"פיס אוף קייק" – בית קפה כשר, חדש וראשון מסוגו נפתח בלוד
מישל פאפו וראוון אלשייך, שתי נשים דעתניות ומלאות אמביציה, חברו יחדיו כדי לנהל בית קפה שהוא גם קונדיטוריה, מלא בניחוח של בית של פעם, ונועד להיות מקום מפגש של כולם. ראוון אלשייך, תושבת העיר המתגוררת עם משפחתה הצעירה בשכונת נוה-אלון, בוגרת ביה"ס תיכון רמלה-לוד, בו רכשה את השכלתה הבסיסית כדי להתמחות באקדמיה בהנדסה כימית וביוטכנולוגיה. פרט לעיסוקה בבית הקפה, עובדת ראוון גם בחברת ביו care העוסקת בייעוץ בטיחות מזון וליווי תברואתי, רישוי ולווי שווקי אוכל, ורישוי לאירועים חד פעמיים.
פורסם בתאריך: מאת:
נכתב על ידי
מערכת רמלוד נט ובאר יעקב
בתמונה: הדלקת נר ראשון של חנוכה בהשקת הקונדטוריה במעמד ראש העיר והרב הראשי ללוד ונכבדים נוספים
הקישו על "piece of cake" כדי לראות ממה אפשר ליהנות ולשבוע
ראוון ומישל מקרינות אהבה ואסרטיביות במקום מלא בניחוח של מתיקות והמון אפייה בכל מיני צורות וגדלים אשר בכוחם להקפיא לשעה קלה כל מחשבה על ספירת קלוריות וכד'.
מישל פאפו וראוון אלשייך
השילוב של שתי הנשים: מישל היהודיה וראוון הערביה, המנהלות יחד את בית הקפה "פיס אוף קייק" הנמצא במתחם בית העירייה החדש, סמוך לשוק העירוני ולשכיות חמדה הסטוריות בעיר העתיקה של לוד, מסמנות בשותפות הזו את החזרת החיים המשותפים כפי שהיו בלוד עד לא מזמן.
השקת הסניף העשירי בלוד
השתיים הכירו האחת את השניה במפגש מקצועי מקרי,שהוביל אותן לפתוח בלוד בית קפה איכותי ומיוחד. בנוסף להיותו עסק, הן רואות בבית הקפה שהוא הסניף העשירי של הרשת היוקרתית "פיס אוף קייק", גם מיזם אנושי ומקרב לבבות. מקום שבו ניתן להגשים את חלום האחווה והדו-קיום בו הן מאמינות בלב שלם.
מישל פאפו וראש העיר יאיר רביבו עם חלה לשבת
מישל פאפו נשואה למיקי, שהוא נצר למשפחת הרב המפורסם אליעזר פאפו זצ"ל, אשר לקברו שבבולגריה עולים אלפי אנשים מדי שנה. הרב פאפו היה פוסק ומקובל. הוא נודע בספרי המוסר שחיבר. סביב דמותו הילכו סיפורים שקשרו אותו בניסים ונפלאות.
כשרות מרבנות לוד למהדרין מן המהדרין ללא כל חשש
מישל, שתחגוג בקרוב 50, נראית צעירה בהרבה מגילה. היא נמצאת כבר 20 שנים בתחום המסעדנות. בין היתר, ניהלה את רשת המסעדות האיטלקית היוקרתית "פיורי" והייתה בצוות ההנהלה של "קפה נואר". מזה כ-15 שנים שהיא מתנדבת בארגון הפילנטרופי "מעגל נשים ישראל", הייתה נשיאת הארגון וייצגה במסגרתו את ישראל ברחבי העולם. היא אמא לשלושה ילדים, אשר שניים מהם משרתים בצה"ל.
שותפתה של מישל, ראוון אלשייך, היא בת 31, נשואה ליוסף ואם לשתי נסיכות. היא בעלת תואר בהנדסה כימית וביוטכנולוגיה. במקביל לניהול "פיס אוף קייק", היא עובדת בחברה שנותנת ייעוץ חיצוני לתברואה ובטיחות לעסקים מתחום המזון.
איך נולד הרעיון לפתוח בית קפה מיוחד בלוד?
ביום בהיר אחד, במסגרת עבודתן בתחום המזון, נפגשו מישל וראוון, כאשר ראוון עשתה ביקורת תברואה באחת מהמסעדות שניהלה מישל. מכאן התחיל סיפור ידידות מופלאה, והשאר היסטוריה. ראוון סיפרה למישל על חלומה לפתוח בית קפה מסעדה איכותי בלוד. מישל, שמתגוררת בראשל"צ, באה לעיר, ראתה והתאהבה מיד. בעיקר בחום האנושי ובהזדמנות להיות, יחד עם ראוון, מהראשונים שמקימים בלוד בית קפה איכותי וברמה גבוהה. שתיהן מתגאות בזכות שניתנה להן, לעבוד בחברה מעורבת ולהיות שותפות לגישור, אחווה וידידות בין בני אדם, ללא הבדלי גזע ודת, וללא אפליות ודעות קדומות, באמצעות הסניף שפתחו בלב העיר.
