יום ראשון, 10 במאי 2026, כ"ג אייר ה' תשפ"ו
לפרסום חייגו: 08-9255158

חדשות לוד ברמלוד נט

חדשות לוד

העבודות להנחת קו ביוב מאסף צפוני חדש יוצאות לדרך! - חדשות לוד ברמלוד נט

העבודות להנחת קו ביוב מאסף צפוני חדש יוצאות לדרך!

תאגיד מי לוד ממשיך לשדרג את מערכת הביוב העירונית: כחלק מהטיפול בתשתיות הביוב בלוד, שלא טופלו במשך עשרות שנים וגרמו לבעיות רבות של קריסת קווים וסתימות חוזרות ונשנות, תאגיד מי לוד ממשיך בביצועם של פרויקטים גדולים, לשיפור ושדרוג תשתיות הביוב בעיר. 

שר הביטחון השר בני גנץ הכריז על אירוע חירום בכל השטח המוניציפלי של לוד - חדשות לוד ברמלוד נט

שר הביטחון השר בני גנץ הכריז על אירוע חירום בכל השטח המוניציפלי של לוד

לוד, לפני כינונה של מועצת העיר הראשונה, המושל הצבאי שלט בעיר אשר דיממה בעקבות הקרבות על שחרורה ביולי 1948 מאז ועד היום כיהנו בלוד ראשי עיר שנבחרו ע"י ציבור תושבי לוד, ושלושה פקידים שנבחרו ע"י שר הפנים כדי לשמש כראשי הוועדה הממונה ששלטה בעירייה ובעיר. היום תושבי לוד חווים יום היסטורי בו נכנסו לעיר פלוגות של חיילי מג"ב אשר ישלטו בעיר יחד עם משטרת ישראל, בתיאום עם ראש העיר יאיר רביבו. מערכת היישומון "רמלודנט-באר יעקב" מקווה כי מג"ב והמשטרה, יצליחו במשימתם, והדו-קיום יחזור לשרור בעיר כמו בעבר הלא כל כך רחוק.

8 פלוגות מג"ב יגיעו מחר ללוד, כדי להשליט סדר וביטחון - חדשות לוד ברמלוד נט

8 פלוגות מג"ב יגיעו מחר ללוד, כדי להשליט סדר וביטחון

שר הביטחון, בני גנץ, אישר להציב בלוד 8 פלוגות מג"ב החל ממחר, כדי להציל את העיר מהפוגרום שנעשה בה ביומיים האחרונים. ההחלטה על הזרמת כוחות מג"ב ללוד, התאפשרה אחרי הדרישה של ראש העיר יאיר רביבו, להכריז על לוד כעיר מיוחדת, הזקוקה לעזרה מיידית.

אלפים בהלוויית תושב לוד שנורה אתמול למוות - חדשות לוד ברמלוד נט

אלפים בהלוויית תושב לוד שנורה אתמול למוות

מהומות פרצו הערב (יום ג') בלוד במקביל להלוויית הצעיר הערבי בן ה-25 שנורה הלילה למוות במהלך ההתפרעויות בעיר. הבוקר נעצר יהודי בן 34, תושב לוד, בחשד למעורבות במעשה. המתפרעים בלוד מיידים אבנים על מוזיאון הפסיפס בעיר ומנסים לפרוץ לתוכו, לאחר שבלילה המקום כבר הושחת. שני שוטרי מג"ב נפצעו קל מאבן שהושלכה לעברם ונייידת משטרה הוצתה.

החשוד בירי בלוד: "פחדנו לחיינו, הייתי חייב לירות."  - חדשות לוד ברמלוד נט

החשוד בירי בלוד: "פחדנו לחיינו, הייתי חייב לירות." 

אחרי לילה סוער שבו התפרעו צעירים ערבים  בלוד, שבה יהודי ירה למוות בצעיר ערבי בטענה להגנה עצמית וצעירים ערבים התפרעו והציתו בית כנסת וישיבה קדם צבאית, מנסים להתאושש מאירועי הלילה. החשוד בירי סיפר על הרגעים הדרמטיים: "הרגשתי סכנת חיים, הייתי חייב לפעול. כשירינו לאוויר האירוע רק הסלים והסלים. פחדנו לחיינו, היינו חייבים לירות". ראש עיריית לוד, יאיר רביבו: "70 שנות דו-קיום וחיים משותפים נרמסו במחי יד על ידי פורעים ערבים."