"על קו הזינוק, לפני המרוץ..."
"על קו הזינוק, לפני המרוץ..."
פורסם בתאריך:
אני בן אדם של ספרינטים ולא של מרתונים (נכון, ספורטאית גדולה אני לא, אבל זרמו איתי לשם המטאפורה...).
אני אוהבת לראות תוצאות, ומיד. לפעמים קשה לי להמשיך בדרך, אם לא קיבלתי סימן שמשהו עומד להשתפר, וכדאי לי להשקיע עוד קצת מאמץ ,והוא ישתלם.
לפעמים הרוח יוצאת מהמפרשים וממוטיבציה. בשמיים נוצר מין ואקום וחיפוש אחר הפסגה הבאה, שאפשר לכבוש בסערה ולהמשיך הלאה.
במשך החיים כולנו מתמודדים עם מרתונים רבים. לפעמים הם ארוכים ומתישים, ולכן עם השנים למדתי להפוך את המרתונים האלו לאסופת ספרינטים, שתאפשר לי להצליח גם במרוצים שמכבידים על הנשימה, מול זה קל לי יותר להתמודד.
תחנות ההתרעננות, שדאגתי להציב במהלך דרכי , מאפשרות לי להגשים את רוב המטרות שהצבתי לעצמי במהלך החיים- הצלחות קטנות ומיידיות, שמהוות תמריץ, ומפיחות רוח במפרשים ברגעים הקשים, בהם הכל נראה תקוע. רגעים בהם אני צריכה משהו שיזכיר לי ש"תמיד הכי חשוך, לפני עלות השחר".
תהליך יעוץ שינה הוא סוג של מרתון- לוקחים אויר ומתחילים לרוץ. אפשר לתת "פוש" ולרוץ קצת קדימה, לזכות להצלחות משמעותיות בהתחלה, אך לאחר מספר שבועות צריך להתמודד עם הצלחות קטנות ושיפורים שלפעמים מרגישים רק מינוריים.
בהסתכלות אחורה על תהליך, אפשר לזהות נקודות ציון משמעותיות- הרדמה במיטה במקום בידיים, לימוד של תינוק כיצד ליטול מוצץ לבד רק בגיל חצי שנה, ההבנה כי הצלחנו לנתק את הקשר שבין האוכל והשינה.
אך כשאנחנו נמצאים בתוך התהליך, לפעמים נדמה שפתאום נעצרנו ואנחנו עומדים במקום. 10 יקיצות הופכות ל-5 כל לילה, אך השיפור מ-5 ל-4, ואפילו ל-3, פתאום לא נראה משמעותי כל כך.
מטרת תהליך,שהוגדרה על ידי ההורים, בתחילתו כ"רק לא להרדים על הידיים", הופכת במהלכו לשונה לחלוטין (לילות רצופים או האכלה אחת בלבד בלילה לתינוקות קטנטנים), השאיפות משתנות וההצלחות הקודמות נשכחות מהזיכרון.
התפקיד שלי וגם שלכם הוא להיזכר במהלך הדרך ברגעים האלו, בהצלחות הקטנות, שיתנו את האוויר, ואת הכוח, לטפס לפסגה הבאה, ולהגשים עוד מטרה (וכן, זה נוגע לכל החלטה או שלב בחיינו).
הקיפו את עצמכם באנשים שידעו להזכיר לכם ברגעים הקשים, שהפסגה לא רחוקה כמו שנדמה, אפשרו לעצמכם לנוח ולהירגע מדי פעם, ואפילו (כמה לא פולני מצידי) ליהנות מהנוף במהלך הטיפוס.
שתפו את הקרובים לכם בנוף הזה. תיהנו ממנו יחד והפיקו הנאה מהמרתון רצוף הספרינטים הזה, שנקרא החיים.
אשמח להיות ה"מישהי לרוץ איתה" שלכם ולעזור לכם לסמן ב"וי" עוד יעד אחד בדרך להצלחה.
באדיבות" טל אידלמן, יועצת שינה,
טלפון: 054-5718022
[email protected]


