקה בשיבוש ולוחמה פסיכולוגית.

שר התרבות והספורט מיקי זוהר וצוות לשכתו התארחו בעיריית לוד לפגישת עבודה בנושא קידום תחום הספורט והתרבות בלוד. את המפגש פתח ראש העיר, עו"ד יאיר רביבו בסקירה על העיר לוד, על תנופת הפיתוח המשמעותית שעוברת לוד עד כדי שילוש האוכלוסייה לכ-240 אלף תושבים בשני העשורים הבאים. כן הציג ראש העיר את עשרות התוכניות המאושרות ומקודמות בעיר החולשות על למעלה מ-80% משטח העיר, וכן את הסכם הגג האסטרטגי שחתמה לוד עם ממשלת ישראל לפיתוח כלכלי ושינוי חברתי בלוד.

אסון כבד נמנע, כאשר כח משימה מיוחד שהקים ממ"ז מרכז -ניצב אבי ביטון בערים רמלה ולוד, המתמקד בסיכול הפשיעה האלימה ברחוב הערבי למען שלום הציבור, חשף אתמול במהלך חיפוש ופעילות ממוקדת בשכונת הרכבת בלוד,