
מסיבת חנוכה לשוטרי מג"ב מדהימה ע"י הוועד למען החייל ועיריית לוד
250 שוטרי מג"ב העוסקים 24/7 בפעילות להגברת הביטחון האישי של תושבי לוד והאזור, הוזמנו למסיבת חנוכה קולינרית ע"י האגודה למען החייל בלוד, במתנ"ס גני יער המפואר.

250 שוטרי מג"ב העוסקים 24/7 בפעילות להגברת הביטחון האישי של תושבי לוד והאזור, הוזמנו למסיבת חנוכה קולינרית ע"י האגודה למען החייל בלוד, במתנ"ס גני יער המפואר.

חג הבנות או ראש חודש לבנות (בערבית: عيد البنات, בתעתיק: עיד תאע אלבנת או עיד אל-בנת; בצרפתית: Fête des Filles) הוא חג שנחגג על ידי חלק מהקהילות היהודיות באגן הים התיכון בראש חודש טבת, בימי חג החנוכה. החג מעלה על נס את העוצמה הנשית: הגבורה, החוכמה והאחווה של נשים לאורך הדורות.

הנשיא החמישי יצחק נבון: "נקשרה נפשי בתרבותה של יהדות ספרד. תרבות זו, שירתה, ספרותה ורוחה ליוו אותי בכל אשר פניתי… זכיתי להיות שותף בהעמדת נר זיכרון לאנשיה, לחכמיה ולמשורריה."

סוגרים מעגל במאבק נגד הטרור: בפעילות לנטרול המחבל בליל חמישי האחרון, בכפר קאסם שיתפו פעולה פקד שי טולדנו שאביו ניסים ז"ל נחטף ונרצח על-ידי חמאס ביום 13.12.1992 וקצין מג"ב מפקח נ' שחיסל ב-2017 בירושלים את רוצח הלוחמת הדס מלכא ז"ל.

הצוותים של עיריית לוד בשיתוף תאגיד המים והחברה הכלכלית, פרוסים בכל פינה בעיר ועובדים בקדחתנות ובמסירות תחת גשם שוטף כדי לטפל בהצפות, לרבות ניקיון תעלות הניקוז הפתוחות ושחרור הקולטנים ברחבי העיר, וכן שאיבת כל ריכוז מים ופתיחת כבישים ורחובות לתנועת רכבים.

מועדוני הקוראים של הספרייה הציבורית 'לדורות' בלוד יצאו לסיור בעקבות תולדות חייה של המשוררת המוכרת לכל בית, רחל בְּלוּבְשְׁטֵיין סלע.

אלפים מתושבי העיר לוד משתתפים במהלך חג החנוכה תשפ"ג בעשרות אירועים שנערכים בכל שכונות העיר – אירועי תרבות ופנאי בהשקעת ענק של עיריית לוד.

חומה של בית הכנסת הוותיק ביותר בעיר, ברח' כצנלסון, מול תחנת המשטרה בלוד, נפלה בעקבות הגשם שהחל לרדת בשבת האחרונה. מקור מהעירייה מסר לכתבנו כי בשנים האחרונות נעשו הרבה תיקונים, בעיקר טיפולים בסדקים שבחומה, אך זה לא מנע את המשך תזוזתה בשנים האחרונות.

במסגרת חודש המודעות לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, הואר בית ספר לחנוך מיוחד "רימון" בלוד, בצבע הסגול ושערי בית הספר נפתחו לעובדיי העירייה מהאגפים השונים, בהם - חינוך, רווחה, ביטחון, משאבי אנוש, הנדסה.

באי השוק של יום שישי בכיכר קומנדו בלוד, הופתעו לראות עשרות אורחים מערי המרכז שהגיעו לסיור טעימות "טעם של לוד" של בשבילוד - מרכז סיור ותודעה ישראלית, בשיתוף עם עיריית לוד ובהדרכת נעמה פרקש, סיור מלא בטעמים וסיפורים עם חוויה משביעה בעיר מהעתיקות בעולם.