יום שני, 18 במאי 2026, ב' סיון ה' תשפ"ו
לפרסום חייגו: 08-9255158

נוער וצעירים ברמלוד נט

המקום הכי תוסס לנוער וצעירים ברמלה, לוד, באר יעקב ומודיעין

שוהם: מקום ראשון באליפות הרובוטיקה האזורית

ביה"ס רבין משוהם זכה במקום ה-1 באליפות הרובוטיקהFLL האזורית מטעם ארגון FIRST ישראל. גם הנבחרות האחרות משוהם רשמו הישגים מרשימים בתחרות. בתחרות, שהתקיימה בשוהם השתתפו 23 קבוצות מערים ויישובים שונים בארץ

פורסם בתאריך:


הישגים מרשימים לנבחרות בתי הספר היסודיים משוהם שהשתתפו השבוע בתחרות הרובוטיקה האזורית, שנערכה בשוהם. הנבחרת מבי"ס "רבין" זכתה במקום הראשון באליפות והיא עולה לתחרות הגמר בהיכל נוקיה.

הנבחרת של "אבן חן" זכתה בפרס ההשראה והנבחרת של "ניצנים" זכתה בפרס המחקר. בנוסף התמודדה בתחרות גם קבוצת "דאטה פור יו", קבוצה פרטית משוהם, אשר זכתה בפרס הפתרון החדשני, במקום השני בביצועי הרובוט בזירה ועליה לתחרות הגמר בהיכל נוקיה.
 

תחרות הרובוטיקהFLL  האזורית מטעם ארגון FIRST ישראל התקיימה בשבוע שעבר בשוהם (6.2.14), בהשתתפות 23 קבוצות מלוד, רמלה, מודיעין מכבים רעות, בת ים, יהוד, אשדוד, רמת גן, בני עטרות, חשמונאים, נילי, ירושלים ושוהם. התחרות אורגנה על ידי ארגון FIRST  בשיתוף אגף חינוך וקהילה במועצה המקומית שוהם. בתחרות השתתפות תלמידים בגילאי 9-14 והנבחרות משוהם היו משכבות ד'-ו'.
 

ראש מועצת שוהם, גיל ליבנה: "תכנית הרובוטיקה החלה בשוהם לפני כשבע שני בתיכון שוהם, וכעת היא פועלת במרבית בתי הספר ביישוב. התכנית היא חלק בלתי נפרד מהחינוך למדעים ולטכנולוגיה במערכת החינוך ביישוב. לצד הערך הפדגוגי שלה, יש לה חשיבות רבה גם בלימוד התלמידים על חשיבותם של עבודת צוות ושיתוף פעולה. היה תענוג גדול לראות את אולם הספורט בתיכון מלא וגדוש בתלמידים, תושבים ובני משפחה שבאו לצפות בתחרות ולעודד את המתחרים הצעירים. ברכותי החמות לנבחרות המקומיות שלנו, שרשמו הישגים יפים בתחרות". ליבנה קיבל מיו"ר ארגון FIRSTישראל, האלוף במיל. אביהו בן-נון גביע הוקרה עשוי מלגו.
 




ארגון FIRST ישראל  מעודד צעירים להיות המנהיגים של המחר בעולם המדע והטכנולוגיה, באמצעות תכניות חדשניות המעניקות השראה למדע, הנדסה, טכנולוגיה; תכניות המשלבות התרגשות, יצירתיות ומטפחות כישורי חיים ביניהם: בטחון עצמי, מנהיגות וערכים לשיתוף פעולה ומעורבות בקהילה נושא האתגר השנה היה  ™Nature's Fury/זעם הטבעובו תלמידים חקרו סופות, רעידות אדמה, גלי צונאמי ועוד תרחישים רבים המכונים על ידינו אסונות טבע. התלמידים גילו מה ניתן לעשות כאשר ארועי טבע עזים פוקדים את האנשים בסביבת העבודה, הלימודים והמשחקים.
 
תכנית FLL מאתגרת ילדים לחשוב כמו מדענים ומהנדסים. במסגרת אתגר Nature's Fury התלמידים בנו ותכנתו רובוט אוטונומי באמצעות  ®LEGO MINDSTORMS ופתרו סדרה של משימות במשחק הרובוט. התלמידים גם בחרו ופתרו באופן יצירתי, בעיה מהסביבה שלנו העוסקת באיתני הטבע. בתהליך העבודה, הילדים עבדו בצוותים על ערכי הליבה של FLL.
 
מנהלת אגף החינוך והקהילה, אופירה ביטון,  ביקשה להודות למתנדבים הרבים מתיכון שוהם, תיכון עתיד לוד, חט"ב יהלום ואנשי קהילת שוהם שליוו את התחרות בשלבי ההפקה, הארגון והשיפוט.
 

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: