
אנשי מקצוע מתחומי הרווחה, החינוך והבריאות בכנס 'הגיל הרך תחילה' בלוד
בחלק המקצועי הציגה הלן יעקובסון את היחידה ההתפתחותית העירונית שח"ר, המופעלת ע"י עמותת פש"ר ומעניקה שירות קהילתי ייחודי בטיפות חלב בעיר, כחלק ממטרות מניעה ואיתור מוקדם.

בחלק המקצועי הציגה הלן יעקובסון את היחידה ההתפתחותית העירונית שח"ר, המופעלת ע"י עמותת פש"ר ומעניקה שירות קהילתי ייחודי בטיפות חלב בעיר, כחלק ממטרות מניעה ואיתור מוקדם.

משחקי כדורסל וקט-רגל בין המורים לתלמידים של ביה"ס "נעם נריה", בהפנינג עליז לקראת פורים. רוח ה"נהפוך הוא", לקראת חג הפורים, שיתקיים אי"ה בשבוע הבא.

2 הפצועים שכבו על המדרכה בין העצים בצד הדרך כשהם בהכרה וסובלים מפציעות חודרות בגופם. הענקנו להם טיפול רפואי ראשוני שכלל עצירת דימומים וחבישות ופינינו אותם להמשך טיפול בבית החולים כשמצבם בינוני ויציב.

עשרות ילדים וילדות יתומים מז'יטומיר באוקראינה, שמתאכסנים במושב נס הרים, קיבלו תחפושות לפורים תרומת "שושי זוהר", מהרב יעקב גלויברמן יחד עם הרב של ז'טומיר הרב ויללהם. הרב הודה נרגשות ואמר לרב גלויברמן: "כמה חשוב לשמח את היתומים כאן בישראל."

תלמידי כיתת נחשון י'1 בקריה למנהיגות ולמדעים - אורט לוד, זכו השבוע במקום הראשון מבין כל כיתות נחשון מכל הארץ, בתחרות חקר החלל והנגשת הנושא לקהילה.

בטקס מרגש ומול תלמידים מעשרות בתי ספר נאמר כי הפרס מוענק לקבוצה אשר הצליחה ליצור לאורך תקופה ממושכת שותפות והשפעה משמעותית על הקהילה ולא רק בעונה בודדת. הקבוצה משפיעה על ביה"ס, על העיר שלה - לוד, על ערים בסביבתה ובכל הארץ.

למי שלא הספיק לקרוא את הכתבה המאוד מעניינת שפורסמה השבוע במגזין -MAKO ע"י ליאור שלו וסג'א כילאני. 15 קליעים פילחו את גופה. הרופאים לא האמינו שתשרוד את ניתוח החירום שבמהלכו עברה שתי החייאות, ונדהמו כשקמה על רגליה בתוך 4 ימים. למיס אבו לבן שרדה ניסיון רצח, והשבוע – עדיין בחדר בית החולים שמשמש לה מקום מסתור – היא מספרת לראשונה את סיפורה. "רק רציתי לחיות את חיי כמו שנכון לי, ועכשיו אני רוצה לעשות את זה מול העיניים של כולם. שיראו מה אני עוברת, כמה אני חזקה"

צוותי כיבוי וחילוץ בפיקודו של רב רשף איציק בן אדרת, פעלו הלילה בשריפה בדירה ברחוב בעל התניא, בלוד. במקום בער סיר על הגז. פצוע כתוצאה מכוויות הועבר לטיפול ע"י כוחות הרפואה. *להב שלום דוידוביץ | דובר תחנה אזורית איילון*

לאחר שזכה בשבוע שעבר במקום הראשון במרוץ אשקלון, העיר לוד תולה תקוות ברץ הלודאי עטור הפרסים, מולוסאו דניאל, שיזכה גם במרוץ לוד 2022, שיתקיים ב-1 באפריל. דניאל בן ה-29 החל לרוץ בגיל צעיר. מכיתה ד' ועד כיתה ח' ייצג את ביה"ס המאירי, ניצח בכל אליפויות בתי הספר והיה לשיאן הארץ. הוא נשוי ליפה אליאן, עובדת עיריית לוד, ובמשך 16 שנים נכלל בסגל נבחרת ישראל.

ראש העיר מפרגן לעובדות העירייה: "יום האישה הבינ"ל הוא הזדמנות עבורנו לחגוג את המהפכות שנשים עושות בשלל אירועים המתקיימים בעיר, זה המקום לציין גם את החתירה המתמדת לשוויון ולצמצום הפערים המגדריים, אף שהדרך לכך עוד ארוכה, ולציין בגאווה את הנשים הנפלאות בעירייה הנמצאות בעמדות ניהול בכירות, וחותרות כל אחת בתחומה לעתיד טוב יותר, סוללות דרך לנשים לפרוץ את תקרות הזכוכית ומשלבות בין הקריירה, הבית והמשפחה".