קרן שח"ף מזהירה את הורי לוד ורמלה: היכונו למינוס הגדול
קרן שח"ף מזהירה את הורי לוד ורמלה: היכונו למינוס הגדול
פורסם בתאריך:
המשכורת הממוצעת בלוד היא 6,374 וברמלה היא 6,200 ₪ ואילו ההוצאה הממוצעת למשפחה בחודשי הקיץ היא כעשרת אלפים ₪. המשמעות: מינוס גדול. ד"ר חיה ג'משי, מנכ"ל קרן שח"ף: "קרן שח"ף תומכת בקהילות צעירים משימתיות היוצרות מקומות ופעילויות שיאפשרו לילדים שנמצאים בחופשה למלא את שעות הפנאי הרבות שלהם במחירים שפויים"
בעוד כפחות מחודש יחל החופש הגדול, לשמחת הילדים אך פחות לשמחתם של ההורים, לאור ההוצאות הגבוהות הצפויות להם במהלך חודשיים אלו. על פי נתוני קרן שח"ף המתבססים על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, נכון לשנת 2012 ההכנסה הממוצעת לשכירים בלוד היא 6,374 וברמלה היא 6,200 ₪. לעומת זאת, ההוצאה המשפחתית הממוצעת בחופש הגדול היא כ- 10,000 ₪. המשמעות היא, כי משפחה בלוד או ברמלה בה שלושה ילדים ושני מפרנסים, יוציאו כמעט מחצית משכרם על פעילויות לילדים בחופש הגדול.
איך מגיעים לסכום כל כך גבוה של הוצאות? פשוט מאד: מחירה של קייטנה ממוצעת לכל ילד תעלה כ- 1,500 ₪, ובסה"כ – 4,500 ₪ למשפחה. סרט בקולנוע, כולל פופקורן ושתייה לילדים, יעלה למשפחה כ- 200 ₪. בהנחה ובחופשה תלך המשפחה לארבעה סרטים, הגענו כבר להוצאה של 800 ₪. בנוסף, ילדים מבלים הרבה מחוץ לבית במהלך החופש ולכן הם אוכלים הרבה בחוץ. מנה ממוצעת של מזון מהיר לילד עולה כ- 35 ₪. בהנחה שכל ילד אוכל בחוץ פעמיים בשבוע, ההוצאה המסתכמת לסך החופש הגדול היא כ- 1,600 ₪.
אם נוסיף למשוואה גם את מחירי הדלק לטיולים ברחבי הארץ ואת חשבון החשמל התופח בעקבות הדלקת המזגן, מגיעים בקלות לתוספת של למעלה מעשרת אלפים ₪ בהוצאות המחייה במהלך חודשי החופש הגדול. כמובן שלא לקחנו בחשבון גם את החופשות המשפחתיות בארץ או בחו"ל שעולות אלפי שקלים למשפחה, וגם לא את הוצאות הבייביסיטר שהורים נאלצים להוציא לאור העובדה שבמהלך החופש הגדול הם עובדים כרגיל.
ד"ר חיה ג'משי, מנכ"ל קרן שח"ף: "שר החינוך לא יכול להתעלם מההוצאות הלא הגיוניות של המשפחה ממוצעת בחופש הגדול. אם היה השר מפעיל את קהילות הצעירים בכדי לקדם מקומות ופעילויות לילדים במחירים שפויים ותוך העשרת עולמן התרבותי, ההורים לא היו נאלצים להוציא את כל משכורותיהם בכדי לבדר את ילדיהם הנמצאים בחופשה".
לפרטים נוספים: יסמין לאוי, יח"צ קרן שח"ף, 09-7776161, 050-4488349
קרן שח"ף היא קרן של פילנתרופים ששמה לעצמה למטרה לקדם את הקהילות המשימתיות לכדי תופעה לאומית חדשה, אשר תשנה את פני החברה הישראלית. הקרן מגייסת תרומות מגופים פרטיים בארץ ובחו"ל וכן רותמת את המגזר הציבורי בארץ (משרדי מממשלה, רשויות) לתמוך ולסייע לפעילות של הקהילות.