קולאז' טעים
המוצרים הנמכרים ברשת עומדים בקריטריונים המחמירים ביותר, עומדים על רמה גבוהה מאוד ועשויים מחומרי הגלם הכי איכותיים שקיימים. במקום תוכלו למצוא מגוון רחב של מוצרים, כולל מוצרים טבעוניים, מוצרים ללא סוכר, החל מגרנולה ביתית ועד לעוגיות גורמה, עוגות יום הולדת, עוגות קרם, מגוון רחב של מאפים איכותיים, מגשי אירוח ועוד. והכל ברמה גבוהה, שנותנת מענה לכל אירוע.
בית הקפה נפתח לפני כחודשיים בנר ראשון של חנוכה במעמד ראש העיר יאיר רביבו והרב הראשי ללוד הרב מאיר שמעון ביטון, אשר העניק את תעודת הכשרות לבית הקפה. מי שמגיע לבית הקפה של ראוון ומישל, מרגיש שהגיע הביתה. רמת השירות גבוהה מאוד. שמים שם לב לכל אדם שנכנס, ומעניקים לכל אחת ואחד יחס אישי ומפנק. עובדי המקום מתאימים את עצמם לטעמו של הלקוח. תוכלו להשיג במקום ארוחת בוקר זוגית עשירה, טעימה, בריאה ומגוונת להפליא, שמוגשת עד לשעה 15:00, במחיר של 89 ₪ בלבד. בנוסף, מציע בית הקפה ארוחות חלביות: פסטות, כריכים, סלטים, מאפים, מרקים חמים בחורף, פוקצ'ות, פיצות, טוסטים ועוד. והכול באיכות מהמעלה הראשונה ובכשרות למהדרין. הן לקחו על עצמן את עניין הכשרות המחמירה, כדי לתת מענה לכל צבעי הקשת של העיר, ועל מנת להתאים את המסעדה לדרישות הכי גבוהות, עם רגישות רבה לענות ולספק כל צורך, לפי הנדרש ע"י רב העיר, הרב ביטון שליט"א. המקום פתוח מהשעה 07:00 בבוקר ועד לשעות הערב.
ודבר אחרון וחשוב, לפני סיום: מישל וראוון מתכננות לערוך בעתיד בבית הקפה הרצאות להעצמה נשית, להעשרה ולהנאה. כשהתכנית תבשיל, הן תפרסמנה תאריכים ולו"ז להרצאות מרתקות ומעניינות. אז תבואו, תתרשמו ובעיקר – תיהנו!
"פיס אוף קייק" סניף לוד. רחוב בר כוכבא 2. טלפון: 08-6991444
איך נולדה רשת בתי הקפה? piece of cake
זה התחיל כמו כל סיפור אגדה טוב – בחור צעיר עם חלום גדול שלא היה מוכן ששום דבר יעמוד בדרכו להגשמת החלום.
אז הוא התחיל לעבוד במטבח בבית, אפה עוגות, עוגיות ועוד דברי מאפה וכמו בסרטים, הניחוחות התפשטו במורד הרחוב והשכנים החלו לעמוד בשורה מחוץ לדלת.
בשנת 2004 נפתח הסניף הראשון של "פיס אוף קייק" בפינה קטנה בת"א ולמרות שלא הוצב במקום מרכזי התמלא בלקוחות והשמועה על הקונדיטוריה הקטנה עברה מפה לאוזן במהירות.
כמו בצק, לאט לאט תפחנו וגדלנו וכיום "פיס אוף קייק" מונה 9 סניפים הפזורים ברחבי הארץ.
צוות הקונדיטורים שלנו עובד יום יום על הכנה של מאפים ולחמים ביתיים שיגרמו לכם להתאהב וישאירו לכם טעם של עוד.
עוגות, עוגיות, מאפים טבעוניים ומוצרים ללא תוספת סוכר הם רק קמצוץ מהדברים שתוכלו למצוא במגוון הרחב שלנו.
אתם עוד קוראים ? לכו piece of cake בלוד !
תגובות
כתבות אחרונות בחדשות לוד
250 רקדנים על במה אחת: האקדמיה למחול של תמי מיכאלי בן דוד סחפה את לוד
לוד תחגוג את העצמאות ויום ירושלים: מוסדות החינוך יפעלו כרגיל למחרת
נבחרו משיאי המשואות בלוד לכבוד חגיגות יום העצמאות ה-78 למדינת ישראל ולעיר לוד
חזקים בעברית: בית הספר עתיד למדעים בלוד מהמובילים במתמודדים באולימפיאדת הלשון העברית


