שדות דן מתרגלת חירום: תרגיל רעידת אדמה בבית הספר תורת משה
במסגרת ההיערכות לתרגיל מוס״ח ארצי התקיים תרגיל מקדים בחמד; צוות בית הספר וכוחות ההצלה תרגלו תרחישי קיצון
פורסם בתאריך: מאת:
נכתב על ידי
אוה אהרונוף
המועצה האזורית שדות דן ממשיכה לחזק את מוכנותה למצבי חירום: במסגרת ההיערכות לתרגיל מוס״ח (מוסדות חינוך) ארצי, נערך תרגיל מקדים בבית הספר תורת משה ביישוב חמד, במתווה של רעידת אדמה. במהלך התרגיל תורגל צוות בית הספר לצד כוחות ההצלה והחירום במספר מתווים המדמים תרחישים שונים הנוגעים לרעידות אדמה – חילוץ נפגעים, טיפול רפואי ראשוני, ניהול זירה והיערכות מערכתית בשטח. התרגיל התקיים כחלק מתוכנית ההיערכות השוטפת של המועצה לאורך כל השנה לתרחישי חירום, מתוך מטרה לשמור על ביטחונם ושלומם של התלמידים והצוותים החינוכיים.
במועצה הודו לכוחות ההצלה והחירום שלקחו חלק בתרגיל, ובהם השיטור הקהילתי ומג״ב בפיקוד פקד אריאל קמרי, כיבוי אש תחנת ראשון לציון בפיקוד רב-רשף יוסי דרור, וכן לצוותי מד״א בניהול איציק לוי ורזיאל יוספוביץ מצוות חמד. תודה מיוחדת נמסרה למנהלת בית הספר תורת משה, אוולין כהן בוגנים, על ניהול התרגיל והובלת היערכות בית הספר למצבי חירום, וכן למר עופר בילבסקי, קב״ט מוס״ח של המועצה, על הכנת התרגיל והפקתו.
יו״ר המועצה האזורית שדות דן, דוד יפרח, מסר: ״המוכנות לחירום היא אחריות יומיומית שלנו – לא רק בשעת משבר. אנחנו משקיעים משאבים, תכנון ותרגול כדי לוודא שכל תלמיד ותלמידה, וכל איש צוות, יידעו כיצד לפעול ברגע האמת. אני מודה לכוחות ההצלה, לצוות בית הספר ולכל העוסקים במלאכה על שיתוף פעולה מקצועי ומסור למען ביטחון ילדינו.״


